Expressens syn på korrekt och allsidig nyhetsförmedling är att granska ett parti

HATMEDIA. Vi har grundlagar som reglerar yttrande och tryckfrihet i vårt land, som ett frivilligt etiskt komplement till dessa finns Publicitetsreglerna. De är 17 stycken till antalet och är etiska riktlinjer kring publicering och täcker bland annat in områden som bild och namnpublicering men också respekt för den personliga integriteten. 

Inför varje val sedan 2010 har Expressen kampanjat mot SD och hittills har det varit framgångsrikt för SD.

Tidningen Expressen, som kostar 22 kronor per lösnummer utan bilaga och man alltså spar 8030 kronor per år genom att inte köpa, påstår att de följer dessa regler. 

1. Massmediernas roll i samhället och allmänhetens förtroende för dessa medier kräver korrekt och allsidig nyhetsförmedling.

10. Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande.

På söndag har 5,2 miljoner av Svenska kyrkans medlemmar rösträtt i kyrkovalet. Expressen har tillsammans med den vänsterextrema och kriminella organisationen Expo hittat flera kyrkopolitiker med kopplingar till högerextrema grupperingar eller som på andra sätt gett uttryck för hat och rasism.

-Pettersson säger att Expressen och Expo kunde ha gjort något bra av detta, men som inför varje val inriktar de sig på Sverigedemokraterna.

Och som inför varje val ligger reportern David Baas bakom, han har byggt sin karriär på att hata Sverigedemokraterna.

Varför undersöker Expressen och Expo inte alla partier eller har de gjort det och fått fram resultat som visar att SD:s representanter inte är värre än företrädare för andra partier…

8 thoughts on “Expressens syn på korrekt och allsidig nyhetsförmedling är att granska ett parti

  1. Tidningsutgivarna (TU), där Expressen ingår skriver:
    ”Vi dömer inte, vi pixlar”

    ”Nyhetsmedier ska alltid berätta sanningen. Men journalisterna tar hänsyn till dem de skriver om. Och inte bara till dem, utan även till deras barn och familj. Dessutom tar vi ansvar för sanningen och sprider inte falska nyheter.”

    ””Vi kompromissar aldrig när det gäller journalistikens kärnuppdrag. Vi ska fortsätta att vara källkritiska, redovisa fakta, granska kritiskt och hålla hög relevans. Och vi dömer inte, vi pixlar hellre”.

    Ja, hur var det nu med regler? Är de till för att följas, eller gäller det bara ibland???
    Läs sista meningen igen, och titta på bilden ovanför:
    ”Och vi dömer inte, vi pixlar hellre”

    Är det konstigt att kvällspressen är den media som folk har lägst förtroende för?

    Fast, jag begriper inte att så många som var 10:e person tror på dyngan som Expressen sprider….
    Och hur de kan betala 22 kr för skiten.

  2. Skulle nu någon behjärtad kyrkopolitiker uttalat påståendet att det finns horder av barbarer i landet, har vederbörande därmed visat prov på just det civilkurage som odisputabelt krävs för att markera att gränsen är nådd och att toleranskapitalet sinat.

    Man kan med fog fråga sig exakt hur en prostituerad pressaktör som den beklagansvärde Baas analyserar begreppet barbari, då han som kognitivt konstiperad kulturmarxist och psykiskt plomberad proglobalist konsekvent förnekar den aggressiva våldsbrottsstatistikens dramatiska ökning.

    Om icke alla dessa överfall och brutala sexuella övergrepp som oavbrutet begås av den importerade kriminalitetens amoraliska och socialt dysfunktionella aktörer, med rätta kan definieras som just barbarers verk, där de utan hänsyn till liv och lag och brottsoffrens lidande hånflinande begår sina illgärningar, existerar det överhuvudtaget ingen barbari i denna globaliserade jämmerdal.

    Andreas, vän av ordning och sunt förnuft.

  3. Märkligt att sionistiska X-pressen,och kommunister/vänsterdrägg visar just sådant stort intresse,för vår svenska kyrka,när valdagen nalkas.
    Vare sig den ena eller andra gruppen har väl visat sig vilja/stödja,att vårt kristna arv och kultur skall leva vidare.Min uppfattning om dem är,att dessa röda består till i stort 100% av ateister.
    Ni som åkte genom DDR på sin tid,fick en bild av kommunismens likgiltighet för kristna värden.Vägen kantades ort efter ort,av förfallna Kyrkor,och vildvuxna kyrkogårdar.
    Att allianspartierna rent av spottar och hånar vårt kristna arv,visade ju ”stridshingsten” upp,då han påstod,att vår kultur grundar sig från Barbarer.
    Istället skulle vi ”öppna våra hjärtan” för islamska hordar som invaderar/de landet ! Det är med denna bakgrund som Centern vill söka vinna röster på Söndag .

  4. Det som är det mest suspekta är att Expressen väljer att samarbeta med en vänsterextrem organisation som EXPO.
    Expressen borde väl granska EXPO istället för att behålla sin trovärdighet.
    Är det så att EXPO fungerar som en sambandscentral för alla vänsterextrema journalister inom mediasvängen i Sverige.

  5. En del gamla människor tror på aĺlt dom läser i sunktabloiderna. Tyvärr biter inte inget jag predikar om på gamla sossar som alltid litar på överheten. Gamla hundar kan inte lära sig sitta… bara sova och se på.
    Detta trots att dom ständigt tycker dt” är obehagligt med alla lata svarthåriga vuxna män som går o dräller på stan”…

  6. Och dom har inte lyckats stoppa SD i något annat val och den Valhänte Tomas Mattsson kommer inte att lyckas nu heller.

Kommentera