Utnyttja och utnyttjas


Att Expo har ett finger med i spelet när det gäller samhällsfrågor är knappast en hemlighet för någon. Rebecca Weidmo Uvells granskning som Pettersson tog upp tidigare idag, lyfter dock frågan till nya nivåer.

Att den pinsamma manifestation som afghaner genomfört ett antal veckor nu, kan nog ha en bakgrund som seriösa journalister borde älska att gräva i.

Att det inte görs kan ha ett samband med de avslöjanden Weidmo Uvell lägger fram i sin artikel. Här utnyttjar fackförbund, politiska partier och andra intressenter på vänsterkanten en hoper med afghanska män som fått ett utvisningsbeslut på sig och som låter sig utnyttjas utan en blekaste aning om att de ingår i den valrörelse som förmodligen blir den smutsigaste vi sett i Sverige.

Socialdemokraten Johan Westerholm tar i dagens Ledarsidorna upp en annan aspekt där osynliga krafter kan ha ett finger med i spelet. Det handlar delvis om farsen som nyligen flyttade till Norra Bantorget, men också om den farsartade situation som just nu utspelar sig i Haparanda och Boden.

Här har vi i direktsändning kunnat se hur irakier som nekats asyl i Finland promenerar rakt över gränsen till Sverige, hämtas upp av skattefinansierade bussar, skjutas till en framtid i Sverige med allt vad det innebär och detta utan att polisen reagerar.

”Polisen i Bodens resonemang är lika märkligt som Stockholmspolisens oförmåga eller ovilja att tillämpa gällande lag. Som Utlänningslagen”

Resonemangets är Westerholms, men jag tror många skriver under på detta. Han fortsätter med följande ord.

”Ingen av dessa bör vara omedvetna om att det finns lagrum att agera inom samt att det inom respektive grupper som dessa poliser stått och tittat på under tystnad ingår personer som saknar uppehållsrätt och därmed kan utvisas utan att behöva passera Migrationsverket. Dock har någon chef hållit tillbaka den order om att genomföra identitetskontroller som polisen är skyldig att utföra om det finns misstanke”

Det här orden är extra intressanta; Dock har någon chef hållit tillbaka den order…”

Att polisen inte gör sitt jobb och att polisen inte agerar efter de löften regeringen utfärdat, kan vi nog all konstatera. Ni vet de löften om en ordnad migration, utvisning av personer utan asylskäl och inre gränskontroller etc.

Frågan är vem som ligger bakom och varför inte myndigheter gör det jobb de ålagts? Jag har givetvis ingen aning, men om Expo och Tillsammansskapet har de ekonomiska resurser som Weidmo Uvell tycker sig ana, den makt de ändå har i samhället och att de utnyttjar situationen i egna intressen, är inte steget långt att till att ana sig till Expos makt över svenska myndigheter.

Tänk er själva in i situationen när någon från Expo ringer upp en politiker, myndighetsutövare och journalist med frågan: ”Hur tänkte du där? Är det något du vill ändra innan vi lägger ut?”

Det är säkerligen många som darrar, pudlar och avstår att begå handlingar som inte faller denna organisation i smaken.

Sedan undrar vi varför Alex Bengtsson inte vill erkänna att Tillsammansskapet lyder under Expo? Att Alex Bengtsson har en bakgrund som vänsterpartistisk politiker är bekant, alltså i samma parti som nu utnyttjar afghanska män på våra städers torg.


9 responses to “Utnyttja och utnyttjas

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: