Stäng

Danmark vägrar ta emot kvotflyktingar

INVANDRING. Antalet asylsökande i Danmark är rekordlågt i år. Ändå har integrationsministern Inger Støjberg (V) nu bestämt att sluta ta emot de 500 årliga kvotflyktingar som FN valt ut i läger. Danmark behöver ”andrum” menar ministern.

– Det har kommit många asylsökande till Danmark de senaste åren och det är en mycket mycket stor uppgift att integrera dem, sade Støjberg när hon offentliggjorde beslutet att helt slopa det eftersläpande mottagandet för 2016 och årets mottagande.
FN:s flyktingorgan UNHCR fördelar varje år särskilt utsatta flyktingar som valts ut i flyktingläger till rika länder i västvärlden. Ungefär hälften av EU-länderna tar emot kvotflyktingar och Danmark har sedan 1979 ett avtal som säger att man ska ta emot 1 500 kvotflyktingar över tre år.
Läs mer på Sydsvenskan…
-Pettersson ser Støjbergs ord ”mycket mycket stor uppgift att integrera dem”, dom problemen har vi inte i Sverige så här rullar det på med asylinvandring, anhöriginvandring och kvotflyktingar…

10 thoughts on “Danmark vägrar ta emot kvotflyktingar

  1. Men så har vi också haft det absolut sämsta bottenskrapet till ledare för landet dom sista tjugo åren. Andra länders ledare ser till sitt eget folk först, vilket är deras uppgift, i Sverige är det däremot tvärtom här öser man merparten av alla resurser på folk där många inte ens har lov att vistas här.

  2. Borde vara en självklarhet för Helen Fritzon att snarast möjligt åka till Inger Støjberg på utbildning och studiebesök.
    Betydligt kortare och snabbare resväg från Degeberga till København än till Stockholm. Ca 1,5 Tim med tåg.

  3. Dom är hjärtligt välkomna till bidragsparadiset Sverige, hälsar Feministregeringen o 7-klövern för vi är ställer INGA krav på ngt utan är bara generösa med BIDRAG så NI kan njuta av Koranstudier och när i har LUST så är det OK med att våldta, för det skiter vi i, för vi är minsann inte rasister, grattis PK

  4. För Er som bor långt från Danmark så nämner jag att ”Venstre” är ett borgerligt parti.
    Troligen närmast som Högerpartiet var i Sverige. Fram till och med Gösta Boman. (1969 tycks de ha börjat kalla sig Moderaterna.

    • Venstre är snarare ett liberalt parti formellt sett. Det finns ett Højre i Danmark.
      Venstre härstammar från artonhundratalet då de var vänster om Højre.

  5. Sveriges 3 grannländer förefaller ha bestämt sig för att inte ta emot och försörja kriminella från muslimska länder. De visar kurage som förefaller saknas här. Heder åt dem!

Kommentera

Back to top