Löfven säger inget om det ”goda” våldet, men…

INRIKES. Statsminister Stefan Löfven (S) skräder inte orden när han beskriver sina känslor efter nazistdemonstrationen i Göteborg i helgen. Nu vill regeringen bjuda in riksdagspartierna till samtal om hur de antidemokratiska strömningarna ska kunna motverkas. Men SD är inte välkomna i diskussionerna.

– Jag tycker så genuint illa om detta, vi håller på att passera en anständighetens gräns. Nu väljer dessutom en sådan här extremorganisation – som jag förstår – att testa polisens gränser, man går ut och marscherar utan tillstånd, säger Stefan Löfven (S) om helgens demonstration.

– Jag tycker att vi på riktigt behöver fundera igenom hur vi både står upp för åsiktsfrihet och demonstrationsrätt och faktiskt försvarar den. För de här krafterna tänker inte på åsiktsfrihet som en del i ett samhälle som de vill ha – utan det är precis tvärtom – och då har demokratin rätt att försvara sig, fortsätter han.

Nu planerar Löfven att ge justitieminister Morgan Johansson (S) i uppgift att se över frågan. – När vi nu ser en eskalering av de här extrema krafterna, och vi håller på att få en normalisering av rasistiska partier också, då måste vi göra någonting, säger statsministern.

Morgan Johansson i sin tur säger att regeringen ska bjuda in de borgerliga partierna och Vänsterpartiet till diskussioner om hur man ska motverka de antidemokratiska strömningarna i landet.
– Vi börjar där, sedan får vi se vilka förslag som kan komma fram, antingen om det gäller brottsbekämpningsinsatser mot hatbrott eller om det gäller översyn av olika lagar, säger Johansson.

Sverigedemokraterna däremot får inte vara med. – Vi betraktar dem som ett rasistiskt parti med nazistiska rötter. De har inte samma värdegrund enligt min uppfattning, och därför bjuder vi inte in dem till de här samtalen, säger justitieministern.

Enligt Morgan Johansson handlar frågan om ett ”klassiskt demokratiskt dilemma”. – Vi värnar de demokratiska fri- och rättigheterna. Samtidigt finns det grupper som verkar för att avskaffa just dessa. Då är frågan hur man ska hantera den situationen. Det här är inget nytt men det har aktualiserats igen, där huvudfrågan är hur vi skyddar demokratin mot icke-demokrater.

SD-ledaren Jimmie Åkesson har sagt att han vill utreda en kriminalisering av NMR, och att gruppen bör betraktas som en terroristorganisation.

-Pettersson har inte ett dugg över för Nordiska Motståndsrörelsen, deras hot och våld, men jag tycker genuint illa om en statsministern som umgås med Saudiarabien, Iran, Nordkorea med flera utan problem och tycker att vänsterpartiet blev rumsrena så fort dom tog bort K ur sitt namn samtidigt som han inte klagar på vänsterextremisternas anti-demokratiska ”goda” metoder. När hans regeringen dessutom lämnar bidrag till muslimska stridsledningscentraler så undrar jag om Löfven inte bedriver valkampanj mot SD…

25 thoughts on “Löfven säger inget om det ”goda” våldet, men…

  1. Den rent förargelseväckande retorik ministären begagnar sig av är ovärdig en stat med storståtliga ambitioner på att definieras som demokratins beskyddare och vittnar endast om ett sjukt samvetes reverserade logik, där försvarsmekanismerna söker vända den egna skulden mot det enda verkliga oppositionspartiet, SD, och samtliga antiglobalistiska motståndare.

    Den synnerligen oförtjänt högavlönade excellensen och hans lojala undersåtar uppvisar en rent makaber disposition för att begå ytterligare grundlagsmanipulationer i folkfientlighetens och intryckstyrningens oheliga namn, där helst intet av den lagfästa tryck- och yttrandefriheten får finnas kvar i det land vi en gång kände som Sverige, men som för varje tickande timma antar allt fastare konturer av en veritabel diktatur med åsiktskontrollerande propagandaorgan som spjutspetsar i stället för pressetik och public service.
    Andreas.

  2. Stefan Löfven snackar så mycket skit att reningsverken går på treskift. En hen som har tappat allt vad som är demokrati och rättvisa.
    Sverigedemokraterna som slåss i opinionen om att vara största parti stängs ute.

  3. Min sympati med Löfven är stor. Det måste vara jämmerligt att genomgå livet med en så liten hjärna.
    Det är synd om ”honom”.

  4. Galenskapen i denna regeringen har snart svämmar över alla breddar.
    Fokusera på en grupp galenpannor i marginalen som ett akut hot mot landet och demokratin är verkligen att prioritera det som är viktigt.
    Vad Stefan Löfven åstadkommer är att det blir ett stort fokus på en liten marginell grupp som bara kommer att växa sig större med all publicitet som följer.
    Men han slipper att tala om de verkliga problemen. Det är kanske det som är meningen? Eller så är det det vanliga problemet han har en uppsjö av kassa rådgivare.
    Intressant att se om oppositionen går i fällan.

  5. Den nazistfascistkommunistiska punktsvetsar´n skall vördsamt hålla käft och inte ta ordet anständighet i sin mun. Sosseriet, med sina dubbla måttstockar och förrädiska dolda support till Expo, AFA och det våldsbenägna muslimska brödraskapet, vet ej vad anständighet är.

  6. Om man verkligen vill få bort och de ”antidemokratiska strömningarna ska kunna motverkas” så måste man givetvis först sparka åsiktsfascisten Stefan Röfven och hans anhang .ut ur landet.
    Svårare ’än så är det inte.

  7. Nu är det så dags,att kalla till möte när polisen enl.BRÅ,har satt nytt rekord i utredningar…På ringare tid än en vecka har alltså trenden nu vänt och allt är åter frid och fröjd,i dårarnas land ! Fler brott utredda än de som lagts till handlingarna.,
    Detta enl. en rubrik i dagens X-pressen.Om detta sedan är sanningen får nu läsarna själva avgöra…

  8. Hr Löfven åker jorden runt och saluför sig som medlare. Men kan varken tala eller lyssna på en nivå som förmedlar minsta nyans av intellektuell kompetens.
    Steget efter på twitter har kommit nära när det gäller att sitta fingret var i sin nivå han tycks ha avstannat i din utveckling.

    Även hovet äskar pengar för att höja säkerheten. Fast finansfröken skämtsamt försöker dölja det med ett skämt. Uppenbarligen finns det fog för att säkerheten behöver uppdateras till rådande förhållanden i vårt land. Hur svensken i gemen ska agera när behovet av säkerhet ökar det finns inga särskilda budget poster för. Däremot för att föda en stor mängd människor som disharmonierar med den svenska arbetsmarknadens nuvarande produktionskapacitet och -krav.

    Vissa utvalda politiker, kändisar och andra kan göra sällskap med den stora mängden arbetslösa asylinvandringen i vårt land. Dessa kan utplaceras på flyktingläger i oroshärdars närområden och hjälpa människorna som är där. Att de ska sitta av tiden här när behovet av hjälp i världen är helt absurt. På detta vis kan medlen gå t ex till UNHCR och fördelas på bästa sätt i stället och användas på ett långt effektivare sätt än att utgöra ersättning i åratal för ingenting mer än att hålla dem vid liv.

    Ett enormt slöseri. 60 miljoner på flykt och vi ska betala en halv miljon som i stället för att sitta här kan vara ute i världen och hjälpa till.

    Vansinnet är totalt.

  9. Barn på dagis beter sig mer vuxet än denna sk. ledare.

    Att inte ta med över 25% av sveriges befolknings åsikter är förnedrande och sänder tydliga signaler att han är en diktator som inte bryr sig om sveriges befolkning (skattebetalare).
    Han pratar om demokrati i detta läge, det gör att han framstår som fullständigt patetiskt.

    Vad allt bottnar i är att han har inget att komma med, han (hoppas jag) förstår att det han gjort hittills är en fullständig ”felsatsning” men kan så klart inte gå ut med detta.
    Det skulle få som följd att Socialdemokraterna rasar och upplysta verklighetsförankrade partier skulle öka än mer.

    Så han fortsätter i sandlådan, och leker med de, som låter att han bestämmer vad som ska lekas.

    Det är synd (eller kanske inte) att han inte går ur sandlådan och lägger ”leken” bakom sig och försöker agera med det ansvar som en stadsminister ska ha. Risken är ju då att Socialdemokraterna ökar 😳

    Så fortsätt gärna…. (synd bara att sveriges befolkning får lida, så länge det pågår).

  10. De 400 demonstrerande talibanerna dröjde med att förnya tillståndet p g a att kontaktpersonen var … okontaktbar. Polisen väntade tålmodigt och så snart ’personen’ dök upp, fick unga talibanerna förlängt tillstånd. Och de kommer att demonstrera ända till 8:e oktober medan ALLA i Sverige tittar överseende på, samt väntar tålmodigt på att utpressarna når sitt mål och deras temporära ockupation blir definitiv.
    Men detta är demokratiska Sverige inte Ungern, Polen, Tjekien eller Rumänien. Rumänerna skulle kasta omkull talibanerna. De förlåter inte mordet på landsmännen i Afghanistan. Madalin Stoica ät inte den enda rumän som talibanerna mördat.
    Till skillnad: svenskarna och svenskorna behöver inte åka till Afghanistan, de tar Afghanistan till sig för att bli mördade, respektive våldtagna …..
    S-partiet välsigne terroristerna och deras svenska fula gudlösa gudfader !!!

  11. jag tycker genuint illa om skämtet som ska föreställa statsminister, och lika
    illa om den lille pygme som ska föreställa justitsieminister, dom är inget
    annat än antidemokrater och en skam för landet.

    Patetiskt att höra dessa fån snacka skit om ett folkvalt parti i Sverige samtidigt som dom umgås flitigt med all världens värsta förtryckare,
    att sen den så kallade statsministern kommer från en familj med äkta Nazister gör att hans svammel faller platt till marken, vad han är ute efter är att inskränka demokratin i Sverige!

    • SVT och ÄR är naturligtvis inte oberoende det vet ju alla, hur kan man vara oberoende när man lever på licenspengar som politikerna i riksdagen bestämmer över ? Precis som övrig svensk massmedia som får pressstöd, politikerna visste verkligen vad de gjorde när de en gång i tiden införde presstödet, man tog total kontroll över massmedia vilket ju idag inte går att ta miste på.

  12. SD är enligt svetsaren och före detta fackpampen Löven ett parti med rötter i nazismen och bjuds därför inte in till diskussioner men Vänsterpartiet med klara rötter i en av historiens värsta och vidrigaste ideologier jämte fascismen och nazismen KOMMUNISMEN får sitta i knä på statsministern och mysa men det största hyckleriet står Alliansen för som ena stunden kallar Vänsterpartiet för ett extremparti men att närvara på samma möten med V det går bra, finns inte ord för dagens svenska patetiska politiska sandlåda.
    SD, dagens näst största parti vinner förmodligen i längden på en hycklande kategorisk och systematisk uteslutning från 7 klövern.

    • Ja, kommunismen har ju dödat 4 gånger så många som nazismen, men det bortser de totalt från.

      Därmed inte sagt att jag försvarar nazismen, men rätt ska vara rätt!

  13. Som bråken och stöken på biblioteken…

    ”….det STÖRSTA hotet kommer från högerextremisterna…”

  14. Stefan Löfven ser SD som ett hot .
    Stefan Löfven måste förklara hur han har tänkt att den där ”längre fram lönsamhet ” skall bli sanning, när det är de är människorna på det uttsatta område som skapar själva segregationen..
    Kursen för akademiker Kortavägen ,som regeringen uttalade sig om , är det mest korrupta inom utbildning.. Falska akademiker ,skapade CV , för flykting som flyr från kriget fast de påstår ha jobbat inom sitt akademiska område i andra länder innan de kom till Sverige!!?? Inga papper där ifrån heller .Dålig närvaro vid lektionen ,åker på semester till de länder de påstår fly ifrån . flera år utan att lära sig svenska ,allt med mycket bra ”lön” …
    Utredd allt ,det räcker nu!!!!!

  15. Jag förmodar att AFA ingår i de organisationer Löfven tycker genuint illa om. Om inte bör han förklara sig. Om borde inte heller Jonas Sjöstedt bjudas in.

  16. Vad är det för ständigt skitsnack om nazistiska rötter som ältas hela tiden?

    SD är ett ungt parti som inte har rötter och kopplingar med nazismen sedan 1930-talet.

    Om Löfven kollar sitt partis rötter så kommer han hitta mycket nazistiskt.
    Hur var det med judepassen och Erlander, tex.?

    Var är ”oberoende” SVT och SR och deras ”kritiskt ganskande”…?

    Jag blir så förbannad!!

    • SD kommer aldrig att kunna göra som Vänsterpartiet gjorde för några år sedan, nämligen en patetiskt avbön och byte av partinamn från VPK till bara V och blev därmed genast rumsren från kommunismen och välkomnades in till familjen 7 klövern !
      Sedvanligt berömt svenskt hyckleri !

    • SVT och ÄR är naturligtvis inte oberoende det vet ju alla, hur kan man vara oberoende när man lever på licenspengar som politikerna i riksdagen bestämmer över ? Precis som övrig svensk massmedia som får pressstöd, politikerna visste verkligen vad de gjorde när de en gång i tiden införde presstödet, man tog total kontroll över massmedia vilket ju idag inte går att ta miste på.

Kommentera