Samtal med en gråsosse


Finns det något mer intressant än att debattera med någon som är av annan åsikt än ens egen? Finns det något som är mer intressant när det visar sig att denne person är så indoktrinerad att inte ens fakta från myndigheter biter?

Följande konversation hade jag med en nära vän, angående det faktum att regeringen lyckats räkna fel på 34 miljarder.

Innan ni tar del av denna, ska ni ha K-G Bergströms bevingade ord från 2011 i färskt minne:

”Det är uppenbart att botgörarturnén än så länge inte haft effekt på annat än möjligen de allra mest hängivna, de socialdemokrater som skulle uttrycka förtroende för sin partiledare om han så vore en häst”

Ni kommer att förstå vad jag menar när ni läst klart.

Vännen…

Jag…

Vännen…

Jag…

Jag…

Jag…

Vännen…

Jag…

Vännen…

Jag…

Där dog konversationen. Jag skickade utlovade länkar till vännen, men har inget hört sedan dess. Som sagt hjälper det ibland inte att påvisa fakta från både etablerade medier eller myndigheter. När det blir för obekvämt vänds taggarna istället utåt, eller så väljer man att avbryta.

Nu kanske någon av er undrar varför jag umgås med en vän som är så starkt indoktrinerad av sina politiska tankar att han inte ens lyssnar eller ser till fakta? Det är av den enkla anledningen att han är en trevlig person som delar många av mina intressen och det faktum att jag ALDRIG skulle vända ryggen åt en vän för att han/hon har andra åsikter än mig. Sånt trams överlåter jag till vänstern, i vilka kretsar detta verkar vara populärt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


15 responses to “Samtal med en gråsosse

 • jgarn

  Hycklaren Stefan Löfven skall bjuda in samtliga Riksdagspartier till diskussion ang. att en klick så kallade nazister demonstrerade utan tillstånd i Göteborg. Vilket vänstern och andra gör kontinuerligt. Löfven gör detta för att han vill skydda demokratin och demonstrationsrätten, påstår han. Någon som tror att denne hycklare gör detta för att värna demokratin och vår rätt att uttrycka våra åsikter? Den verkliga anledningen är att han vill utnyttja dessa stollar i sina egna syften för att kasta påhittat skit på SD. Löfven vet att SD bara argumenterar med fakta som underlag och att han då har svårt att bemöta detta, därför kommer han med den ena lögnen värre än den andra då han saknar konkreta argument för att möta SD i en seriös debatt. Löfven är brunsmetad från topp till tå.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  De flesta sossar är väl gråa nu för tiden?

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Oavsett inläggets initiativtagare och hans i mitt tycke övergenerösa vänskapsambitioner, synes det en smula besynnerligt att kunna stå på så pass god och intim fot med en person vars åsikter är så diametralt motsatta ens egna uppfattningar, och som dessutom anlägger den sedvanligt överlägsna och förnumstigt didaktiska ton det socialakrobatiska gardet blivit beryktade för.

  Vi som läser detta har naturligtvis den erforderliga distansen för att kunna göra en någorlunda rimlig bedömning av relationen, och undertecknad ställer sig tveksam till att kunna fatta något verkligt förtroende för en dylik valfrändskap, oavsett övriga gemensamma och kamratliga referenser.
  Andreas 🙂

  Gilla

 • Carl

  Ja många är bra hjärntvättade i det här landet det må jag då säga.

  Gilla

 • Mia

  Kul att höra att du Stefan fortsätter att umgås med din vän trots era olika åsikter, men som ni bägge verkar respektera.

  Så är det inte överallt.

  Gilla

 • Jhonsson

  Under gamle sossen och finansministern Strängs tid fanns det personer, som tvingades betala mer än 100 % i skatt. De fick antingen stjäla från andra eller sälja sina tillhörigheter för att betal skatten.
  Jag gissar, att Magdalena Andersson inte ger sig, förrän alla svenskar berövats på allt de tjänar. Sedan kommer en del av pengarna att delas ut, lika mycket till alla. Det är riktig jämlikhet av sossemodell.
  En del av pengarna kommer naturligtvis att satsas på meningslösa satsningar för att minska landets CO2 utsläpp. Man skall då veta att Sveriges bidrag till världens totala utsläpp av växthusgaser är 0,2 %.
  Ungefär som en fis i rymden. Så om vi raderade bort Sverige från kartan, hade det knappast märkts någon skillnad.
  Våra politiker försöker få oss att tro, att om vi betalar allt vi tjänar i skatt, så kommer jorden att räddas från den hemska men påhittade ”globala uppvärmningen”.
  Tro aldrig på vad politiker svamlar om!
  De ljuger oftare än de talar sanning.

  Gilla

  • Stenbock

   Ja detta har ju redan Wallström börjat med.. Miljarder till palestinska terrorister,via Abbas PLO ! Nu påstår denne att man skall söka slå samman de båda terrororganisationerna Hamas/PLO !
   I samband med detta intervjuades ett antal personer på Gaza-remsan. En av dem talade klartext och skakade på huvudet.
   Man kan inte förena vatten och eld,sade denne.Ena sidan är höger och den andra sidan är fanatiskt vänster fortsatte han,och gick vidare.
   Hoppas någon förklarar detta för idioten Wallström.

   Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Sent ska syndarna vakna…..ledsen, men det är snart försent, även för de sovande.

  Packa väskan och res till länder som värnar om fred, rättvisa, ärlighet, ingen korruption, ser verkligheten som den är, och vill ha ärliga arbetande människor som tar seden dit dom kommer med landets bästa i tankarna.

  // Se inte vad landet kan göra för dig, se vad du kan göra för landet !

  Gilla

 • Lena

  Eftersom jag inte kan hyckla så har jag liknande erfarenhet som du Stefan och även som Ann H i den artikeln som du så klokt har länkat till.
  Sorgligt men sant, Sverige är för oöverskådlig tid splittrat !
  Med det så följer en stor otrygghet, misstänksamhet och osäkerhet.

  Gilla

  • Bosse

   Detta kunde man höra igår på Nyheterna om sossarnas påstående att högskolan har fått 17.000 mer platser.Vallöftet var 20.000.Högskoleministern Helene Hellmark Knutsson intervjuades om detta. Eftersom det har bara blivit 11.000.Det har försvunnit 6.000 platser,så nettot blir 11.000.Men det ville hon inte höra på. Hon sa att dom hade bestämt 17.000 och då räknar man så om man har skjutit till pengar. Om verkligheten säger 11.000 då blir det fel om man som sossar hade målet på 17.000. Det var bissart att höra denna maktfullkomlighet.

   Liked by 1 person

 • Suzie

  En ännu mer massiv hjärntvätt av våra barn har socialistregimen iscensatt.
  Man skrämmer högstadieelever för högerspöken genom en teaterföreställning (säkerligen finansierad med skattemedel) där de högerextremistiska 2084 tar makten och gör Sverige till en diktatur,högerdiktaturen hindrar den viktiga globaliseringen.Allt är ju precis tvärtom,och ungdomarna indoktrineras att globalisering är jättebra,nationalism är mycket farligt och leder till diktatur,när det är precis tvärtom,vilket finns många studier och bevis för.Skrämmande minst sagt, och som vanligt får våra barn och unga alltid bara höra ensidig propaganda som gynnar den ondskefulla makteliten som vill förslava oss och ha total kontroll över hela mänskligheten och därför sätts ännu mer massiv hjärntvätt in på de unga och den nya generationen som nu föds.Att vilseleda och skrämma våra barn med så mycket kommunist/socialistlögner är grov barnmisshandel .De upplysta har här ett mycket viktig uppdrag att utföra.Barnen får inte förstöras!!

  Liked by 1 person

 • Suzie

  Många svenskar är tyvärr så hjärntvättade av socialistregimen så de är bortom räddning.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: