Fantastisk forskning: Det skjuts mer i Sverige än i andra länder

INVANDRARVÅLD. Det skjuts betydligt mer i Sverige än i de flesta andra europeiska länder i förhållande till folkmängden. Det kan forskare nu slå fast efter att ha genomfört den största studien om saken.

I förhållande till folkmängden sker fyra till fem gånger så många skottlossningar med dödlig utgång i Sverige som i Norge och Tyskland, visar en färsk forskningsrapport.

Malmö är den stad i Sverige som i förhållande till sin befolkning har haft störst problem med skottlossningar av våra tre storstäder.

Manne Gerell som är kriminolog på Malmö högskola berättar att bara under de senaste veckorna är det flera personer i Malmö som blivit skjutna.

– Vi kan se en fyrdubblad risk för en skjutning på en plats där det redan varit en. Och i ett utsatt område kan risken vara ännu större. Men vi är inte riktigt framme, vi behöver studera noggrannare och komma fram till bättre resultat.

Sverige ligger snarare i paritet med södra Italien och Mexiko, säger Joakim Sturup, kriminolog och en av forskarna bakom studien. Nu arbetar han och hans kolleger med att borra djupare i frågan varför.

Forskarna kan redan konstatera att det grova våldet har gått ner i åldrarna och att det flyttat från mc-gängs-miljön till storstädernas ytterområden.

Men vad som, i dessa grupper, gör att våldet spetsas till kan de i dagsläget inte svara på.

– Vi vet inte om det är en ökad förekomst av illegala vapen i de här miljöerna eller om det beror på att det finns en tendens att snabbare använda de vapen som finns. Men någonting har hänt, säger Joakim Sturup.

Sveriges Radio

-Pettersson tycker forskarna är fantastiska som redan har kommit på att det skjuts mer i Malmö än i Köpenhamn. Men dom vet tydligen inte vilka som skjuter och vad det beror på…

Nåväl, eftersom det inte är några dumhuvuden kommer de om 10-20 år på att det beror på invandringen av människor från dysfunktinella kulturer.

Några enkla förslag från min sida, men tänk på att jag är inte forskare:

  • Stoppa asylinvandringen.
  • Utvisa alla illegala.
  • Grip och straffa dem som skjuter.
  • Grip och straffa dem som innehar illegala vapen.
  • Ta medborgarskapet från dem som fått det på delaktiga grunder.
  • Ge inte nya medborgarskap så lättvindigt.
  • Tala klarspråk om att det inte är Edvard Persson, Nils Holgersson, Rasmus på Luffen eller Kalle Spången som är problemet.
  • Tala om att de som skjuter heter Mohammed, Achmed och Ali och liknande.

Jämför gärna de icke skjutande skåningarna i filmen med dagens skjutande Malmöbor så kanske forskarna kommer på något…

13 thoughts on “Fantastisk forskning: Det skjuts mer i Sverige än i andra länder

  1. Sverige håller på att bli laglöst land och som vanligt vill nog våra myndigheter inte göra något åt någonting….

  2. Som vanligt på Petterssons blogg,klara entydiga ord,som även de icke högre begåvade borde förstå.Nog känner vi oss Skåningar (äran och hjältarnas folk) som utpekade i hela landet,som ett speciellt skottlystet ”völkchen”….
    Enda trösten i detta kvällsskymmande land är,att de figurer som håller i vapnen breder ut sig mot norr….Inte en dag utan att det på min startsida finns nyheter från Ystad till Haparanda över skjutna eller knivskadade !
    Vilken lättnad om de ”utredande experterna” tog del av Petterssons förslag till en nyordning enligt ovan.

  3. Som första nyhet kl.8 i SR. Det skjuts mer i Sverige än andra länder t.ex. Tyskland, Danmark. Men man vet inte vad det beror på. Så sade nyhets-
    uppläsaren. Jag tror det beror på all övningsverksamhet inför älgjakten. Eller???

  4. Det är aldrig vapnens fel att någon dör, det är han som håller i vapnet som bär skulden. Det visste man i USA för hundra år sedan. Att det skjuts mer än 4 ggr i Sverige än i Danmark, beror väl på att vi har fler älgjägare.( Ironi) visar forskningen. Att fler ungar skjuter beror väl på att dom får inga straff. Socialen skall fixa detta via samtal ( skämt) Sedan tror jag också att ungarna missar älgarna.

    • Svenska forskare har ju visat att våldtäkter beror på varmt väder. så jag tror att skjutningarna beror på den globala uppvärmningen. I går var det nämligen väldigt varmt i Calcutta.

  5. Det beror på att Malmöborna köper kebab billigt
    Malmö ligger närmare kontinenten än Stockholm
    Arnstad fått för lite TV-tid för att förklara hur det ligger till.

  6. Inte ett ord om vilka det är som skjuter. Ordet “invandrare” har tydligen försvunnit från SR:s vokabulär. Förnekelsen är total både bland journalister och pseudoforskare.

  7. Jaså, beror skjutandet på att det är mer illegala vapen nu?
    Nå, vapnen avfyrar inte sig själva. Alltså har skjutandet med de som håller i Vapnen att göra!

    • Jag har alltidgillat vapen sen jag var liten. Farsan lärde mig blåsa med ärtröör och toalettrulleballonger.
      Jag har vapenprydnader.
      Vad skiljer en vapendåre från en mördare eller våldsman.
      Farsan var med mig ofta när han lärde mig respekt för exempelvis djur. Jag vet diverse svenska tattare som sköt mot oss barn. Innan Muhammed kom.
      Det är snubben som håller i vapnet det är fel på.
      Eller är det fel på bilarna/lastbilarna som kör in där det är som mest folk? För att dööda.
      Lägg av för f-n.

      • Vadå lägg av?! Det är du som är trög! Läs igen vad jag skrev! Jag påstår INTE att det är vapnen som det är fel på! Jag ironiserar över forskarna ovan som inte talar klarspråk om vad skjutningarna beror på! (Forskarna skyller på vapen i sig och vågar inte prata om VILKA människor som håller i vapnen.)
        Fortsätt du att roa dig med ärtrör.

    • All forskning, även de mest korkade, utmynnar alltid i att man måste forska mera. Lika med ytterligare några års försörjning och resor av skattepengar.

Kommentera