Islam och “allas lika värde”

Muslimernas har en egen lag, sharialagen (Allahs oföränderliga gudomliga lag) som står över alla världsliga lagar. Den utgör en del av den muslimska traditionen och har sitt ursprung i Koranen, Haditerna, konsensus (ijma) och analogt resonemang (quiyas). Den utgörs vidare av de lärdas tolkning (fiqh) som har utvecklats inom de olika muslimska juridiska skolorna, där de mest framträdande är Hanafi, Maliki, Shafi’i, Hanbali and Jafari.

Utbredningen hos de olika lärdomsskolorna framgår av följande bild.

Islams lärdomsskolor

I sektion o4.9 i den 336 sidor långa lagboken regleras ”Skadestånd för dödsfall förorsakat av misstag.”

Skadestånd för andra än manliga muslimer. 

o4.9 (A:För nedanstående avgöranden multiplicerar man den fraktion som namnges av ersättningen som är lämplig för dödens eller skadans avsiktlighet och andra relevanta omständigheter som bestämmer omfattningen av ersättning i förhållande till muslimsk man (def: o4.2-6 och o4.13).)

Ersättningen för skada eller dödsfall hos en muslimsk kvinna är hälften av ersättningen för en man.

Den ersättning som betalas till en jude eller en kristen är en tredjedel av den ersättning som betalats till en muslim.

Den ersättning som betalas till en zoroastrier (persisk/iransk religion) är en femtedel av den som betalas till en muslim.

När ett missfall följer av att någon har slagit en gravid kvinna i magen (O: eller någon annan del av henne, eller när någon skrämt henne, vilket resulterar i missfall), är ersättningen för fostret, värdet av en manlig eller kvinnlig slav eller en tjugondedel av ersättningen som betalas för att döda fostrets fader eller en tiondel av sin moder. (A: Skadeståndet är det som de enas om.)

Lagen finns bl a nedtecknad i Reliance of the Traveller and Tools for the Worshipper

Nostradamus_i_norr konstaterar att värdet i förhållande till en muslimsk man i detta fall är:

  • 50% för en muslimsk kvinna
  • 33% för en kristen eller jude
  • 20% för en zoroastrier
  • 0% för de övriga otrogna eftersom de är fria att dödas

5 thoughts on “Islam och “allas lika värde”

  1. Det är härligt.Landsföredaren Svetsarn måste vara nöjd nu.Fast jag förstår inte hur den här med allas lika värde och samma värdegrund när kvinnor är värda 50%, men jag hänger inte medi svängarna i nya Sverige ,eller har vi bytt till islam eller?.Ha det så gott Adolf

  2. Ett trevligt folkslag!? Är ni säkra på det här med importen av dem till Sverige är en bra idé? Jag tror hellre att man bör bygga ett högt strömförande staket med tillhörande minfält, vallgravar, tungt beväpnade vakter mm. runt deras tillhåll och låta idioterna skära halsen av varandra ”av misstag”.
    Inte fan kan man släppa lös dem i ett västerländskt samhälle.

    • Grattis Annie L nu är DU i goda händer , fy fan !
      Ditt skitparti ——–dra !
      Vill du att jag skall dela med mig av dyngan under mina skor….du skall få hur mycket du önskar.

Kommentera