Raketmannen, Trump och Obama

UTRIKES. Hårda ord haglar mellan USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un. Vem som började vet jag inte men konflikten har pågått sedan början på 1950-talet och sedan 1953 råder vapenvila men något permanent fredsavtal har aldrig undertecknats.  

Båda länderna hotar med att utplåna varandra. Nordkorea kallar Trump för mentalsjuk och Trump kallar Kim Jong-Un för den lille raketmannen.

I Sverige skäller media mest på Donald Trump och hans hårda retorik. Obama verkar vara hjälten, men för mig är det obegripligt att inte Obama löste konflikten med Nordkorea under sina åtta år vid makten om det nu var så lätt. Man kan också undra varför ingen annan ”fredsälskande” ledare kunnat tala Nordkorea till rätta under drygt 60 års förhandlingar.

-Pettersson vill påminna om att när medias och Twitter-vänsterns älskling, Barack Obama tillträdde var USA inblandat i fyra krig. När Obama slutade i januari 2017 så var USA inblandade i sju krig enligt den så kallade konfliktdatabasen vid Uppsala Universitet.

Förutom Irak, Afghanistan, Somalia och Pakistan har USA under Obamas mandatperiod påbörjat militära insatser i Libyen, Jemen och Syrien. Duktigt gjort av en Fredspristagare. 

– Men det är kanske lika bra att vara tyst, för det är Donald Trump som är farlig, det säger PK dagligen…

https://twitter.com/OnlineMagazin/status/820632142271152129

6 thoughts on “Raketmannen, Trump och Obama

  1. ” I världspolitiken är det många som utger sig för att vara brandmän och samtidigt sprutar bensin”.

  2. Två knäppisar i två världsdelar som käftar med varann.
    Det är stor risk att det slutar väldigt illa.

  3. Nu spelar D.Trump ett högt spel med Nordkorea frågan är om det värt priset att stoppa in huvudet i ett getingbo med en fullständigt galen ledare som behandlar sitt folk sämre än vad det finns ord för och som tveklöst kan göra vad som helst om han hotas ! Kina är förmodligen inte särkilt glad över detta eftersom om Nordkorea faller då skulle få en stor invantion av koreaner över sin gräns, Putin är nog inte heller förtjust i att USA spänner musklerna. Dialog och sanktioner verkar inte hjälpa så det ända sättet att snabbt knäcka Nordkorea och för att undvika ett utdraget krig (Nordkorea har trots allt en stor och stark arme) och inte orsaka alltför stor skada och många dödsoffer vore att Kina, Ryssland och USA gick ihop och samtidigt med stor militär kraft slog till mot landet men att detta sker är nog inte troligt.
    Koreahalvön är ett farligt område en krutdurk med närliggande länder som Iran, Turkiet, Indien och Pakistan som båda har kärnvapen och som ju inte är allra bästa vänner.
    Tur att man att bor i ett rikt, öppenhjärtligt, tryggt politiskt korrekt och kärleksdrypande heligt mångkulturellt Sverige som väl aldrig kan drabbas av något negativt och där det dräller av med välfärdsbidrag och pengar till allt och alla förutom åldringsvården som inte är värt en krona enligt dagens välmående politiker ? !

  4. PK Media i Sverige vet hur världen ska styras, och framförallt hur USA ska styras, med den suveräna Carina Bergfeldt som himlar med ögonen
    och säger något mindre smickrande om Donald Trump måste nog vara USA s nästa kvinnliga president`?

  5. Och bomberna var ju gratis, kostar ingeting … och det finns inga människor i världen som dör i vanliga enkla sjukdomar samt hungrar och svälts till döds.

    Tack Obama, du vill alla människors bästa. 😳
    Och PK-människor har super koll på allt. 😆

    // En ding-ding värld.

Kommentera