Donald Trump äntrar FN:s scen

UTRIKES. USA:s president höll igår sitt till FN:s generalförsamling. Nordkoreas FN-ambassadör Ja Song-Nam var inte så sugen på att lyssna så han lämnade lokalen.

Vår egen utrikesminister Margot Wallström sade att Trump bröt mot FN-stadgan i talet, i och med att han riktade ett direkt militärt hot mot Nordkorea. – Han hotade ju Nordkorea med att utplåna dem. Det gick ju en susning genom rummet naturligtvis. Statsminister Löfven, mannen som inte kan få stopp på våldet i förorterna erbjuder Sveriges hjälp i konflikten som har pågått i över 60 år, trots FN:s förhandlingar och diplomati.

-Pettersson hörde förre utrikesministern Carl Bildt på radion, han uttryckte sig lite annorlunda än Wallström. Carl Bildt sade att det minsta man kan kalla Trump är att vara diplomatisk men det han nämnde var i sak rätt.

-Pettersson menar att det måste komma en tid när man inser att diplomatin har misslyckats och klarspråk kanske gör mer nytta.

Koreakriget pågick 1950-1953, vapenvila skrevs under i Panmunjom den 27 juli 1953. En fredsdeklaration skrevs under i Pyongyang den 4 oktober 2007, men något permanent fredsavtal har inte skrivit på än idag.

Både norra och södra Korea tillhörde jordens fattigaste länder i mitten på 1900-talet, lika fattiga som de fattigaste i Afrika.

Under de 60 år av diplomati som gått sedan dessa har Sydkorea utvecklats till en stabil demokrati och ett mycket rikt land. Nordkorea däremot har blivit en kommunistisk diktatur med världens 4:e största militärmakt och en svältande befolkning.

Vill Wallström vänta 60 år till så Nordkorea blir världens största militärmakt med atomvapen…

Donald Trump säger att ”Raketmannen” Kim Jong Un är ute på ett självmordsuppdrag.

9 thoughts on “Donald Trump äntrar FN:s scen

  1. Förbannat ignobelt och amatörmässigt av den svenska monomaniska ministären att ge bannor och snubbor åt president Trump, medan man tar den nordkoreanske tyrannen i försvar – något som definitivt pekar mot det gamla talesättet att lika barn leka bäst, samt ånyo indikerar våra psykopatiska politikers passion för folkfientliga diktaturer och totalitarism.

    Andreas, djupt äcklad och sorgsen vid betänkande av det nordkoreanska folkets långvariga lidande.

  2. PK-”eliten” önskar Nordkorea i Sverige, och säger:
    Trump vill hela världen illa, han vill inte ens värna om USA.

    Finns det ingen begränsning för idiotin.

    Att nån står upp för världen, och försöker på alla sätt (vissa sätt kanske inte de bästa) men ändå försöker, agerar och strävar åt öppen demokrati är ett rätt sätt, men vägen dit är svår, och då speciellt när människor har/är hjärntvättade att kommunismen är en ärlig, fredlig, hållbar väg att gå.

    Trump, du är bra! du rör om i grytan, men ta gärna hjälp vid grytan, för det är jobbigt att röra själv, speciellt om du serverar bacon…som är så gott!!!

  3. I detta sammanhang finns anledning att informera om att detta FN-möte aldrig hade ägt rum utan mannen på bilden nedan:
    http://imgl.krone.at/Bilder/2013/02/18/4_xQhVDRTjKxplg.jpg
    Mannen som dog redanb i maj 77 år gammal,hette Stanislaw Petrow och var den som genom sitt kloka beslut,förhindrade 3:e världskriget l983.
    Denne officer satt framför sin scanner i Ryssland,när det kom upp tecken på skärmen,att fem USA-raketer skulle ha avfyrats.
    Istället för att enl.militär anvisning omedelbart slå larm,och därmed starta kriget beslutade han själv,att det måste vara ett fellarm.Anledningen till hans beslut var,att om USA skulle starta krig mot Sovjet skulle de ha avfyrat 100-tals raketer.
    På så sätt blev denne man en hjälte efter Sovjets fall.Han fick en mängd utmärkelser från såväl USA som andra länder.
    Tänk om vi i Absurdistan hade sådana kloka personer,på ledande poster !

  4. Ambitiös bild ovan, men vad har de två svenska politiker under sina näsor ? Hönsarsel eller munnar ?

  5. Finns Kärnvapen, Är det inte en stor Bluff !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
    Och när det gäller Nord Korea har de blivit förtrykta av usa sen 56

  6. Det mest intressanta för svensk media är ju inte Nordkoreas handlande, utan vad Trump säger.

    Och då ska man helst rycka loss vissa meningar för att få det att låta riktigt illa.

    Vad Trump egentligen sa var att han uppmanade världens nationer att arbeta tillsammans för att fullständigt isolera ”den depraverade” regimen tills Nordkorea upphör med sitt hotfulla beteende.

    Och om USA hotas finns inget annat val än att förgöra Nordkorea.

    Uppmaningen att isolera Nordkorea ”råkas” glömmas bort i svensk media.
    Vad kan man förvänta sig av PK-vänstern?

    • Och skulle det bli krig så blir det som alltid under krig den oskyldiga befolkningen som inte ens har möjlighet att lämna NK som drabbas.

Kommentera