Sverige utvisar 106-åring till Afghanistan

INVANDRING OCH FEJKMEDIA. Ni ser själva rubriken, den förekommer i många tidningar, tv och radio. 106-åriga Bibihal Uzbeki ska utvisas till Afghanistan från Sverige men har varit okontaktbar sedan beskedet.

Bibihal Uzbeki, anses vara världens äldsta flykting.

Enligt Migrationsverket finns det inte något individuellt hot mot Bibikhal Uzbeki. Att hon är rullstolsburen och nästan blind ses inte heller som ett godtagbart skäl.

-Pettersson tycker det låter fruktansvärt grymt vid första betraktelsen. En blind 105-åring, nu 106 som åkt rullstol över halva världen låter det som när man läser reportagen.

I själva verket består klanen av 17 personer varav ett barnbarnet på 19 år. De har rest genom Iran (fredligt), Turkiet (fredligt), Grekland (fredligt) och resten av Europa (fredligt) för att ill sist hamna i Skaraborg och bidragsparadiset Sverige.

17 personer! Inte en 106-åring som rubrikerna tyder på. De är ekonomiska migranter, inte flyktingar från krig. Och det finns en miljard fattiga i världen…

13 thoughts on “Sverige utvisar 106-åring till Afghanistan

  1. När skivan med ”apatiska barn” blivit sönderspelad kör vi med ”apatiska åldringar”?

    Kalla mig gärna empatilös men jag vill inte ha Långtbortistan 2.0 här. Vad som pågår i delar av Långtbortistan är ett brutalt införande av en ny monokultur. Hur kan anhängarna av multikulti ens drömma om att det skulle gå att införa i Sverige men rabiata monokultursförespråkare som part?

  2. Det som är jävligt dysfunktionella är varför inte media lyfter fram vad människor i landet Afghanistan gör i sin vardag. Hur de lever sina liv. De som inte rymmer hemifrån utan tar tag i och skapar något utifrån där de är.

    • Varför har inte media kallat henne för ensamkommande flyktingbarn för? Världens äldsta flyktingbarn hade det blivit.

  3. Den fråga som är uppenbar är hur dessa människor kan lura iväg en människa som levt över 100 år i ett land och klarat sig och överlevt. Inhumant av släkten att utsätta henne för spektaklet/äventyret.

    Inte alla lever hundra år. En bedrift. De andra släktingarna borde lära sig av henne hur man klarar att leva i Afghanistan. Hon är beviset för att det går.

    • Hon var barn när hon startade,men har rest genom så många länder för att komma till Sverige och då går tiden.

Kommentera