Tio brutala rån i Borås – offer utsattes för skenavrättningar men inget signalement på rånarna

INVANDRARVÅLD. Tio brutala rån har på kort tid inträffat i centrala delar av Borås. Rånarna, beväpnade med knivar och pistoler, har ibland utsatt offer för skenavrättningar med hjälp av skjutvapen som tryckts mot deras huvuden. Det rapporterar Borås tidning bakom betalvägg och då blir det ingen länk. 

Under helgen rånades en man i centrala Borås och kom att bli inlagd på Södra Älvsborgs sjukhus på grund av sina skador. Mannen hade näsfrakturer och hade utsatts för sparkar mot ryggen.

Det är ett av ett tiotal brutala rån som under den senaste tiden inträffat i Borås. Rånen har varit särskilt brutala, och rånarna har varit beväpnade med knivar och pistoler.

I vissa fall har till och med så kallade skenavrättningar ägt rum, där rånarna gjort mantelrrörelser med pistoler och tryckt av dem mot offrens huvuden utan att avlossa skott.

De flesta av rånen har enligt Borås tidning skett under helgnätter i samband med att stadens krogar börjat stänga.

– Vi jobbar så hårt vi kan med detta. Men jag kan inte gå in på vad vi gör, säger Hans Andrén, gruppchef vid Boråspolisen och spaningsledare.

Polis misstänker att det är samma person som ligger bakom flera av rånen, då bland annat tillvägagångssättet stämmer överens.

Fallen är flera. Ett par rånades i Borås under natten till lördagen av tre maskerade yngre män. Kvinnan hölls fast av två av männen medan den tredje följde med mannen hem. Där blev mannen under hot bestulen på mobiler, en dator och en spelkonsol. Rånaren tog också mannen bankkort och tvingade till sig koden.

Hans Andrén säger till Borås tidning att han vill undvika panik och rädsla för att vistas ute.

– Det är klart att man bör vara försiktig. Men det är ju farligt att säga att människor inte ska ge sig ut nattetid. Det får inte bli för upphaussat.

-Pettersson säger att det är inget speciellt. I Vässtergötland har folk alltid utsatts för skenavrättningar, det är bara aanmälningsbenägen som ökat. Jag är dessutom övertygad om att alla offer varit blinda eftersom vi inte får något signalement, men det är också ett signalement…

Förresten låter Magnus Betnér hälsa att Sverige aldrig varit tryggare så var inte oroliga…

Men det blir lönsamt på sikt…

13 thoughts on “Tio brutala rån i Borås – offer utsattes för skenavrättningar men inget signalement på rånarna

  1. Lägg ut fångvården på entreprenad, lägsta bud får hand om de kriminella, det enda som kan vända eventuellt dårhuset sverige !

  2. Det är ju självklart att polisen inte går ut med signalement på förövarna. Då skulle de ju tvingas klara upp brotten och sätta rånarna bakom lås och bom. Hur skulle det då gå med svenska polisens stolta bottenplacering – sämst i världen – på uppklarade brott?

    Nej, svenska folket skall veta sin plats och låta brottslingarna härja – förlåt, ”berika” – med sin överlägsna kultur och religion.

    • Varför inte införa lägsta bud inom fångvården, är det så förbaskat svårt, spara skattepengar era förbaskade tjänstemän,byråkrater och funktionärer !
      Gör för EN gång skull er PLIKT !!!!

  3. Rån,mord och våldtäkter på vanliga Svenskar håller nu på att eskalera . Polisen står med brallorna nere vid knäna pga att vi har en rikspolischef som har förstört polisorganisationen i Sverige totalt.

  4. vi väntar på valet 2018. hoppas. Hoppas att det nya regeringspartiet kan ställa de ansvariga för invandringskaoset till svars och utkräva skadestånd.

  5. Javisst, många brott sker nattetid men det är ju inte direkt frid och fröjd på dagen heller. Väpnade rån mitt på ljusa dagen, organiserade ligor med ficktjuvar, öppen droghandel mitt på torget, våldtäktsförsök i skogsområden och parker. Eller har jag haussat upp allt nu? Hur blir det i vinter när solen går ner klockan 15?

  6. Det mest logiska är väl att all skit som händer drabbar de ca 80 % som röstat för detta och fått det som så hett eftertraktar, stort grattis!

  7. ”Svensk åtalas för folkmord i Rwanda

    En 49-årig man i Mellansverige har
    åtalats misstänkt för folkmord och
    grovt folkrättsbrott i Rwanda 1994,
    då 800.000 människor dödades.

    Mannen, som är svensk medborgare och
    har rwandisk bakgrund, misstänks för
    att ha haft en ledande roll på lokal
    nivå under folkmordet på människor
    i folkgruppen tutsier.

    Enligt åtalet misstänks han för
    folkmord genom mord, försök till mord,
    grov våldtäkt och människorov. Det
    är tredje gången en svensk åklagare
    åtalar någon för brott begångna i
    samband med folkmordet i Rwanda. ”

    Han är alltså inte ”svensk”, han är fortfarande från Rwanda.
    Svensk medborgare är inte samma sak som att vara ”svensk”.

    Vad ska vi hit med eländet om?
    Nog för att det alltid funnits idioter som brutit mot lagen, men nu har det spårat ur totalt när de nya ”svenskarna” kommit hit!

  8. Hederligt folk, ostraffade, med laglig hemvist i Sverige måste ges rätten att beväpna sig för självförsvar nu när statsmakten ~ har rämnat (inte klarar av sitt uppdrag).
    Inte automatvapen men rätten att bära pistol.

    • Dags för ”Grannsamverkan” i hela Sverige?

      Individerna utan signaliment (- och utan giltig identitetshandling)
      är kanske inte svenskar?

      En viss sekt har i sina regler att de ska störa, misshandla och döda de som inte tillhör sekten. De ska betrakta icke sektmedlemmar som fiender.

      Sekten sprider sig – med regeringens bidrag.
      Vill vi ha sekten?
      Vill vi ha den regeringen?

  9. Inget singaliment är ett singnaliment för oss riktiga Svenskar. Varför i helvete kan inte massmedia någon gång skriva sanningen. Vilka är det som skjuter o rånar o våldtar o misshandlar o utför bedrägerier mm.
    Allt detta helvete är ett resultat av massiporten av bla muslimer……..

Kommentera