Asylsökande i massflykt från Finland till Sverige

INVANDRING. I protest mot Finlands flyktingpolitik kan flera hundra irakier idag gå över från Finland till Sverige för att byta asylland. Enligt polisen i Torneå kommer cirka 300 asylsökande att demonstrera mot finsk flyktingpolitik under dagen. Demonstrationen sker på Victoriatorget på gränsen mellan Haparanda och Torneå.

– Vi är på plats och vi samarbetar med finsk polis. Men vi berättar aldrig om omfattningen av våra insatser, säger Kristina Lantto, kommunikatör vid polisen i Norrbotten.

Kriminalkonstapel Jarkko Räisänen vid polisen i Torneå säger att en del av demonstranterna också uppgett att de ska gå över gränsen till Haparanda för att söka asyl i Sverige.

Om det sker är både svensk polis och gränspolis på plats.

– Vår uppgift blir att kontrollera att ingen tar sig in i landet för att vistas här illegalt, men också att ta hand om dom som söker asyl i Sverige, säger Ulf Wallin, biträdande insatschef vid polisen i Norrbotten.

-Pettersson hoppas men tror inte att svensk polis följer Dublinkonventionen som säger att asylsökande ska skickas tillbaka till det land där dom först sökt asyl. Syftet är att fastställa en ansvarig stat  i EU, Norge, Schweiz, Island eller Liechtenstein i vilket asylansökan prövas.

10 thoughts on “Asylsökande i massflykt från Finland till Sverige

  1. De illegala fotvandrarna umgås förmodligen med planer på att avlösa det kringresande teatersällskap vilket under en längre period gästspelat i Stockholms innerstad, välvilligt recenserade av agendajournalistikens vurm för att belysa den humanitära bevekelsegrunden för de ohemula ockupanternas hejdlösa pretentioner, där den prostituerade pressens prästerskap jämte allsköns patrask håller hazarernas gryta kokande.

    Hela arrangemanget orkestreras av rättsstatens frånvaro – något som med all säkerhet kommer att fortlöpa bak Rosenbads kulisser, även då de nya aktörerna begår sin entré å kungliga huvudstadens amfiteatrar.
    Andreas.

  2. Helvetes jävlar vilka pussies vi är(mig själv inkluderad)!!

    Sverige blir INVADERAT av klientel från andra världsdelar och vi bara ser på…
    Det finns ju en jägarkår i Norrbotten, kan de skjuta varg med deviset ”Skjut, gräv, tig!” så kan de lika gärna försvara gränsen.

    Ni alla Sverigevänner inser nog i detta nu att den så kallade suveräna staten Sverige inte längre är mycket till suverän, lika lite som självständig.
    Kan vi inte ens hålla en hoper oorganiserad biomassa utanför våra gränser så har vi inte heller den minsta möjlighet att försvara något annat, heller.

    Det måste ju för hel_ete finnas värdighet hos ett folk, vett, sunt förnuft.
    Det som sker nu är inget annat än självskadebeteende….

  3. Egentligen blev dessa ”dynga och lört” (Kalle Perssoncitat) körda ut ur Finland med svansen mellan benen, men så marscherar de hit och det kallas för demonstration ! Skräpet demonstrerar mot svenskanas rätt att bo i eget land, demonstrerar för att de ska ta över andras egendom. Precis som afghanska mobben gör på svenska gator och torg.
    Svansen hänger inte längre mellan benen, den har gått upp, upp – skabbiga fåret håller svansen högst upp, enligt ett rumänskt talesätt.

  4. Den folkkäre Loffe Carlsson som spelade i TV-serien Någonstans i Sverige som byggde på Jolos bok vaktade vår gräns i norr. Det var bättre förr då det fanns riktiga politiker med förankring hos medborgarna.

  5. Öppna era hjärtan.Vad är det som händer ,har man svängdörrar vid gränserna?Vilken parti börjar ta tag i invandringen som har slagit överstyr lindrigt sagt.Mvh Adolf

  6. Det är ju som en asylturné att dom kan resa från land till land och få mat,bostad,sjukvård,utbildning med mera av varje lands skattebetalare under många år.

  7. För helvete flytta idkontrollerna till Haparanda. Detta kan kosta oss miljarder om dessa parasiter ska utredas en gång till. Sveriges flata okunniga skitnödiga politiker våga inte göra något åt detta.

  8. Vilket spektakel! Det är bara att välja i smörgåsbordet i väst. Skandal täcker inte denna bedrövliga händelse! Vakna politiker, se vad ni sysslar med någongång!

Kommentera