Valfläsk

Regeringens höstbudget luktar valfläsk och lutar sig starkt mot Vänsterpartiet.

T.o.m. Jonas Sjöstedt är förvånad över Vänsterpartiets inflytande på regeringens ekonomiska politik och budget. Fast allt kan gå fel, så fel…

Så här skrev Kjell-Olof Feldt i sin bok ”Alla dessa dagar”.

1990, två år efter valet,  slog finanskrisen till mot Sverige med all sin kraft. På Wikipedia kan man läsa följande:

”Regeringen genomförde flera reformer som alla bidrog till krisen”

Nu befarar inte bara politiska motståndare, utan också experter, att vi kan få se ett liknande scenario. Regeringen bränner nu valfläsk och tömmer ladorna för att vinna valet nästa år och gå Vänsterpartiet till mötes. Vad vi då har är mer eller mindre tomma lador, samtidigt som vi närmar oss nästa lågkonjunktur.

Förvånansvärt är att regeringen alldeles nyligen aviserade skattehöjningar för att klara välfärden och sina åtaganden. Nu sänker man skatter till både höger och vänster och hävdar att man ändå klarar detta utan att riskera välfärden.

Går det bra kan det givetvis locka väljare. Går det åt skogen kan det barka käpprätt åt he…te och då lär väljarna fly fortare än Löfven hinner säga ”Oj då”.

18 thoughts on “Valfläsk

  1. Denna budget gynnar endast de som ¨jobbar¨ med att lyfta bidrag. Tillika de som avlar kopiösa mängder av nästa generation islamister, i syfte att översvämma oss. Över tid; 40 miljarder i propaganda-syfte, men också 70 miljarder i ökat skattetryck. Behövs inget större snille för att förstå att det går back. Och Magdalena räknar fortfarande lånade pengar som inkomster . Och Stefan ska leka mentor åt Trump när han har ¨fräckheten¨ att vilja försvara sitt land mot angripare. Där du, Stefan , har du mycket att lära.

  2. Ännu bättre valfläsk skulle socialisterna kunnat presentera,om de varit lika benägna att kontrollera araberna,och deras svarta affärer,som oss inhemska som kört 5 kilometer för fort, i 50-zonen.
    I Helsingborg skedde igår något mycket ovanligt.11 tobaks/arabaffärer blev kontrollerade,vad gäller försäljning av ”svarta cigaretter”.
    Det visade sig nu att i 10 av dem,hittades mängder av sådana oskattade !
    Bonnierblaskan HD skröt med,att staden nu ligger i topp.Vilket jag betvivlar så länge inte pang och islamstaden Malmö kollats.

    • För att inte tala om alla de ”blivande miljonärer”,som läser valfläsket i Aftonslasken ! Är rädd att många fattigpensionärer,idag firar upp det lilla som blir kvar efter hyran,med tårta eller bakelse !

      • Sedan blir dom grymt besvikna när dom inte får mer i plånboken utan det blir som vanligt pensionärerna som får betala kalaset.

    • Att dela ut allmosor har alltid lönat sig politiskt i Sverige det går alltid gått hem hos det naiva bidragsberonde svenska folket !
      Röd/gröna sörjan med stöd av kommunisterna sitter garanterat kvar 4 år till efter 2018, finansminster Magdalena Andersson vet att dagens budget och generösa bidragutdelning till folket kommer att löna sig fram till och efter valet.

  3. Erika Steinbach är en tysk politiker som kämpat för rättvisa, i sitt f.d.parti CDU,under dryga 40 år.Damen som är 75 år gammal fick nu nog av Merkels politik,och gick över till AfD.
    Under hennes valturnè inför 24/9,avslöjar hon nu spelet bak kulisserna hos regeringspartierna.
    Sossarna döpte hon om till mer passande ”Specialdemokrater”.Samtidigt offentliggjorde hon det spel som CDU/CSU/S bedriver.
    Hennes förslag är därför att alla politiker borde avlägga en ed,som i sin tur är knuten till rättssystemet.Som exempel nämnde hon att tyska politiker genom lagstiftning,straffar de metare som saknar fiskekort.Men de miljontals s.k. flyktingar som oförhindrat kan passera gränserna,utan vare sig pass (eller falska) och ID-kort går fria från straff !
    Nog tyder detta på att landet regeras av en mängd dårar,sade Steinbach.
    Försiggår sak samma hos oss i Absurdistan ? ;(

  4. Slug som en räv!

    Det som sker och kommer ske, är som räven: när den fastnar i en fälla så gnager den av sitt ben för att komma loss.
    Skillnaden är att benet är Sverige och räven är en råtta.

    Förvånansvärt är att man låter Sveriges befolkning, betala och lida för att man själv inte skyr någonting för att man själv och sina nära ska sitta kvar vid makten.
    Förr, så värnade man om Sverige och såg till sitt fosterlands bästa med ansvar mot tidigare generationer och kommande generationer, och att man då fick nått positivt på vägen var en bonus.
    Men att alltid välja bonusen först och ej värna om de som betalat, är för mig ett sätt som är förenligt med förräderi.

    Vill och försöker tro gott om människor, men det är inte lätt !

  5. Ohja, valfläsk och falska löften översvämmar media nu.

    Regeringen sänker skattetrycket med 7 miljarder i sina förslag.

    Fast, de ”glömmer” att berätta att under den senaste mandatperioden har man höjt skatterna med 65 Miljarder!

    Bl.a. bränsleskatten 3 ggr trots vallöftet att den inte skulle höjas…

    Så, om nu förslagen går igenom och genomförs (vilket jag inte tror på), så är svenska folket ändå uppskattade med 58 Miljarder de senaste åren!

  6. Observera att man bland annat satsar på förlossningsvård och höjda barnbidrag. Vilka är det som får mest nytta av det?

    • Sverige är idag till bara för just den gruppen som bäst behöver höjda barnbidrag en proffsig och dyr svensk förlossningsvård, vilken eller vilka grupper som gagnas mest får man försöka lista ut själv !
      Om Annie Lööfs (C) våta dröm om en kommande svensk befolkning på 30-40 miljoner ska uppfyllas så behövs naturligtvis en effektiv, dyr och fin förlossningsvård i Sverige.
      Utan Reinfeldts kramgoa, kärleksdrypande och öppehjärtliga Sverige stannar förmodligen världen !!!

Kommentera