Etnicitet och korrekta nyheter

Media hänvisar ofta till pressens och journalisternas publicitetsregler när de undviker att skriva ut brottslingars etnicitet eller religion eller kallar människor för svenskar för att de bor i Sverige.  

Aftonbladet 13/3 2000. Då gick det bra och jag tror ingen kan påstå att det blivit bättre av att dölja etniciteten.

Ge korrekta nyheter

1. Massmediernas roll i samhället och allmänhetens förtroende för dessa medier kräver korrekt och allsidig nyhetsförmedling.

”10. Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande.”

” . . . om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande.”

Det kan ju aldrig sakna betydelse när en grupp människor av en och samma etnicitet är kraftigt överrepresenterade i brottsstatistiken. Tvärtom är det väl av största betydelse och allmänintresse, inte minst för att kunna komma tillrätta med problemet och den uppenbara överrepresentationen. Samt för att kunna förbättra den undermåliga integrationen. Det finns ingen som helst anledning att lägga resurser på de invandrargrupper som sköter sig och skaffar jobb. Kineser, thailändare, vietnameser och andra från bortre Asien är de sällan problem med medan problemen är stora med dem som kommer från Främre Asien och Nordafrika.

Media har ett problem. När de döljer etnicitet så bryter de mot sin egen regel om korrekta och allsidiga nyheter. En syrier som fått asyl och bor i Nyköping är fortfarande en syrier och inte en svensk. Han kan så småningom bli svensk medborgare men aldrig svensk lika lite som jag kan bli kines om jag flyttar till Kina.

Ansvariga utgivare har fått för sig att etnicitet aldrig har någon betydelse och att den citerade lydelsen aldrig behöver beaktas. Märkligt.

Ännu märkligare är att även polisen tror sig behöva följa den aktuella paragrafen i pressens publicitetsregler. Vad får polisen att tro detta? Tala sanning är en bra början på ett bättre land…

 

38 thoughts on “Etnicitet och korrekta nyheter

  1. Något väljarna också ska vara observanta på är medias gullande med
    Annie Lööf, snart inte en fråga utan denna verklighetsfrånvarande dam får stå och göra sig viktig, tänk också på att den här damen är villig att ge Svetsaren en ny förstörelseperiod i regeringsställning hellre än att på något vis samarbeta med SD. Detta har hon lärt sig vid hennes djupa kontakter med Bilderberg sällskapet. Plocka ner denna näbbgädda på jorden !

  2. Bojkotta glassförsäljaren Ben & Jerry’s som delar ut gratis glass till illegala brottslingar på Norrmalmstorg.

  3. vi har världens fegaste och ynkligaste Media , dom är rövslickare till makten, och det bästa vi kan göra är att inte köpa deras skit.

  4. Det har ju gått så långt att jag, by default liksom, helt sonika antar att det är utländskt slödder om det är våldsamt rån, våldtäkter, bilrån, mord eller liknande. Om det också saknas signalement, typ ingen verkar ha sett nåt, och om det råkar finnas bilder så är de rejält pixlade. Då vet du vad det handlar om….

    Hoppas det händer mycket närmsta 12 månaderna, så kanske det blir nån form av genomslag i valet för annorlunda politik. Eller hoppas och hoppas, verkligheten tycks tyvärr sköta det där av sig själv. Vore läge av Åkesson att begära debatt i riksdagen om det eskalerande våldet i samhället.

  5. De skäms för deras ursprung och tycker att alla ska vara svenska flr att det är finare än den etnicitet de vill undanhålla? Rasism på riktigt.

  6. Den svenska journalistkåren har ett förtroende som understiger zigenska guldnasare och arabiska ambulerande matthandlare.

  7. Jag är norrman. Flyttade till Sverige 1984. Känner mig fortfarande som norsk. Har inte bytt medborgarskap, då jag vill kunna flytta tillbaka till Norge när norska staten har stängt gränsen mot Sverige pga den svenska migrationskrisen. Vill bara klargöra, att jag älskar Sverige….

  8. Den alltigenom lömska och starkt vilseledande agendajournalistikens självmotsägande estetik förnekar sig sannerligen inte, och det är nu mycket länge sedan MSM-konsumenterna hade den lagstiftade förmånen att åtnjuta ”en korrekt och allsidig nyhetsförmedling”.

    Brottsstatistikens tydliga överrepresentation av den bortklemade och etablissemangsbeskyddade kriminalimporten negligeras kategoriskt, till samhällsomstörtarnas fördel men till största tänkbara nackdel för den kuvade normalbefolkningen i den totalitära stat som styrs med hänvisning till värdegrundsevangeliets oheliga predikotexter.
    Andreas.

  9. Jag gillar polska nyheter. De uppger alltid etnicitet. Och vilken skillnad när det gäller inslag om migration. Där visar de filmklipp som man kan hitta enbart hos alternativa media här i Sverige. Vi blir serverade snyfthistorier i stället. Tummen upp för Polen.

    • Polacker ogillar skarpt att bli ”utnyttjade”. De har varit kraftigt ockuperade under lång lång tid! All heder till de f d öststaterna som fullkomligen vägrar ta emot dessa bakåtsträvande muslimer!

  10. Teamet Tecau (Rumänien)+Rojer (Nederländska Antillerna) vann US-open!
    Hit med tummen ned, din ignorant !

  11. I Finland heter det: Svenskar är vi inte längre och ryssar kommer vi inte att bli – så låt oss att vara finländare.
    Så kalla gärna saker med deras rätta namn. Det där politiskt korrekta undanhållandet av etnicitet kommer bara att slå tillbaka med ökat misstro mot media och politiker.

    • Det skiter både politikerna och deras lakejer inom media i. När folk tröttnade på indoktrineringen via TV och sade upp sina licenser är de nu på gång att ta ut licenspengarna av alla via skattsedeln. Det skulle vara intressant att få veta hur många som ”klivit av”..

      Snart kommer de på att hjälpa alla skattebetalare att få en dagstidning på samma sätt. Vi kanske får ett par tre tidningar med rätt inriktning att välja på.

  12. Det händer att folk säger till mig ”Men du är ju Svensk” vilket är trevlig. Men jag säger alltid att jag är V.Tysk med Svensk medborgarskap.

  13. Etnicitet är oviktigt, egalt. Jasså ! Minns gruppvåldtäkten på finlandsfärjan. Där gottade sig slaskmedia under flera veckor, i alla upptänkliga vinklingar,med att kraftigt betona hur svenska förövarna var. Inte nog med att media pratar emot sig själva. Det fanns ju ingen som helst koppling till någon form av svenskhet. Samtliga busar hade utländskt medborgarskap. Och fastän Jesus föddes i ett stall, så blev han aldrig titulerad Häst.

  14. Fy sjutton i alla kriminella nu ! Tittar på TV-livesända tennismatchen från USA mellan rumänen Horia Tecau + holländaren Jean Julien Rojer vs. Feliciano Lopez + Marc Lopez (Spanien). Spännande ! Tur när man har något riktigt bra att koppla av med !

  15. Alternativmedier finns inte i samma utsträckning i andra europeiska länder utöver Sverige. Petterssons, Samnytt etc, har inte samma genomslag i t.ex. Norge eller Danmark.

    OT: För att det är fredag och lider emot jul vill jag bjussa på en modern julsång som jag just kom på:

    Ahmad var en våldtäktsman
    Vi tackom nu så gärna
    Fem identiteter hade han
    Halvmåne och en stjärna
    Ingen dager synes än
    Sjupartierna mot himmelen de blänka

  16. Svaret på de flesta frågorna heter Eliasson, han som var i Bankok………….
    Till god hjälp att känna igen en utländsk gärningsman kan man generellt säga, stor näsa, sammanvuxna ögonbryn, frisyr nordkorea, hårfäste som slutar strax ovan akterspegeln, lyxigt klädd, senaste modell mobil. pratar inte svenska.

  17. Journalister är med några få undantag fähundar som satt lögnerna i system. Dom går en mycket dyster framtid till mötes.

  18. När MSM går ut o skriver eller säger något om brott som begåtts o när polisen är tyst kan man ge sig f-n på att det nästan alltid har att göra med att skydda fel person/personer.

    Det verkar överdrivet sjukligt tyst numera…….så vidare det inte gäller exempelvis ubåtsmads eller mangs eller blonda öststatsarbetare…osv…

  19. Har man begått brott då skall man inte dölja sin härkomst.Man skall stå för sitt handlande oavsett nationalitet.Det skall inte polisen eller annan statlig insats förneka,för då är vi tillbaka till byfånens svetsarns politik som förnekar allt.Trevligt helg Adolf

Kommentera