Patienter och anställda på sjukhus bitna av vägglöss. Psykiatrisk avdelning evakuerad

SJUKVÅRD. En av de psykiatriska avdelning på Östra sjukhuset i Göteborg har evakuerats under lördagsförmiddagen på grund av vägglöss. En anställd säger att vägglös konstaterats över i stort sett hela avdelningen och att både personal och patienter har bitmärken. Enligt uppgifter informerades cheferna om situationen för flera veckor sedan men trots det har åtgärder inte vidtagits förrän nu.

Mer på Tidningen Vårdfokus

-Pettersson säger att det beror säkert på svenskarnas resande att vägglössen ökar över hela landet…

  • Vägglusen, Cimex, är egentligen ingen lus utan en typ av skinnbagge.
  • Efter att ha varit i stort sett utrotad i Nord- och Västeuropa har den på senare år åter blivit vanligare. Detta tros bero på ett ökat resande till områden där den är vanlig, eftersom vägglusen kan följa med hem från resan som fripassagerare i bagaget.
  • Vägglöss lever bland annat bakom lösa tapeter, tavlor och möbler samt i springor och skrevor i väggar, golv eller sängar.
  • Alla vägglöss lever uteslutande av blod. De är aktiva huvudsakligen nattetid och kan suga blod varje natt. De kan även tåla långvarig svält.
  • Vägglöss sprider inte någon infektionssjukdom.

Källa: Folkhälsomyndigheten

8 thoughts on “Patienter och anställda på sjukhus bitna av vägglöss. Psykiatrisk avdelning evakuerad

  1. Frågan är väl egentligen hur mycket kulturberikande Sverige tål innan det är dags att sätta stopp för det hysteriska migrantflödet, samt på allvar ta itu med dess i samtliga avseenden skadliga biverkningar.
    Hur mycket mer ska vi tvingas utstå i nedmonteringsprocessen av det före detta välfungerade föregångslandet som nu ockuperats och deformerats till oigenkännlighet?
    Andreas.

  2. Håll ut! Dessa små kryp suger bara lite blod. De farligaste blodsugarna går
    på två ben och ställer till ofantlig skada. Inhemska såväl som utländska!

    • I min värld är det inte konstigt att det just är Östra sjukhuset som drabbats av vägglöss.Man kan tro att denna klinik bara är till för muslimer.Jag är där flera ggr i veckan eftersom min dotter har drabbats av cancer.Och du ser bara romer, muslimer och nån enstaka svensk.Det är ju BB också så det är därför det är så mycket invandrare där.

  3. Fy fan, det var nåt stolpskott som drog hem dessa blodsugande monster till mig för några år sen, har aldrig varit med om nåt värre och ett helvete att bli av med.
    Så vill du jävlas med nån så plantera vägglöss…….

    PS: Jag får fortfarande ståpäls när jag tänker tillbaks.

Kommentera