Lidl tar bort det kristna korset från sina bilder, men säljer mängder av halalprodukter

ISLAM. Lidl är en tysk livsmedelskedja som enbart har lågprisbutiker. Företaget har verksamhet i stora delar av Europa. Stiftelsen Lidl Stiftung som äger Lidl kontrolleras av grundaren Dieter Schwarz med familj. Huvudkontoret ligger i Neckarsulm, Tyskland. Lidls grundarfamilj äger genom Schwarz-Group-stiftelsen också en annan livsmedelskedja i Europa: Kaufland. Tillsammans äger de närmaare 10.0000 butiker , har mer än 280.000 anställda och har en årlig omsättning på en bra bit över 500 miljarder kronor.

”Jag är upprörd att Lidl-butiker som säljer grekiska produkter, raderar och ändrar bilder av Grekland, en del av sitt landskap och dess kultur”, skrev en konsument.

Betraktaren skickade en bild av Santorini som visar en flygvy av den berömda kalderan som inkluderar kupoler i en grekisk kyrka med kors på toppen. Sedan sammanfogar de samma bild som används för att illustrera den tyska jättehandlarens förpackning av det grekiska produktsortimentet ERIDANOUS ”Original Greek Product”.

I annonseringsillustrationen har korsen ovanpå kupolen raderats.

En företrädare för Lidl skyller inte ifrån sig utan förklarar orsaken till raderandet: ”Vi undviker användning av religiösa symboler eftersom vi inte vill utesluta religiösa övertygelser.”

”Vi är ett företag som respekterar mångfald och det förklarar utformningen av denna förpackning”, tillade Lidl:s representant.

-Pettersson undrar hur Lidl tänker? Tål inte de muslimer som lever i det kristna Europa att se ett kors på en av Greklands största turistsymboler? Det är en ständigt krypande för muslimerna som hatar oss men älskar våra pengar och skrattar när islam flyttar fran sina positioner steg för steg. 

Fast Lidl-representanten ljuger sig blå. Lidl har inget emot att skylta med att de har mängder av halal-produkter i sit sortiment. Då är det tydligen inte så noga med religösa symboler…

EU Greekreporter

Halal ger miljoner till islamister men det struntar Lidl i…

11 thoughts on “Lidl tar bort det kristna korset från sina bilder, men säljer mängder av halalprodukter

  1. Jag handlar ofta på Lidl. Billigt och bra. Att ta bort korsen var ju en klar dikeskörning, men å andra sidan har de massor av goda fläskprodukter, skinka, salami, kotletter m.m. Jag tror inte det är mussar som klagat, snarare någon ängslig PK-aktivist på reklambyrån. Hur som helst, hoppas att Lidl har lärt sig en läxa!

  2. Jag håller med, väldigt konstigt utveckling, att behöva suda bort symboler som har vart i åratal. Vad är vi rädda för egentligen, vi kan ta bort symboler på varor från muslimska länder då blir det mycket prat om diskriminering o.s.v. Men det här med Greklands vecka är förmodligen Ok.

  3. Det värsta med Lidl är att dom int emärker ut huruvida en köttprodukt är hallal eller inte. Så jag köper bara fläsk produkter där, för de är garanetrat inte hallaslaktat kött

  4. Det här kommer som en chock för mig som dagligen handlar på Lidl, men nu blir det Netto istället. Uppmanar alla att bojkotta Lidl så länge de stryker Mussarna medhårs.

  5. Tack för tipset. Ska snart kolla på Lidl-förpackningarna i deras affärer i Rumänien. Här finns det en omfattande Lidl- och Kauflandlivsmedelskedja. Hyllorna och kylskåpen är fulla med Eridanous produkter.

Kommentera