Utblickar till ett litet land i Europa.


INSÄNDARE. I bland kan det vara nyttigt att göra utblickar till andra stater för att få perspektiv på hur vi har det här hemma eller inte har det – t ex i politiken I detta lilla land som påminner mycket om vårt eget är en f d facklig ledare sedan några år tillbaka statsminister.

När han tillträdde posten som sådan var han mycket noga med att profilera sig som feminist men också med påståendet att han ledde världens främsta feministiska regering. Han hade också vid tillträdet mottagit uppdraget av FN.s generalsekreterare att verka för kvinnors och mäns jämställdhet över hela värden. Men det han mest kommer att minnas för är troligen – påstås det här – den helt oreglerade massinvandringen av individer från kulturer och religioner vars värdenormer närmast kan karakteriseras som barbariska. Framförallt anser männen från dessa att kvinnor är underlägsna dem själva och därför inte skall ha samma rättigheter som de. Därför är det förvånande enligt landets kritiker att han inte vidtar minsta åtgärder för att skydda kvinnorna och sätta de invandrade männen på plats.

Landets invånare trodde givetvis att en person som  denne självutnämnde feministiske statsminister skulle med all kraft agera mot antifeminismen och det uttalade våldet mot kvinnor som blivit en följd av massinvandringen. Men det är detta som är det märkliga. Denne man visar sig i stället när det kommer till verkligheten vara motsatsen till feminist. Detta borde kanske inte undgått de som känner honom. För redan under sin tid som ordförande för det fackliga förbundet sägs han ha visat egenskaper som inte tydde på engagemang för kvinnosaken. Sålunda var han den enda fackordföranden som vägrade göra en särskild satsning på kvinnolöner när övriga förbund samstämmigt var för detta. Att detta inte var en tillfällig kvinnofientlig händelse har alltmer visat sig ju längre regeringsperioden framskridit.

Sålunda krävde han vid ett besök i en islamistisk stat av samtliga medföljande kvinnliga ministrar och kvinnliga tjänstemän att de skulle bära sjal för att inte stöta sig med statsledningen i det besökta landet. Kontrasten var märkbar när sedan kvinnliga statschefer från två andra länder helt ignorerade de klädkoder som det islamistiska landet krävde.

Samma kvinnofientlighet gav han också uttryck för då tre av hans ministrar drabbades av misstroende varav två var män och en kvinna. Den kvinnliga ministern avskedades medan en fick en fin reträttplats och den  andre fick vara kvar! Landet där denne man är statschef har som tidigare anförts, tagit in hundratusentals invandrare och asylsökande som med hänsyn till sin värdegrund och uppträdande i landet måste betraktas som barbarer. Det har inneburit en enorm kriminalitet med det grövsta våld som mord, våldtäkter, rån, förstörelse av egendom som bilar och fastigheter. Helt klart är att kvinnor och flickor drabbats hårdare än alla andra och inte längre kan känna trygghet var-helst de vistas. Skolorna är i dag en av de mest otrygga platserna i landet för flickor.

Trots detta har denne man inte på minsta sätt agerat mot kvinnovåld och förresten inte mot annat sådant heller. Ja, fler och fler av landets invånare är inte endast förvånade utan känner en enorm oro över att han i stället för att till varje pris bekämpa våld mot kvinnor som våldtäkter, hedersvåld, kvinnlig könsstympning, barn- och tvångsäktenskap etc  låter det accelerera och närmast agerar som om han kan komma att tolerera dessa barbariska sedvänjor och kvinnoförnedrande brutalitet även i framtiden! Hans totala brist på empati för inte minst de drabbade kvinnorna och flickorna ger på många kritiker intrycket av att han offrar dessa för att därmed kunna stå väl med de hundratusentals invandrarna som man menar han ser som framtida ”valboskap”. Hans socialistiska ideologi talar ju också för att han offrar de enskilda individerna för kollektivet. I dessa fall hundratusentals invandrare.

Det som landets kritiker av hans politik storligen förvånas över är hur stor andel av kvinnorna som fortfarande enligt opinionsmätningar stöder honom trots att de är de stora förlorarna! Något som inte är ovanligt hos obildade och i grunden, trots att de visar motsatsen – underlägsna – människor är deras fjäsk och krypande för överklass och de som kan anses tillhöra etablissemanget. Inte minst hans fjäskande och kryperi för kungligheter pekas ut som löjeväckande. Han tar minsta möjlighet att frottera sig i deras närvaro så fort det föds en individ med kunglig anknytning. Denne behöver inte ens komma i närheten av tronen utan kan vara syssling, bryssling eller vad som helst. Ett annat löjeväckande och komiskt agerande är när han i större sammanhang som t ex riksdagens öppnande går fram hand  i hand med hustrun. De som känner honom väl påstår sig aldrig ha sett honom göra detta innan han blev statsminister. De tror helt enkelt att han vill likna de ”stora”.

Jag berättar denna iakttagelse från ett annat land i vår världsdel om hur en statschef kan agera mot sitt eget folk av den anledningen att vi har val i vårt eget land om ett år, och inför detta borde vara på vår vakt, att inte till statschef välja en person sådan som jag här beskrivit.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle


14 responses to “Utblickar till ett litet land i Europa.

 • Lena

  Västeuropa vakna !

  Gilla

 • Fredde

  Lysande observation som alltid!

  Man kan fråga sig vad feminism egentligen är.
  Det är ett populärt ord, men…

  För mig är det en självklarhet att kvinnor och män kan leva på lika villkor, ha samma rättigheter och skyldigheter. Det är inte utseendet mellan benen som ska avgöra.
  Därför är kvotering förkastligt, det kullkastar jämställdhet.

  Men, PK-vänstern tycker tydligen att feminism är att det finns kvinnobilder på övergångsställen och att man inte får säga nämndeman.

  Att böja sig för kvinnofientliga kulturer är däremot inte fel, inte heller burka/niqab, för det sägs vara ”frivilligt”.
  Könsstympning är heller inget att opponera sig mot enligt (FI) och (MP).

  Jag begriper det bara inte!

  Gilla

 • Luntan

  Tack Olle Ljungbeck!
  Den du åsyftar förefaller vara psykopat av värsta slag, dessutom behäftad av ett enormt storhetsvansinne! Men hur skall vi drabbade kunna få till stånd en ändring anser du? Själv tror jag inte på att den ”demokratiska” formen med val kommer att lösa någonting! Det som nu återstår är ett beväpnat uppror för oss. Men, hur skall vi som gjorde vår värnplikt och vill ställa upp – med risk för våra egna liv – få våra vapen vapen ur de militära förråden?
  / Frivillig på mitt 74:e levnadsår

  Gilla

 • Carl edström

  Tack Olle .

  Gilla

 • eugenecork

  vad kan man mer begära?…av ett folk som till 3 fjärde-
  delar bestå av ”urtypen av lallande fån” utan ryggrad…

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Vi erkänner utan omsvep att vi älskar och beundrar denne fantastiskt modige och oförtrutet kämpande Ljungbeck, men vad gör vi egentligen rent praktiskt för att stå honom bi och visa vår odelade solidaritet med den legendariske frihetskämpen, vars kontaktuppgifter ständigt finns i tryck?

  Vi borde törhända ta oss en ordentlig fundering över det.
  Med all upptänklig respekt,
  Andreas.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Kan det vara byfånen,kan det vara Sverige.??Vem vet,önskar att man vaknade från mardrömmen, men tyvärr drömmen tar aldrig slut. Tack och hej Adolf

  Gilla

 • gamgubben

  Förskräckligt att det finns en sådan regeringschef i ett Europeiskt land.
  Hemska tanke om det skulle hända i vårt land där ordning och reda råder och där det grova våldet lyser med sin frånvaro.
  Det är väl inte möjligt förrän det parti vår regeringschef beskyller för felaktig värdegrund får makten.
  Låt oss alla samlas för att verkligen rösta fram detta rasistiska parti och att få leva med en osund värdegrund under att par tre valperioder.
  Glöm ej att status quo ante bellum, bara leder till stagnation.

  Gilla

 • Mjölner

  ***** Instämmer! Rörande kaoset på akuten har en insändare i Nya Tider skrivit följande, – Medias feghet och kryperi i denna fråga har nu blivit så uppenbar att till och med de dummaste har genomskådat bedrägeriet. Jag vill tillägga, alla utom polisen och regeringen.

  Gilla

 • The proud swede

  När han den där stollen gick bärsärkagång med svärd på skolan i Trollhättan, så var han ju jävligt snabb med att fara dit och visa sitt medlidande med pensionsräddarna, men när den galne negern skar halsen av två etniska svenskar på IKEA, så lyste han med sin frånvaro. Det säger väl allt om vilka han bryr sig mest om….jävla landsförrädare…

  Gilla

 • Stenbock

  Olle:
  ***** Fem stjärnor får du av mig för det inlägget !
  Funderar fortfarande var detta landet är beläget,eftersom jag tror mig känna igen vissa delar !

  Gilla

 • Mimi N.

  Och där står Olle Ljungbeck, en man med ett klart intellekt, klarvakna djupa analyser och ger er realistiska lösningar.
  Vem står honom bi ? Inte en svensk, Olle får konfrontera ondskan ensam.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: