Ockupationen av Norra Bantorget i Stockholm

INVANDRARBROTT. Norra Bantorget, även kallat ”Röda torget” har en lång tradition inom den svenska socialdemokratin. Den 27 april 1902 gick cirka 40 000 människor i den första tillåtna arbetardemonstration genom Stockholms gator med slutdestination Norra Bantorget och arbetarrörelsens egen byggnad Folkets hus vid Barnhusgatan. 

Mellan 1902 och 1940 var torget samlingsplats för Stockholms 1 majdemonstrationer och idag avslutas socialdemokraternas 1 majtågen här, därav smeknamnet ”Röda torget” som en anspelning på Röda torget i Moskva. En dominant byggnad vid torgets norra sida är den så kallade LO-borgen.

För att hedra en av arbetarrörelsens pionjärer, Hjalmar Branting, restes 1952 Carl Eldhs stora Brantingmonumentet mitt på torget. Där finns flera andra konstverk som hedrar minnet av August Palm, Anna Sterky och Olof Palme.

Numera pissar den icke-arbetande vänstern tillsammans med skatteförsörjda ljugande unga desertörer från Afghanistan på arbetarrörelsens hjältar.

-Pettersson tror att dåtidens hårt arbetande socialdemokrater inte är så imponerade över vad dagens sossar ställt till med. Muslimska Brödraskapet, vänsterextremister, marockanska gatubarn, kriminella, knarkare, afghaner och godhetsberoende tanter på samma plats. Inte dåligt…

Filmen nedan är tagen av Jan Sjunnesson på Norra Bantorget för ett par timmar sedan…

11 thoughts on “Ockupationen av Norra Bantorget i Stockholm

  1. Varenda kotte VET att dessa baaaaarn ljuger och bedrar. Men ändå tillåts de besudla våra gator och torg. Det är en stor ynkedom!

  2. När smäller det på riktigt? Tror inte att Sverige klarar mer snart, alla hundratals mord hitills i år, terrorattackerna, zigenarna, hazarerna, massinvandringen, transportstyrelsen, dan eliasson?

  3. Socialdemokraterna och alliansen är – officiellt- överens om att Sverige ska ha en reglerad invandring och att de som får avslag på sin asylansökan ska lämna landet.

    SÅ DÅ UNDRAR JAG VARFÖR I HELVETE INTE REGERINGEN SÄGER ÅT POLISENS INSATSSTYRKA ATT ÅKA TILL NORRA BANTORGET OCH GRIPA DE OCKUPANTER SOM BEFINNER SIG ILLEGALT I LANDET OCH VÄGRAR ATT RESPEKTERA SVERIGES LAGAR , SÅ ATT DESSA OMGÅENDE KAN AVVISAS FRÅN LANDET ?

  4. Under uppsikt från Karl-Petter Thorwaldssons tjänsterum i LO-borgen och en kilometer från rikspolischefens tjänsterum på Kungsholmen. Den svenska modellen.

Kommentera