Rikspolischefen ljög om säkerheten

INRIKES. Rikspolischef Dan Eliasson ljög. Han hävdade att kommunikation mellan polismyndighetens lönesystem och ett privat företag sker via nätverk som står inom polisens kontroll.

Sveriges Radio Ekot har tagit del av ett avtal mellan polisen och bolaget. I avtalet framgår att företaget kommer åt lönesystemet via en internetuppkoppling.

Kim Hakkarainen, med förflutet på militära underrättelse- och säkerhetstjänsten Must är en av de it-experter som tittat på avtalet.

– Det går inte att säga att Polismyndigheten kan ha kontroll över kommunikationen om den går via internet. Det är omöjligt, säger Kim Hakkarainen.

Eliasson har själv skrivit under avtalet men skjuter ifrån sig ansvaret: ”Detaljer får du ta med IT-chefen…”

 

Eliasson har tidigare hävdat att de inte behöver försvarets godkännande eftersom kommunikationen mellan Polismyndigheten och företaget CGI sker via ett nätverk som är inom polisens kontroll.

-Pettersson undrar hur länge den socialdemokratiske politruken kan få sitta kvar…

 

Eliasson ljuger, han vet att han hamnade där han är för att han är socialdemokrat.

10 thoughts on “Rikspolischefen ljög om säkerheten

  1. Tänk på J. Edgar Hoover som var chef för FBI i 48 år, längre än vad någon annan person någonsin varit chef i den amerikanska förvaltningen. Hoover hade samlat personliga data (s k överträdelser, svagheter, böjelser o dyl ’synder’) om övriga politiker för att kunna utpressa dem i fall de tänkte avsätta honom. Det är möjligt att Eliasson går i Hoovers spår och alla i svenska statsapparaten är rädda för honom. Han kunde ju kompromettera dem, minst sgt.

  2. Snälla pettersson lägg ut när rickspolichefen sitter i en trampbil som fanns på sidan förut Lägg ut den på you tub Så hela världen får se våran inkompetenta polischef som vi har i Sverige tack vare 7klövern

  3. Ja det går ju inte att få bort denna idiot eftersom han skyddas också av Centern och Liberalerna.Dessa två är sossarnas räddningsplanka hela tiden. Löfven kommer att belöna dessa förrädare enormt när han får chansen. Att dom är så fräck att dom kallar sig för Alliansen när dom intervjuas. Dom är förrädare mot alla.Dom sticker kniven i ryggen på den dom har chansen på. Idag förstörde dom möjligheten att få bort Hultqvist
    vid en omröstning i riksdan.

    • Ja, det är skandal att Eliasson och Hultqvist får sitta kvar!

      Men, vi vet ju viilka som sänkte det hela: Centerpartiet avstod från att rösta, likaså Vänsterpartiet och Liberalerna.

      Omröstningen slutade med att 135 ledamöter röstade för en misstroendeförklaring, 137 röstade emot och 58 avstod från att rösta. Det hade krävts 175 röster för att avsätta Hultqvist.

      Fega kappvändare är vad de är!!

      Hultqvist och Eliasson kan ju landshövdningar istället. Det är där de odugliga brukar hamna…

  4. Jag skulle nog bli ytterst förvånad om han inte ljuger! Lögner är ju ett genomgående tema bland kommunister/socialister!
    Ett slags inbyggd ”försvar” för deras feghet och genomfalska beteenden!
    Janne

Kommentera