19 thoughts on “Ett glas öl

  1. Jag gillar den här roliga sketchen ”Religiösa hörnet” där Hasse & Tage skojar om religioner.

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=QjfpsprjUYo&w=560&h=315%5D

    Att göra något liknande t ex om islam skulle säkert ha resulterat i enorm upprördhet speciellt i den tid vi lever i nu.

    Stort tack Hasse & Tage för all den glädje ni förmedlade. De sanslöst roliga minnena från er storhetstid lever fortfarande.

    Vila i frid!

  2. Konstigt att så många envisas med att Hasse Alfredson kom från Malmö när han kom från Helsingborg.
    Är det dryga stockholmare som tror att är man från Skåne så är man från Malmö.

    • Ja Hasse bodde på Himmelriksgränd i Helsingborg.Om jag inte minns fel,flyttade han sedan vidare till Tågaborg i närheten av Pålsjö skog. F.ö.författade han en fiktiv roman,där han beskrev förhållanden i sitt grannskap,med krigsårens tyska permanenttåg.

    • Hans Alfredson föddes i Malmö Sankt Pauli församling som son till annonschefen Folke Alfredson (1900–1946) och Aina Eriksson (1905–1996). När han var sju år gammal flyttade familjen till Helsingborg. Alfredson gick på S:t Jörgens skola i norra Helsingborg och bodde inte långt ifrån Pålsjö skog, på Karl X Gustavs gata 65 på Tågaborg. Hans Alfredson tog studentexamen vid Hälsingborgs högre allmänna läroverk för gossar (Gossläroverket) i Helsingborg.

      • I hans familj liksom i de flestas så upplever vi både sorg och glädje. Pappan dog ung och så gjorde tyvärr även yngste sonen i familjen, en son till Hasse och hans fru Gunilla dog av en olycka med lek med en elkontakt, jag beundrar att Hasse orkade att roa hela Sverige, då det fanns så mycket tragik bakom.
        Kanske ett sätt att orka gå vidare, när sorg drabbar så hårt.

        Minns mamman som en hängiven fredrika bremeranhängare, då när kvinnorörelserna arbetade seriöst.
        Vila i frid .

      • Galten:
        Egentligen inte en rubrik för att skoja…
        Kan det vara så att Hasse tidigt upptäckte vart Malmö var på väg ?
        F.ö. har Hasse och jag en del gemensamt. Samma läroanstalt,och till stor del samma lärare.Niggern,tjorven,och Vaktmästare Olsson (skorvas) som bl.a. vaktade matkön. Men där slutar likheterna….

  3. Jag vill tillägga..(glömde det i mitt inlägg) PastorJansson är inte det en karikatyr på Antjé Jackelen?

  4. De var roliga de två och hur rätt de hade, deras frågor är högaktuella idag. Genialiskt det här med att bromsa befolkningen. De gick händelserna i förväg, tänkte med oro på barnens framtid och anade nog inte att dagens samhälle skulle styras av oompa-loompa folket – bizarra varelser (midgets and clowns från Roald Dahls Willy Wonka and the Chocolate Factory).

    https://youtu.be/eg9EuFmo-VU

  5. Det skrivs om Hasses långa liv som skådespelare, regissör och revymakare. Men jag saknar en produktion och det är ”Mosebacke monarki” för oss som växte upp på 60- och 70-talet minns med glädje ”gud bevare konungen och fastlandet”

  6. Hasse dog nästan 32 år efter Tage. På dessa 32 åren har Sverige förändrats enormt. I mitten på 80-talet vid Tages frånfälle fanns endast en marginell grupp muslimer. De var arbetskraftinvandrare och inga flyktingar. Jag såg ingen muslimsk kvinna med hijab(gamla kvinnor i denna grupp undantagna) eller män med skägg. Fanns en moské i Malmö vid denna tid. Men muslimer upplevde jag som harmlösa och inga kravmaskiner vid denna tid. Kanske blev Hasse också lite för mycket politiskt korrekt med att Sveriges samhällsklimat ändrades. Men jag saknar de båda två. Jag växkte upp med Hasse o Tage. Dessa underbara samhällsdebattörer och komiker. Må de vila i frid med högsta respekt.

  7. …och med honom dog den underfundiga humorn i Sverige!
    Om de framfört den nedre visan idag så skulle förmodligen Löfvén ha kallat dem för nazister, och Bonniers underhuggare varit efter dem som flugor.
    För att inte tala om denna…
    (försöker föreställa mig Gudrun Schymans reaktion om hon suttit där i publiken).

  8. epoker kommer och går, i backspegeln ter sig denna
    ”minst sagt” mossig…Hasse fick kila vidare, förmodligen
    lycklig i sin, men i våra ögon snevridna uppfattning?

  9. Hade en Lindeman på kassettband, där han förestod ett slakteri som hängde kött och lät apor möra köttet som inte ”berördes med människohand, ”man är fälan hygenisk”, har inte hittat den igen, vet ngn?skänker 250 till Pettersson för upplägg här.

  10. Han var den siste av de gamla komikerna som verkligen var roliga. Vila i frid Hasse tillsammans med Lars Ekborg, Carl Gustaf, Roffe Bengtsson, Martin Ljung, Jarl Borssen, Tage m fl. Nu har vi bara ”komiker” som Özz, Betner, Schyffert, Soran som ju kallar sig komiker utan att vara det minsta roliga bara politiskt korrekta töntar.

    • Ointelligent slapstick och förnedringshumor tycks vara populärt idag.
      Kommer ihåg en intervju med just Hasse Alfredsson där han beklagade sig över dagens ”komiker” som han menade bara ägnade sig åt förnedring.

    • Vill nog kanske påstå att Robert Gustafsson inte är det minsta PK. Jag kan inte komma på ett endaste politiskt uttalande förutom när han vände sig mot PK-ismen.

      Hasse och Tage var båda kärnkraftsmotståndare och det är en missprydande fläck på deras vapensköld. Idag när eliten är koldioxidallergiska, dumt nog, har vi energireserver som skulle räcka i tusentals år om de bara fick utnyttjas. Vi skulle slippa politiskt beroende mot utlandet samtidigt som vi omvandlade det långtidsradioaktiva avfallet till ett med tusen gånger kortare halveringstid och fritt från vapenplutonium. Dessutom torde Gen IV-verken vara den säkraste energikällan någonsin.

Kommentera