Stenkastning mot räddningstjänsten i Malmö

INVANDRARVÅLD. Det brinner i soprum och bilar på olika platser i Malmö. Räddningstjänsten är på platsen och försöker få kontroll.

Samtidigt har ett stort polisuppbåd inletts då ett okänt antal personer har attackerat räddningstjänsten med stenar och flaskor.

– Vi har flera patruller på plats, säger Maya Forstenius, informatör vid polisens ledningscentral.

Vid 20.55 fick räddningstjänsten Syd larm om brand i ett Sörbäcksgatan i Malmö. Under släckningsarbetet har tumult uppstått och civila har börjat kasta sten på räddningspersonalen.

– Det har varit stökigt på platsen, de har kastat sten på oss och det har varit allt möjligt där, säger Torbjörn Krokström, inre befäl vid räddningstjänsten.

Utöver branden i soprummet har flera andra bränder härjat i området under torsdagskvällen.

På Gamlegårdsvägen började tre bilar brinna på kyrkans parkering.

– Pettersson undrar om det inte är arbetsdag i morgon, och jag undrar om inte Torbjörn Krokström har lyssnat på Stefan Löfven? De mordbränner, våldtar, skjuter, spränger, kastar sten och flaskor på polis, ambulans och brandkår för att de är arbetslösa…

20 thoughts on “Stenkastning mot räddningstjänsten i Malmö

  1. Jag antar att det som vanligt inte blir någon som grips för ”bus-strecken”.

    Baaarnen är ju egentligen fridfulla, och bara offer för omständigheterna.
    De välutbildade bara råkade befinna sig där just då, och det var ”svenskar” som hade anlagt bränderna, för det har ju alltid eldats i Sverige….

    Så, rör inte ”offren”.

    Annat är det när Eliasson ska gå på badhuset och två vresiga 70-åriga gubbar inte vill lämna.
    Då blir det aktivitet!

  2. Det är bara ungdomar som busar. Istället att bara sitta still och läsa eller spela datorspel som svenska ungdomar så är invandrar-ungdomarna mer utåtriktade, sociala och de rör på sig mer.
    Bra!
    Att de stökar till lite har säkert de svenska myndigheterna och politikerna tagit till hänsyn då de släppte invandringen fri.
    Och kom ihåg ”allas lika värde”.
    Det är viktigt!

  3. Skjutningar i Sverige – Fyra gånger fler per capita än i grannländerna

    https://4.bp.blogspot.com/-4GY4RVaH3Tg/Wa6D6gXsQfI/AAAAAAAAEsg/ej3uJ48o37UnBMa1Usef6zN74MktWGp9wCLcBGAs/s1600/skjutningar.jpg

    Citat

    En ny rapport visar att det är fyra gånger fler skjutningar per kapita i Sverige än vad det är i Norge, Danmark och Tyskland. Det i sig är en femfaldig riskökning sedan slutet på 90-talet. Störst är problemen i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö, med kopplingar till gängkriminaliteten. Hör av forskarna bakom rapporten Amir Rostami, polis och sociolog på Stockholms universitet.

    Slut citat

    Lyssna gärna på ljudinslaget på länken nedan där en akademisk svammel-diskussion pågår i hela 6 minuter och 34 sekunder utan att man ens lyckats närma sig de egentliga orsakerna till varför det dödliga vapenvåldet per capita i Sverige avviker så stort från motsvarande statistik i våra grannländer.

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=6769971

  4. Och våra styrande gläds åt att det aldrig varit så lugnt och fridfullt samt att ekonomin blomstrar.
    Utopia i full skala.
    Gåtan som ingen kan lösa: Varför ser ingen att vi har en Kejsare utan kläder!

  5. När ska Magda Gad börja att rapportera från Malmö? Börjar bli ofarligt och ett ”smörjobb” att vara i Irak.

Kommentera