Dansk medborgare vägrade visa ansiktet, skickades tillbaka till Tunisien


ISLAM. En kvinnlig dansk medborgare blev i onsdags förra veckan nekad inresa till EU när hon landade på flygplatsen i den belgiska huvudstaden i Bryssel. Kvinnan skickades med flyg tillbaka till Tunisien, varifrån hon kom. 

Anledningen var att hon hade på sig en niqab – en heltäckande duk som täcker hela ansiktet utom ögonen och att vägrade ta av sig den. Gränspolisen kunde därför inte avgöra om personen bakom niqaben var identisk med personen i det danska passet.

Informationen lämnas av Belgiens asyl- och migrationsminister, Theo Francken, på Facebook.


13 responses to “Dansk medborgare vägrade visa ansiktet, skickades tillbaka till Tunisien

 • Jhonsson

  Skarp handling av belgiska passpolisen.
  Men jag tror nog att Löfven skickar ner regringplanet och hämtarlå. Han är ju bas för världen största hunanitära stormakt. (Tror han)

  Gilla

 • Stenbock

  Har funnit en färsk nyhet i Kronen.Figuren på bild sköt med sin gaspistol mot en kvinna,som satt i bussen på eftermiddagen.Därefter fortsatte han till
  fots i riktning mot en bank,och sökte pressa ut pengar.När detta misslyckades sköt han åter med sin pistol,och skadade en man.
  Två timmar senare greps han vid stationen i Bregenz,Österrike.
  Sådant är ju vardagsmat hos oss,och nämnes inte ens med en notis i PK-organen.
  Nu kommer min fråga…Kan ni med hjälp av bilden,avgöra var denne figur
  stammar från ?

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Inom västerlandets civilisatoriska sfär är det en självklarhet att utan vidare krumbukter uppträda som det anstår en vuxen individ i seriösa situationer som erfordrar tillbörlig och legitim identifikation via okulär inspektion, där man jämför resenärens utseende med passfotot.

  En mycket gammal sanning gör nämligen gällande att endast den som agerar med brottsligt uppsåt finner det nödvändigt att dölja anletsdragen, oavsett de moderna biometriska accesser som nu finns tillgängliga.
  Andreas.

  Gillad av 2 personer

 • Nic Hostrup

  Rettelse: Det er ikke en dansk kvinde , det er en kvinde med dansk pas Og det er en himmelvid forskel

  Gilla

 • NisseBerra

  Rätta takter där. Om dom inte lyder, skicka ut dom…. Ha! Ha!

  Gilla

 • Stenbock

  Som jag skrev i detta fall i förra veckan framgick då inte,att det skulle vara en ”dansk berikerska”,som gömt sig bak skynket ! Nu råkade jag läsa denna nyhet i någon europeisk tidning som jag ögnade genom.
  Där framkom endast att destinationsmålet var Köpenhamn. Som Lena skriver,är ju numera alla nyheter censurerade,även i Tyskland m.fl. korrekta länder. En eloge till tullen i Bryssel.

  Gilla

 • Tony

  Precis rätt åtgärder mot sådana som försöker att skaffa egna Regler, fast det är nog helt otänkbart i Absurdistan, där släpps allt in utan kontroll.

  Gilla

  • maar

   De som släpps i Sverige har naturligtvis egna regler. Senaste ex. är uttalandet av den sittstrejk organiserande Fatemeh Khavari som på frågan i DN:s lördagsbilaga: ”Är det en rättighet att få asyl i Sverige ?” svarade: ”Ja”. Hon/hen påstår också att: ”Stefan välkomnade oss” (vilken kaxighet att tala om värdlandets statsminister med förnamn – oavsett nu vad man tycker om Löfven).
   Allt detta pack släpps i landet utan kontroll och t o m utan att veta om det är man eller kvinna som i fallet Fatemeh Khavari.

   Gilla

 • ossie

  Bra agerat av passpolisen !!

  Gilla

 • Ulli

  Helt korrekt gjort.

  Annat i Sverige, personer tillåts t.ex. att vittna utan att visa ID och/eller sitt ansikte.

  Gilla

 • Lena

  Delar av Europa börjar att reagera och agera, nu återstår Sverige, Tyskland och UK innan det är försent !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: