Stoppad bok om Södertäljenätverket ges ut


INVANDRARBROTT. Författaren och journalisten Ann Törnkvists bok ”Följ fucking order: Ett reportage om Södertäljemaffian” ges ut i vår. Det är Mondial förlag som väljer att ge ut boken, vars utgivning tidigare stoppats efter påtryckningar från kriminella.

”Trots att boken handlar om den våldsvåg som drabbade Södertälje för sju år sedan berör den ämnen som är högaktuella än i dag; skuggsamhällen, utanförskap, gängkriminalitet och diskriminering. Vi tror på det fria ordet och vi tror att det här är en historia som måste berättas”, säger förläggaren Simon Brouwers.

Boken handlar om den kriminella gruppering som kallas Södertäljenätverket, som bland annat varit en del av det uppmärksammade rättsfall där gängledaren 2014 dömdes till livstids fängelse för anstiftan till tre mord, människorov och utpressning. Bokförlaget Brombergs backade från den planerade publiceringen sedan Törnkvist berättat för förlaget hon kontaktats av familjen till den fängslade.
”Följ fucking order” ges ut den 1 april.

-Pettersson har i sju års tid skrivit en hel del om Södertälje, med en samhällsstruktur som långsiktigt är farligare än utvecklingen i Malmö. Jag har också upplevt grova hot och träffat några av herrarna i tingsrätten. Det är bra att fler skriver om det.

Intressant är att media tar upp den stoppade boken. När jag under sju års tid skrivit om problemen har jag kallats rasist och främlingsfientlig. Man kan också undra hur många de kriminella och media har lyckats tysta.

Den organiserade invandrarbrottsligheten är ett hot mot hela samhället. Miljarder försvinner och brottslingarna har förgreningar i riksdagen, de politiska partierna, den syrisk-ortodoxa kyrkan, kommunerna, handläggare på arbetsförmedling och i myndigheter ända ned till dörrvakterna på krogarna. Politiker och journalister är medskyldiga som framhäver grovt kriminella ”företagare” som duktiga entreprenörer och när de åker fast döljer de deras bakgrund som ofta finns i Mellanöstern. Assistansbedrägerier, etableringslotsar, nystartsjobb, idrotten, alkoholtillstånd, beskyddarverksamhet, utpressning, fastighetsbolag. De är etablerade överallt i samhället och hotar hela samhällssystemet med sitt klansamhälle. Åker några in så fortsätter släktingar och andra i klanen.

Om Södertäljenätverket på bloggen…

Om Sagan om Södertälje på bloggen…


11 responses to “Stoppad bok om Södertäljenätverket ges ut

 • Södertäljemaffian är tillbaka… | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] Följ fucking order om Södertäljemaffian av Ann Törnkvist. Boken har stoppats efter påtryckningar från kriminella men gavs till slut ut.  […]

  Gilla

 • Följ fucking order – liv och död  i skuggan av av Södertäljemaffian | Petterssons gör skillnad!

  […] På bloggen har vi skrivit om boken tidigare och det som boken handlar om har vi avhandlat i sju år. […]

  Gilla

 • age

  Vi, i Södertälje, har levt – och lever med samma problem sedan ”Balkaninvasionen” till Södertälje.

  Det inbyggda systemet har växt in i Södertäljes alla nivåer.

  Sverige ”anpassar” sig.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Skall bli mycket intressant att se det entoniga etablissemangets och kulturelitens officiella reaktion på detta högaktuella och maktpåliggande sociala dokument, vars författare vi å det varmaste gratulerar till storverket att ha lyckats hitta en villig förläggare i dagens utpräglat sanningsfientliga klimat.
  Andreas.

  Gilla

 • Grune

  Man hoppas att hon får Nobelpriset för den.

  Gilla

 • Lena

  I libanon första och andra plats på bästsäljarlistan i bokhandeln är ………….
  https://www.svd.se/terrorismen-oser-ur-grumliga-kallor
  Inte så förvånande, eller ?

  Gilla

 • gamgubben

  Här handlar det dessutom om kristna som kom till Sverige 1967. De har ungefär samma tillvägagångsätt som muslimer, ta dig in, bred ut dig, utnyttja allt som går. Svensk lag är något de kan bortse ifrån eftersom de är syrier i själ och hjärta. Förmodar att de till största delen röstade på Assad jr, vilket är märkligt eftersom de flesta som kommit hävdar att regimen i Syrien har förföljt dem för deras kristna tro.
  Nu är det fullbordat, våra sinnessvaga politiker efter 1969, har kört landet rakt mot avgrunden. The bottom is nådd, för att uttrycka det mångkulturellt.

  Gilla

  • Bror

   Ja, de själva kallar sig ”kristna”, men någon efterföljelsr såg vi aldrig ens när de kom, tvärtom! Det är just de som kallar sig ”kristna” men inte är det som ger oss som är Jesu efterföljare och Guds barn dåligt rykte.

   Gilla

 • ossie

  Troligen kommer både bibliotek och bokhandlare att bli hotade om de tillhandahåller denna bok.

  Gilla

 • Mm

  Det här var vad ni ville ha, 7 klövern och ffa sossarna. Klanmentalitet, för det är så fint att familjen styr o ställer. Lycka till sosse Måååna, det här är vad du kämpade för. Vi svenskar, som får betala och som du anser inte har någon kultur! du har ingen kultur och har aldrig haft någon i din sosse familj

  Gilla

 • Hönsmamman

  Bra

  Det får väl skydd av staten om behov finns?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: