Knivattack och många frågor

Knivattacken och mordförsöket på en polisman vid Medborgarplatsen i Stockholm föregås av allt mer besynnerliga fakta.

Samhällsnytt har fått fram fakta som visar hur det svenska asylsystemet bygger på naivitet och ett haveri av stora mått.

Uppgifter gjorde först gällande att förövaren var av marockanskt ursprung och skulle tillhöra de gatubarn som gjort sig kända för att begå grova brott i centrala Stockholm. Det visade sig vara falskt och nya uppgifter visade att 17-åringen i själva verket var en ensamkommande afghan som närmast kom till Sverige från Iran.

Detta visar vikten av att människor som kommer till Sverige och övriga Europa kan och måste bevisa vilka de är, genom pass, andra id-kort, fingeravtryck, DNA eller på annat sätt. Vi kan inte fortsätta ha en ordning där tiotusentals människor anländer Sverige varje år, utan att ansvariga myndigheter vet vilka de är, varifrån de kommer och varför de kommer.

17-åringen som bott på ett HVB-hem, visade sig senare vara betydligt äldre än så. Enligt domstolshandlingar har ”17-åringen” själv berättat att han i själva verket är 25 år. En tidigare fosterfamilj berättar om hur stökig och svårhanterlig den unga mannen var redan innan han flyttades över till ett HVB-hem bland Tyresös fina villakvarter.

Återigen visar det här fallet att svenska myndigheter måste säkra personers identitet och ålder. Särskilt viktigt är detta när både regering och opposition talar sig varma om ordnad migration och generositet.

Nu börjar avslöjandena visa på ett fall där det svenska asylsystemet visar sig från sin allra märkligaste sida.

”Knivmannen” som han kommit att kallas, gavs ett tillfälligt uppehållstillstånd av Migrationsverket, med motiveringen att han behöver fortsatt vård i Sverige. Beslutet togs den 16:e september 2016 och skulle således löpa ut nu i helgen. Ömmande omständigheter och en svårbedömd psykisk hälsa uppges bl.a. som skäl. Beslutet i detta specifika skäl togs efter att regeringen instiftat en lag om begränsningar i möjligheten att få uppehållstillstånd. Det två som fattade beslutet vill inte svara på frågor.

Tack vare två myndighetspersoner på Migrationsverket kunde 27-åringen stanna kvar i Sverige, där han sedan var nära att döda en ung polisman i tjänst. Att lagar och regler vattnats ut när det gäller migrationsfrågor är detta fall ett av många exempel på, farsen med afghanerna i Stockholm ett annat. Ska regering och riksdag vara trovärdiga när de tjatar om ordnad migration, får detta inte förekomma.

Som om detta inte vore nog, visar nu handlingar att ”Knivmannen”, trots den sjukdom som gav honom ett tillfälligt uppehållstillstånd, var tillräckligt frisk för att i vintras resa på en två månaders resa till Iran där hans familj finns. De s.k. främlingspasset tilldelades av Migrationsverket. I handlingen skriver Migrationsverket att ”innehavarens identitet inte är styrkt”.

Vad tycker ni detta visar? En person som flytt sitt hemland p.g.a. de skäl som ofta uppges när människor anländer till Sverige, kan alltså resa på semester till samma område varifrån man flytt. Vi har sett det förr när somalier rest på veckolånga semesterresor till Somalia och där irakier köar på flygplatserna för att lyfta till det land de uppgett att de flytt från. Haveri? Är vi svenska lurade eller är våra myndigheter alltför naiva och frikostiga med våra skattepengar? För alla undrar nu hur ”knivmannen” hade råd att flyga till Iran?

Ett fall av många där svenska politiker och myndigheter visar att vi inte ska tro på orden ”ordnad migration”.

18 thoughts on “Knivattack och många frågor

  1. Att regeringen, myndigheter, jurister och skrikiga grupperingar som tycker att Sverige ska öppna gränserna för fullt är ordentligt naiva är helt klart men svenska folket i gemen är nog inte så naiva.
    Men här är också motsatsen de som tjänar på flyktingindustrin och de som betalar.

  2. Att tycka synd om och vara snäll är en dålig kombination, men tydligen en merit, om du ska få jobb hos Migrationsverket.
    Det är inte alls märkligt att vi har den situation som nu råder med dålig ledning och ”försnällade” tjänstemän allt från topp till botten.
    Det enda som hålls på hög nivå är arvodena och baneret: ”Vi svenskar är godhjärtade”.

  3. Frågan är om dessa graverande omständigheter någon hade kommit fram om han inte försökt mörda en polis?

    Sverige behöver en sanningskommission (som Sydafrika) med långtgående befogenheter att söka sanningen och straffa landsförrädarna.

  4. Mia och likasinnade är ni totalt stjärnstopp frånvarande ??? När fan ska svenska folket vakna ? Jag kan köpa att det finns någon eller några som inte har fullt utvecklade hjärnor i detta land . Men majoriteten av svenska folket borde inte vilja ha detta samhälle. Om dom dom har några som helst tankar för en framtid för sina barn och barnbarn !!!

  5. Det värsta är att förutom knivhuggningen har han fått hjälp med allting av någon landsförrädare med alla papper, överklagande och liknande!

    Denna ”godhetsapostel” borde dömas för medhjälp och utvisas efter avtjänat straff!

  6. Ordning och reda är inte något, som förknippas med svensk migrations politik.

    Sunt förnuft och fakta är också en bristvara, hos många av våra styrande politiker och myndigheter, som reglerar bestämmer över den.

    Så den svenske medborgaren har ett viktigt val att göra nästa år.

  7. Den stora frågan man bör ställa sig är:
    När har Sveriges poliskår fått nog av allt kaffe och alla bullar?.

  8. Skyll inte på myndigheterna, de som är skyldig eller i allra högsta grad är medskyldig är VI, för VI låter det hända utan att gå mangrant ur huset och protestera, det är VI som är staten och det är bara Vi som kan få till en ändring!

  9. Det är skandal att det verkar vara så amatörmässig hantering av identiteter. Man åsidosätter den allmänna säkerheten. Det är konstigt att det ens är lagligt. Det släpps in på tok för mycket kriminellt.
    Borde inte migrationsverkets personal vara säkerhetsklassade dessutom? De hanterar helt främmande identiteter, med helt för dem okända avsikter i Sverige. Eller så borde asyl-sökanden gå igenom flera faser, som identifiering, sjukkontroll om smitta, asyl-förfrågan, TUT-förfrågan, med 4 olika handläggare. Men hela hanteringen bör avvecklas och stoppas tills vidare.

  10. När jag för många år sedan döpte mitt hemland till A b s u r d i s t a n, trodde jag aldrig att det kunde urarta,till den nivå vi idag upplever…Nu får någon annan söka finna ett än starkare ord,för detta Sverige vi levt upp i !

  11. Och finansminister Andersson har mage att skylla på alliansen för skattehöjningen av ISK-sparformen, för att de röstat ner andra skattehöjningar.
    Sätt på henne tvångströja och skicka henne till psykakuten. Hon hallucinerar värre än värsta LSD-knarkaren.
    Det är väl galenskaper som det ovan beskrivna som leder till skattehöjning, eller?

  12. Sjukt sjukt sjukt.När blir det Ordning? Hur länge tolererar vi vansinne.Är det de vi röstade för?Vakna Sverige, ut med alla lögnare ,asylturister,,ner med byfåne till stadsminister.Ni hör det finns mycket att göra,upp till Kamp för vårt land,ut med förredarna. MVH Adolf

  13. Svenska myndigheters stora abstinens efter mera invandring gör att man verkar ha överseende med ganska mycket (och en ovilja att göra ålderstester, och man godkänner gladeligen ekonomiska migranter mm).

    Man trodde inte att någon kunde vara riktig flykting om man besöker landet man flytt ifrån, och säger man att man flyr från ett annat land än man egentligen flyr från borde väl det räknas som bedrägeri eller något, men vi har vant oss vid att det skall vara så nu….

Kommentera