Afghan friad från kyrkogårdsmord – får närmare 400.000 i skadestånd


INVANDRARVÅLD. Ett flertal vittnesuppgifter var samstämmiga, mobilpositioneringen visade att den misstänkte varit på plats vid tidpunkt för mord. Mordbevisningen hopade sig över det ”ensamkommande flyktingbarnet”. Men tingsrätten i Malmö friar honom.

Nu begär den friade 400 000 kronor i skadestånd och han kan räkna med att få merparten av ersättningen, enligt justitiekanslerns tariffer och åklagaren överklagar inte till hovrätten…

Mer på Sydsvenskan…

TIDIGARE 2017-06-26. Afghan åtalas för mord på afghan i Malmö

INVANDRARVÅLD. Nu inleds rättegången mot den 20-åring som står åtalad för mordet på en 16-årig ensamkommande pojke från Afghanistan som hittades död på en kyrkogård i Malmö i höstas. Enligt vittnen har den åtalade känt ”ett stort hat” mot mordoffret. 20-åringen nekar till brott. Ytterligare två personer är åtalade för skyddande av brottsling. Alla tre åtalade är asylsökande ”ensamkommande barn” från Afghanistan. 

TIDIGARE 2016-12-16. Tre afghaner häktade för mord på kyrkogård

INVANDRARVÅLD. En ensamkommande ung man hittades mördad på Östra kyrkogården i Malmö i höstas. I fredags häktades tre ungdomar på sannolika skäl för inblandning i hans död. En är misstänkt för mord och de andra två för skyddande av brottsling.

En 19-åring begärs häktad misstänkt för mord. Ytterligare en 19-åring begärs häktad för skyddande av brottsling, grovt brott, likaså en 17-åring. Domaren menar att det finns synnerliga skäl att hålla honom häktad trots hans ålder, på grund av risken att bevis förstörs.

Samtliga tre begärs häktade på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden. Det innebär att åklagaren anser sig inte bara ha konkreta omständigheter som talar för deras inblandning, utan någon form av bevis att lägga fram inför häktningsdomare. De tre ungdomar som begärs häktade är liksom offret afghanska medborgare.

-Pettersson noterar att Sydsvenskan nämner att mordoffret kommer från Afghanistan så där är etniciteten intressant men de nämner inte var de misstänkta gärningsmännen hör hemma så där är etniciteten ointressant för Sydsvenskan…

TIDIGARE 2016-09-22. 16-årig afghansk pojke mördad i Malmö

Den 16-årige pojke som hittats mördad på en kyrkogård i Malmö dödades någon annanstans. Han ska sedan ha dumpats på kyrkogården. Det är den teori som polisen nu arbetar efter. Polisen försöker nu kartlägga pojkens sista tid i livet. Hösten 2015 kom han som ensamkommande till Sverige från Afghanistan.

Pojken är identifierad som en 16-årig pojke, men uppgifter om att han även är 20 år har förekommit. 16-åringen har varit inskriven på ett HVB-hem i södra Sverige den senaste tiden.
Pojken har kommit till Sverige som ensamkommande flyktingbarn. Identifieringen kunde göras med hjälp av fingeravtryck som fanns registrerade hos Migrationsverket. I nuläget har polisen ingen misstänkt i utredningen.

Vår redaktör Eva-Marie har länge försökt få reda på vilka som ligger bakom HVB-hemmet HÄR på men svaren har varit mist sagt svävande.

Nu skriver Sydsvenskan en hel del om mordet på den 16-årige afghanen eller om han nu är 20 som de också skrivit.

Nåväl, -Pettersson ser att en person hämtats till förhör av polisen från ett HVB-hem. En uppgift som bekräftas av Marie Nicholson (M), andra vice ordförande i socialnämnden i Vimmerby. 

Så frågan är om afghanen var på utflykt från Vimmerby, Småland eller om någon i Vimmerby driver HVB-hem i Malmö?

-Pettersson menar att det får vara hur som helst med den saken men medansvariga till den afghanske pojkens död kan du läsa om HÄR. 


16 responses to “Afghan friad från kyrkogårdsmord – får närmare 400.000 i skadestånd

 • naimlap

  Det fodras varken intelligens eller omdöme för att, lura skjortan eller särken av dumsvenskarna di fege. Ty det finns ännu ingen av kvinna född, som inte kan lura dessa dumma och fega gumpenslickers.

  Gilla

 • RäddSomFan

  Nu väntar vi och ser om inte rättskipning maskineriet fungerar ändå, vad tror ni händer när dom andra han umgås med inser att han har 400.000kr på kontot ….lol han får ju givetvis vad han förtjänar om en stund.
  Som man säger ”What goes around comes around”

  Gilla

 • Finnjävel

  Då har vi i alla fall en ensamkommande flyktingbaaarn som lyckars här i livet!
  Så glad han är nu. Vi ska inte misströsta – Sverige är verkligen möjligheternas land!

  Gilla

 • Sea Gull

  Tony!
  Till slut normaliseras allt. Din framtid och lön ställs av dina chefer. Kunniga eller inte spelar ingen roll. Ställ dig i fållan och tyck med…annars🤔😳.
  Detta är min erfarenhet av polisyrket. Skäll inte på budbärarna, utan på organisationen. Du/ ni skulle bara veta 😳😱.

  Gilla

 • Kent

  Förutom de som driver mottagning av ”flyktingbarn” ”ensamkommande så är en annan kategori överlycklig över flyktingindustrins snabba expansion lagvrängareskrået.
  Betalar svenska skattebetalare.

  Gilla

 • Tony

  Ja det är inte bara Polisens arbetsmetoder som är sjuka , hela rättssystemet är gravt sjukt, troligen efter instruktioner från flanen till rikspolischef som är regeringens förlängda arm, man ska fria så många som möjligt bland det importerade frälset?

  Gilla

 • Jhonsson

  Invällarnas frikort i våra domstolar funkar nästan alltid. Men kanske skall vi inte anklaga dem. Vi skall i stället anklaga de rättsvårdande myndigheterna för deras totala genomklappning.
  Vi behöver en sverigevänlig regering och inte minst en ny kår av domare!

  Gilla

 • Cinna

  Sverige…kriminellas paradis…

  Gilla

 • Hönsmamman

  Alla är födda 1999. Vuxna men ändå barn. Duktiga på svenska. I behov av tolk. Välklippta. Sexuellt inkompetenta. Behövda i vårdsektorn. Våldsfixerade. Bygger Sverige. Raserar allt i sin väg. Vill se höjda pensioner och LSS. Tänker ljuga om sin ålder igen.

  Men framför allt i behov av skydd. Från varandra.

  Vem tilltalas av att ha dessa i sin omgivning? Afghanistan? Iran? Sverige?

  En effektiv opposition hade genomdrivit åtgärder omgående för flytta problemet till deras hemland. En effektiv regering hade aldrig släppt in dom.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Det ska väl överklagas och lyftas till högre instans där förhoppningsvis rättvisa skipas.

  Men det är befängt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: