Flytta från Malmö, säger polisen. Nordens Chicago har blivit för våldsamt säger danskarna

Nedanstående är en gästledare av Henrik Jönsson i SvD. Danska Ekstrabladet tar upp polisens råd. 

Jag bor med min familj i en takvåning på Gamla Väster i centrala Malmö, och väcktes förra veckan halv tre på fredagsmorgonen av ett inbrottsförsök i vårt trapphus. En av de fyra tjuvarna stod vid ett tillfälle utanför vår ytterdörr och flyttade på mina sexåriga döttrars sparkcyklar.

 

Jag var ensam med barnen och bar upp dem sovande på övervåningen medan jag ringde 112. Inbrottstjuvarna slog strax därefter in glasrutorna på våningen under oss, medan jag fruktlöst sökte något tillhygge att beväpna mig med för en eventuell konfrontation. När grannen tände trappljuset flydde tjuvarna, och jag såg dem tydligt från mitt sovrumsfönster.

En halvtimme senare avlade jag vittnesmål inför en ung och synbart mycket luttrad polisman. Vid signalementsgivningen kände jag mig obekväm, och inledde efter en kort beskrivning av deras kläder en utläggning om problemen med att diskutera ursprung och etnicitet, men avbröts av polisen:

”Sluta nu. Du gör inget fel. Berätta bara vad du såg. Vi ser det här hela tiden.”

Efter att jag delgivits att det råder en inbrottsvåg i våra kvarter, fick jag även veta att signalementet jag givit, överensstämmer med någon typ av aktiv ligaprofil.

Jag frågade polismannen hur jag bäst kan skydda min familj mot denna typ av situationer i framtiden. Han suckade och såg trött ut: ”Ärligt, genom att inte bo i Malmö. Det här ökar så mycket att det inte går att hantera.”…

 

…Hur hanterar samhället detta? “Ärligt, genom att inte bo i Malmö”? Under rådande skattetryck kräver jag ett bättre svar. Jag tillhör inte någon typ av alarmistisk falang som ständigt anser att olika delar av samhället “går sönder”. Jag är däremot i egenskap av livslång egenföretagare rättfram nog att kalla en spade en spade. Hur man än ser på saken så ökar kriminaliteten i Malmö.

Vi befinner oss i en situation som omgående kräver mycket kraftfulla åtgärder.

HENRIK JÖNSSON är entreprenör och företagsledare.

-Pettersson säger läs hela ledaren på SvD och fundera på hur vi bäst löser problemet.

  1. Som de nuvarande politikerna och journalisterna som förnekar och döljer orsakerna?
  2. Eller som Henrik Jönsson vill, omgående mycket kraftfulla åtgärder?

Väljer vi

  1. allt kommer att fortsätta och bara bli värre.
  2. erkänn att problemen beror på den förda invandringspolitiken.
  3. Om vi väljer punkt 2 kan vi börja diskutera vad vi ska göra åt det på allvar.

18 thoughts on “Flytta från Malmö, säger polisen. Nordens Chicago har blivit för våldsamt säger danskarna

  1. Jag är smålänning, åker ofta bil genom samhällen som Lenhovda,Orrefors,Nybro , Hovmatorp, Emmboda, Tingsryd, Påryd,Torsås, Bergkvara, Söderåkra, Mönsterås och Mörbylånga på Öland. Vad jag ser när jag passerar igenom orterna, är en blivande katastrof liksom Malmö. Svenskarna byts ut och förträngs!

  2. Det vi kallar förfallet i Malmö är inget annat än det som nu följer världssocialismens agenda: Bortträngning av den ursprungliga befolkningen, den vita befolkningen.
    Malmö är bara början, Eskilstuna har kommit långt, Gävle steget efter men på väg, likaså Sundsvall/Timrå.

    Och vi står bara och ser på, låter oss trängas undan…

    • Varför tog Alliansen, med moderaterna i spetsen, hit så många invandrare, om det är ett socialismens problem att ta hit invandrare? Jag håller med att det är sjukt, vänstern ska arbeta mot kapitalism och arbeta för att löntagare har bra arbetsvilkor – men det enda den svenska vänstern skriker om är att det vill ha hit flera invandrare.

      Det finns ett max tak för hur många invandrare ett land kan ta emot och Sverige har nått den gränsen för länge sedan. Det som händer när det blir för många invandrare är att landet byter befolkning. De som redan bor i landet tvingas flytta för att de blir arbetslösa när det kommer invandrare.

      Varför tog Alliansen hit så många invandrare mellan åren 2006-2014? Varför samarbetade Miljöpartiet och Alliansen mellan åren 2010-2014, Miljöpartiet är extrem vänstern och Alliansen är höger partier?

  3. Polisen kan rensa bort gängen .men dan Eliasson verkar ha en annan agenda….Självklart att det är dags med lite jävlar i mig.skamligt att samhället med polisen och militära inte städar i Malmö.men här gäller det att skydda brottslingar.regeringen är livrädd för inbördeskrig. Men medborgare garden kommer att skapas tro mig.och löfven var händer då?…..

  4. “Ärligt, genom att inte bo i Malmö”, säger en polisman. Är inte detta uttalande ”högerextremt”??

  5. Tidigare fanns på bloggen en flitig Sunnit,under alias ”Ali” samt ”Malmöbo”
    Numera synes han sällan,med undantag av sina ”tummen ner” speciellt riktat mot dem,som hade en åsikt i sina kommentarer,som inte passade Herr Ali !
    Hoppas i varje fall att han fortfarande läser Petterssons rader och inlägg.
    I dag publiceras nämligen ett uttalande från en av de högre Islamisterna, Imam Abu Qatada Al-Filastini ett upprop till alla muslimer i Europa.
    Här propagerar denne för att utplåna oss,och bl.a. erövra Rom.Det sista tyder på att hatar kataoliker men hela hans dravel är riktat mot oss.Denne insnöade figur ser ut som bilden från Krone:
    http://imgl.krone.at/Bilder/2017/09/03/734d1c23915876684db405e64442add3__salafist_jpg.jpg

  6. Är detta som kallas ”white flight”?

    Dock påtvingad sådan, men vart skall vi fly och vilka länder tar emot oss och beviljar oss asyl?

    Vårt land är inte säkert att bo i längre, vad händer?

    • Jag skulle vilja flytta till Schweiz. Men de har stängda gränser. Om Sverige vill ha så öppna gränser med fördelaktiga villkor för invandrare – då måste alla länder ha det. Vart ska svenskarna flytta som trängs undan av invandringen?

  7. Ja, då är vi framme vid första steget av ”övertagande av vårt land av främmande makt”!

    Våra skyddsänglar, vår trygghet, de unika människor, som offrar sig för att skydda oss, våra poliser har resingerat!
    Vår regering är handlingsförlamad!
    Vår säkerhetspolis är satt ur spel!
    Vårt försvar finns inte längre!
    Vår möjlighet; Att SÄPO eller regeringen utlyser undantagstillstånd för att rensa upp och ta tillbaks ockuperade områden används inte!

    Vad ligger bakom?
    Varifrån kommer kraven?
    Varifrån kommer order att inte försvara svenskt territorium?
    Vem ger direktiven att släppa in 1000-tals ”ensamkommande barn?
    Vem bestämmer att dessa ”soldater” är 17 år gamla?
    Vem bestämmer att de ska fördelas i små grupper över hela landet?
    Vem har kontrollerat om moskéerna har vapenförråd?

    Jag är övertygad att jag vet svaret på alla frågorna.
    — Och jag är riktigt rädd!

    Känner du dig trygg?

  8. Malmöborna borde ta och slita Jameh-fruntimret och hennes invällaranhang från stadshuset och kasta dem ut ur Malmö. Sedan ta och bygga om staden till det som en gång varit – en vacker plats bebodd av svenskar, de enda i sin fulla rätt att bo där.

  9. Alt. 4. Vi gör en FILM

    ”Malmö I love you” ska bli internationell storfilm.

    Kultureliten från Möllan, Högskolan (förlåt ”universitetet”…) och Rosengård samlas och kläcker en film. För vems pengar? ”Äh, budget, det är sånt som dom kan hålla på med i företag, vi är ju en kommun…” citat från FIs eller MPs kommunalråd i Malmö, jeg vet inte vilken toka det var.

    https://www.sydsvenskan.se/2017-09-03/malmo-i-love-you-ska-bli-internationell-storfilm-och-skanka-hopp-till-malmobor

  10. Här har vi ytterligare en ”utmaning”………..

    Så med ”mer kärlek och mindre hat”, så är det snart löst.

    Sunt förnuft och fakta , lägger vi åt sidan , när vi ska lösa problem inom svensk migration- och integrations politik.

Kommentera