”Hederskulturen fortsätter växa, med stöd av världens första feministiska regering

INVANDRARVÅLD. Kulturellt och religiöst förankrad diskriminering accepteras inte bara i Sverige – utan myndigheter skickar till och med statsbidrag till de manliga etniska organisationer och religiösa samfund som producerar hedersnormerna. Det skriver Maria Rashidi, kvinnorättsaktivist, på DN Debatt.

Enligt Rashidi går religiösa rättigheter före mänskliga rättigheter på många sätt i Sverige. Hon tar upp när Diskrimineringsombudsmannen hävdar att det inte handlar om diskriminering när flickor tvingas sitta längst bak i bussen.

”Eftersom hedersetiken inte är genetiskt medfödd utan socialt programmerad skulle den faktiskt kunna avprogrammeras redan vid ankomsten till Sverige.”

Hon uppmanar makthavarna att införa ett samhällskontrakt som får nyanlända att skriva på grundläggande regler om respekt för mänskliga rättigheter.

-Pettersson säger att det är mycket vi skulle kunna slippa. Bäst är att stänga gränsen, utvisa illegala och uppmuntra repatriering. Ett alternativ är att alla asylsökande skriver på ett kontrakt dag ett. Om de inte följer svenska regler och lagar så blir det hemresa…även dysfunktionella borde fatta att man ska ta seden tid man kommit.

3 thoughts on “”Hederskulturen fortsätter växa, med stöd av världens första feministiska regering

  1. Svårt att skriva på ett kontrakt när man inte kan skriva och inte läsa och förstå vad det står. Tumavtryck kanske kan gälla istället men hur ska de förstå vad det innebär? Gör de sedan brottsliga handlingar kan de inte slängas ut för de har inte förstått och DO går genast in med större summa pengar. Bättre att aldrig släppa in dem i landet.

Kommentera