”Invandrarbarn” misstänkt för knivmord i Ängelholm – kan släppas på grund av tolkbrist

INVANDRARVÅLD. Idag på tisdagen skulle den ”15-årige pojke” som misstänks för knivmordet på Friskis och Svettis ha ställts inför häktningsdomaren. Men häktningsförhandlingen är tills vidare inställd på grund av tolkbrist.

Två av tingsrättens anställda har ägnat hela dagen åt att hitta en tolk via alla tänkbara tolkförmedlingar och andra kanaler. Men vi har helt enkelt inte lyckas hitta någon tolk, säger rådman Martin Persson vid Helsingborgs tingsrätt.

Tidsfristen för att hålla 15-åringen anhållen går ut på onsdagen klockan 18.20. Om han inte ställs inför häktningsdomaren senast då måste han släppas.

-Pettersson undrar om rättsväsendet skämtar med oss. En misstänkt mördare av oklar ålder och bakgrund kan alltså släppas i morgon om ingen tolk hittas!!! Varför inte släppa honom, hända hem…

TIDIGARE 2017-09-11. 17-årig ”ensamkommande” mördad på Friskis & Svettis av 15-årig ”ensamkommande”

INVANDRARVÅLD. Den 17-åring som fick allvarliga stickskador efter ett misstänkt mordförsök utanför ett träningscenter i Ängelholm i helgen har avlidit. Det uppger polisen på sin hemsida.

Det var på lördagskvällen som 17-åringen knivskars svårt och blev allvarligt skadad. Händelsen skedde utanför Friskis & Svettis gym i Ängelholm. Pojken vårdades på sjukhus för sina skador men avled under måndagseftermiddagen.

En 15-årig pojke är anhållen misstänkt för mord alternativt dråp.

– I och med att han är avliden så räknas det som mord, säger Karim Ottosson, lokalpolisområdeschef vid polisen i Helsingborg. Enligt polisen kommer den misstänkte pojken begäras häktad imorgon.

Lite kommentarer från Friskis & Svettis, Facebook

”Hej! Tränar på friskis i ängelholm, och det är väldigt många utlänningar där från valhall park där det finns en flyktingförläggning. De tränar gratis. De tränar gärna där tjejerna är och stirrar på dem. Var garanterat utlänningar då de är överrepresenterade på gymavdelningen. Å 15 och 17 kan inte stämma, de flesta ser ut att vara runt 25.”

”…att folk blir nervösa för dessa ensamkommande är att många av dom är som tickande bomber och är väldigt traumatiserade så dom har ingen respekt varken mot sig själv eller andra därav större otrygghet för oss och även dom som kommer hit och sköter sig…men incidenten på friskis kan mycke möjligt va kopplat till konflikter mellan dessa unga som vi redan har sett både ute på vallhall flykting ställe och centralt i stan..och tyvärr får vi räkna med att ängelholm kommer bli otryggare…för vi har väldigt många från afganistan och somalia som mår dåligt och är orosmoment de ska ni ha klart för er..så vänta er mer problem tyvärr…”

”Frågan är om man inte ska kliva av som, medlem!? Eftersom F&S även roar sig med att censurera när man påtalar fakta. Skäms”

Tidigare på bloggen: 17-åring knivhuggen av 15-åring på gym i Ängelholm

Om Ängelholm på bloggen

18 thoughts on “”Invandrarbarn” misstänkt för knivmord i Ängelholm – kan släppas på grund av tolkbrist

  1. Han har väl en målsman/förälder/god man? De skall förstås själva skaffa tolk och betala för den, eftersom skattebetalarna har inte bett dem att komma hit med sina kriminella anlag och mörda någon.

  2. Man tar sig för pannan. Ska man släppa mördare fria för att dom inte förstår nåt språk ?? Rekord i stupiditet.

  3. Undrar över om det finns siffror på hur mycket av våra skattemedel som går till tolkhjälp, inget som vi behövde före ockupationen !
    Vi hade heller inga kostnader för juristhjälp till folk från fjärran, ett samhälle som fungerade med vissa svagheter, dock inget är perfekt men denna galna politik äcklar mig !

  4. Hörde svetsarlärlingen avge regeringsdeklaration idag vid Riksdagens öppnande. Synd att en inte är med när allt han hasplar ur sig blir verklighet.
    Ska sanningen fram får ingen av er vara med om det!

  5. Hitta en tolk?

    Är inte hela jävla landet fullt av muslimer som kan detta mördarspråk? Eller saknas det samarbetsvilja?

    Glöm inte att muslimerna håller ihop.

  6. Vad är problemet?
    Han är väl i Sverige!
    Låt honom försvara sig själv – på svenska språket!

    Alternativt skaffa sig en egen tolk och försvarsadvokat.

    Om jag kör 55 km/h på 50 -sträcka så måste jag försvara mig själv
    – på svenska språket.

    • Enligt Dan o Kling o Klang gäller Svenska trafikregler bara pursvenskar, ” det vore djupt rasistiskt att kräva samma regler för muslimer”, hälsar Feministregeringen.

  7. Ställ all den jävelskap som sker i samhället i relation till Statsministerns skryt om allt som går bra i Sverige så ser ni att deras politik vilar på lögner,

  8. Absurdistan i all sin skepnad… Skrev ju redan igår,att detta lilla ”barn” (om nu åldern stämmer) kommer att gå straffri där ifrån.Han kan troligen redan i slutet av veckan,fortsätta träna på i Ängelholm,inför nästa brott….

  9. Det blir väl i vanlig ordning i månads samhällstjänst och 5000 i böter
    som skattebetalarna får stå för. Så Bruka Svenska D(u)mstolar fungera.

  10. Det är fullkomligt chockerande att sverige som enda land i europa låter oidentifierbara figurer röra sig fritt i det samhälle som tillhör svenskarna, vilken fruktansvärd skymf mot de som betalar med sina skattepengar till detta spektakel !
    AVGÅ denna patetiska regering, ni är en stor skam !

  11. Såklart att friskis och svettis har åldersgräns på de som tränar där ?
    Hur gamla ÄR de de här våldsmännen ????

Kommentera