”Svensk” mördare skjuten till döds av polis i Spanien

BROTTSLIGHET. En ”svensk” man har dödats av polis i Spanien – efter att han själv huggit ihjäl en polis. Enligt svenska medier var mannen en känd kriminell hemmahörande i Västsverige som avtjänat ett mångårigt fängelsestraff för narkotikabrott.

Ibland är etnicitet viktigt i svenska medier.
”Svensken”

”Svensken” sköts vid 14-tiden på tisdagen till döds av polis i Valencia på den spanska ostkusten. Händelsen kopplas enligt spanska medier till en utredning om ett styckmord på en frisör. Efter att en styckad kropp hittats vid några

soptunnor följde polisen blodspåren till ett hus 500 meter längre bort – där de hittade mannen som pekas ut som svensk.

– När polisen gick igenom huvudingången till fastigheten kom en man ner, beväpnad med kniv. Mannen sköts då till döds av polispatrullen, säger Jose Lozano, presstalesperson vid polisen i Valencia.

-Pettersson vill upplysa ”svensken” är 36-årige Pierre Danilo Larancuent, svensk medborgare av argentinskt ursprung. Uppvuxen och skriven i Göteborg. Han har avtjänat ett 14 år långt fängelsestraff för narkotikabrott i Sverige. Under tiden på Tidaholmsanstalten läste Pierre D Larancuent in en högskoleexamen i historia och sociologi. Han har även skrivit kriminalromaner med en ”fängelsekollega”.

På Facebook kallar han sig Pierre Danilo.

Spanska medier skriver att den mördade polismannen är Blas Gámez som arbetade vid mordroteln vid nationalpolisen i Valencia. Polismannen var 51 år, gift och hade två barn, 15 och 19 år gamla.

Levante-evm.com

13 thoughts on “”Svensk” mördare skjuten till döds av polis i Spanien

  1. Jag är fullt övertygad om att ”Svenska” muslimer, kurder, Islamister, mm, mm, inte kallar sig ”Svenskar”. Även om jag skulle bo i Danmark så inte fan skulle jag kalla mej dansk för det.

  2. Det är ju bara synd att vi skattebetalare fick bekosta hans semestervistelse i fängelset i 14 år till ingen nytta . Månne detta bli vår nya exportartikel avdankade ”Svenskar”tror att tillgången är stor tyvärr .

  3. Det kan inte finnas nåt mer utspätt ord än ”svensk” numera. Det kan betyda precis vad som helst….

Kommentera