De rusar till öltapparna


Socialdemokraterna i Tyskland gör ett katastrofval och lämnar nu regeringen.

AFD gör ett jätteval och växer med nästan 200 procent. Angela Merkels CDU backar med över 8 procentenheter, men är fortsatt största parti. SPD gör ett katastrofval, minskar med 5 procentenheter och lämnar härmed regeringen.

Merkel får nu problem att bilda regering, men räknas bjuda in både FDP (Liberalerna) och De gröna (Miljöpartiet). Att stänga ute AFD är förstås lika viktigt som att stänga ute SD i Sverige. SD har växt sedan de kom in i riksdagen, inte minst med tanke på övriga partiers agerande. Vi kanske får räkna med samma scenario i Tyskland när AFD nu kommer in i Förbundsdagen?

Roligast i kväll var kommentaren från SR:s utsände, som kommenterade SPD:s ras med följande ord:

”De rusar till öltapparna”

Socialdemokraterna i Tyskland backar stort, likaså gjorde man i Norge och i Frankrike blev man närmast utraderade. I Sverige går man däremot fram, trots ideliga skandaler och en historisk svag regering. Kan bero på flera saker. En faktor är Alliansens agerande och närmast pinsamma olust att fälla Löfven och hans feminister. En annan är att sossarna i Sverige lever stort på den stadigt växande muslimska befolkningen som nästan till 90 procent röstar på dem. Är säkert roligt….ända fram till den dagen när ett renodlat muslimskt parti ger sig in i valrörelsen.


31 responses to “De rusar till öltapparna

 • Larsson

  Det djävla arslet Schultz hade lovat som valfläsk att han skulle med macht och kraft, anpassade Polackerna till EU.
  Nu gick han själv på röven.

  Gilla

  • Stenbock

   Ja hans min,och hans uppträdande i TV visade hans rätta jag !
   Denne diktator som lovat att visa sina partigenossar hur man sätter Merkel,och inte minst oss EU-kritiska under förmyndare.
   Hans min och tal var en skräckbild som vi i Sverige, inte upplevt sedan O.Palmes dagar….

   Gilla

   • Lena

    Stenbock
    Kan det vara så att petri frauke blev utmanövrerad av den där (lesbiska alice som tydligen lever med en kvinna från sri lanka) om det nu är sant?
    Frauke är ju både välbildad och välutbildad , dessutom flerbarnsmamma, undrar vad som sker bakom kulisserna.
    Det parti som idag kan visa upp en hederlig och för folket i landet en god moral borde kunna skörda många röster !

    Gilla

 • Lena

  Alldeles nu så kom resultaten över fördelningen av rösterna i tyska valet.
  https://interaktiv.morgenpost.de/deutschlandwahlkarte2017/

  Gilla

 • centurion

  Jaha, så har man då lyckats traggla sig igenom propaganda-organets lilla älskling ”Agenda”. Resultatet blev, som väntat, helt i Stasi-tv´s anda, dvs. fullständigt ensidigt. Landsförrädarna mot verkligheten : 9–0. Om man räknar på de som fick uttala sig i hela spektaklet. Programmet bryter således mot avtalet med staten om opartiskhet och allsidighet. Men behöver naturligtvis ej stå till svars, eftersom SVT ÄR Staten.

  Gilla

 • Mjölner

  Så blir det en Jamaikaregering i alla fall med die Mutter Merkel.
  Förmodligen samma visa i Sverige fyra nya fantastiska år med der Führer Löfven, C och L som vi kan kalla Costa Rica Bananas. Billigt blir det inte.

  Gilla

  • Stenbock

   Ja har man sedan en gammal avdankad mamma med 7 barn som försvarsminister,kan vi alla känna oro för framtiden…Inger personligt men vad har en sådan människa för praktik inom landets försvar ?
   Detta är bara ett exempel av många hur lätt Merkel ser på vikten av goda medarbetare.

   Gilla

  • Kurt

   Mit Mutter Merkel, medan vi få dras med med Löfven och kompani.
   Det roliga med den Tyska valvakan var att man nämnde Finland Danmark och Norge men inte Sverige

   Gilla

   • Stenbock

    Ja Kurt,detta uppmärksammade jag vid två tillfällen.
    Dels när man visade på AfD`s framgångar,med Frankrike och Hollands flaggor.Allt för att relativt visa hur andra länder även har parti,som värnar om sitt land.Kan tänka mig att SD`s nuvarande siffror skrämmer dem.Alt. att Sverige inte ens är värt att nämna,bland de folkrikare nationerna.
    Dels när man talade om Euro`n skulle obligatoriskt införas i alla EU-länder….Här var t.o.m. Merkel tillbakadragen,och följer finansminster Schäuble.Denne har sagt nej till något sådant. Nu kan jag avslutningsvis förbereda er på,en försvagad Euro när tyska regeringen står klar.
    Får FDP (tyska kappvändarpartiet som består av en man) inflytande,sker stora omvälvningar inom finanspolitiken.

    Gilla

 • jan

  Varför tar inte dom rika oljestaterna emot några flyktingar? Dom vill ju förstås att islam sprids över Europa genom flyktingströmmarna….

  Gilla

 • jan

  Populisten och vindflöjeln Merkel vann.. hehe

  Gilla

 • Ufl

  Det känns fint att Europa så sakteliga vaknar upp ur den globalistiska koman. Framgång för de nationella och sosseriet får en käftsmäll.
  I Norge var det ännu mer tydligt och i Holland försvann de nästan.
  Ett nytt Europa kommer snart att resa sig ur askan från dagens hjärntvättade förrädare till politiker.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Tyskarna verkar precis som svenskarna tro att dom har all tid i världen att rädda sig!

  Gilla

 • Stenbock

  Ett annat val som väljare i Berlin idag röstat om,är att behålla eller stänga centrala flygplatsen Tegel.Just nu då 40 % av rösterna räknats,är det 17% fler som vill behålla Tegel,än motståndarna!

  Gilla

 • Thor

  Nja, inte går de svenska sossarna fram i förhållande till valresultatet 2014, däremot har Löfven och de andra kretinerna segat sig upp något från de senaste bottennoteringarna.

  Gilla

 • Grune

  Och vad kan det bero på att de nazistiska och främlingsfientliga partierna går jättemycket framåt i alla länder. Vännstermaffian gör ju aldrig något fel. Heja Jimmy.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Om en miljon eller fler har röstat på AFD i tyska valet så blir det många för svensk massmedia och det övriga etablissemanget att förklara som populistiska och mindre vetande och, se bara i Sverige hur eliten ser på och talar om SD:s väljare som kallas för ett s.k vanligt lågutbildad folk som inte vet eller fattar sitt eget bästa, ett förakt och ett typiskt översitteri som alltid funnits och som aldrig tycks upphöra.
   Nu fylls SVT och SR: s studior med medlemmar ur svenska PK:familjen som likt en upphakad skiva vräker ut antipropaganda högerut !
   I Sverige klassas väl bara partier som är invandrarkritiska automatiskt som populistiska, är man bara invandrarvänlig får man tydligen uppföra sig, säga och och göra vad man vill i Sverige.

   Gilla

 • centurion

  Nu är Stasi-tv igång igen : Kallar alla invällare för ”flyktingar”. När ska dom lära sig ?

  Gilla

  • Paul

   Jag hörde också det. Det är vanligt att Public service felaktigt kallar alla asylsökande för ”flyktingar”.

   Gilla

   • Kenth Andersson

    Det låter mer tårdrypande och kärleksfullt i världens största förbandslåda Sverige att klassa och säga att alla är stackars flyktingar !
    Vi svenskar är ju som alla väl vet ett solidariskt, hjälpsamt, öppenhjärtligt och omtänksamt folk som vill allt och alla bara väl och därför tar vi emot så många nyinflyttade som vi bara kan och samtidigt skryter över och gläds att befolkningen växer vilket ju inte är så konstigt.
    Dessutom är tydligen enligt en välmående svensk maktelit Sverige ett av världens absolut rikaste länder med enorma resurser så man ska väl vara lyckliga över att att få bo i etablissemangets rika trygga och heligt mångkulturella Sverige !

    Gilla

 • Lena

  Hundratals vrålande demonstrater mot AFD på Alexanderplatz i Berlin nu !

  Gilla

 • Håkan

  Lydriket Sverige fortsätter att gå i Merkels ledband!

  Gilla

  • Stenbock

   Bra Lena att du hittat denna länk,så fler här i Sverige kan se hur de ”korrektas väljarskara” och partimedlemmar står där med sina rynkade pannor i sina ovala ansikten.. Inte att förglömma de vänstervridna moderatorerna uppsyn i TV.
   Som du vet är ju skadeglädjen den bästa därför känns det ikväll som på en julafton !

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Nu gick inte Tyska valet som etablissemanget och extremvänstern ville och nu är arbetet inom svensk massmedia och andra vänsterradikala redan igång att för att såga AFD och förklara partiet som ett mindre vetande och splittrat parti som enligt Karl Bildt och andra absolut inte kommer att hota MUTTI MERKEL som alla inom EU-familjen tycks avguda inte minst det svenska pk-etablissemanget !
  Spännande utveckling i Tyskland och Europa detta val är kanske ännu en väckarklocka för det välgödda etablissemanget som tror att deras smörgåsbord varar för evigt, nu har ännu ett lands väljare visat att de tröttnat på ständigt hyckleri och förljugenhet.
  Kappvändaren Fridolin och Lövens blivande knähund Björklund är lyckliga de tycker att de gröna och liberalerna gjort ett kanonval i Tyska valet !
  Björklund sitter i SVT 24/9 och säger rent ut att Merkel inte kommer ha något med AFD att göra utan kommer att föra en blockpolitik och att samma diskussion pågår i Sverige vilket förmodligen innebär att L och C kliver av allianståget och lierar sig med S, MP och det extrema Vänsterpartiet efter valet 2018.

  Gilla

  • Stenbock

   Inte sedan 1949 har CDU och SPD gjort sådana katastrofala val som idag ! Över två miljoiner väljare har vänt CDU ryggen varav c:a en miljon gått över till AfD…

   Gilla

 • centurion

  I allra högsta grad odemokratiskt, att folkets vilja ska anses vara en chock!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Sanningen är och har alltid varit en chock och obekväm för etablissemanget !
   Dagens ryggdunkargäng i de finare salongerna skulle inte klara sig som de gör om de inte vore kroniska mytomaner som kan ljuga så de tror sig själva.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: