”Hederskulturen fortsätter växa, med stöd av världens första feministiska regering


INVANDRARVÅLD. Kulturellt och religiöst förankrad diskriminering accepteras inte bara i Sverige – utan myndigheter skickar till och med statsbidrag till de manliga etniska organisationer och religiösa samfund som producerar hedersnormerna. Det skriver Maria Rashidi, kvinnorättsaktivist, på DN Debatt.

Enligt Rashidi går religiösa rättigheter före mänskliga rättigheter på många sätt i Sverige. Hon tar upp när Diskrimineringsombudsmannen hävdar att det inte handlar om diskriminering när flickor tvingas sitta längst bak i bussen.

”Eftersom hedersetiken inte är genetiskt medfödd utan socialt programmerad skulle den faktiskt kunna avprogrammeras redan vid ankomsten till Sverige.”

Hon uppmanar makthavarna att införa ett samhällskontrakt som får nyanlända att skriva på grundläggande regler om respekt för mänskliga rättigheter.

-Pettersson säger att det är mycket vi skulle kunna slippa. Bäst är att stänga gränsen, utvisa illegala och uppmuntra repatriering. Ett alternativ är att alla asylsökande skriver på ett kontrakt dag ett. Om de inte följer svenska regler och lagar så blir det hemresa…även dysfunktionella borde fatta att man ska ta seden tid man kommit.


3 responses to “”Hederskulturen fortsätter växa, med stöd av världens första feministiska regering

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: