Majoritet av Moderatväljarna vill ha samarbete med SD

INRIKES. För någon vecka sedan avgick Anna Kinberg Batra som partiledare för moderaterna och igår Ulf Kristersson att han kandiderar till ny partiledare. Krisstersson gjorde dock klart att inget samarbete med Sverigedemokraterna är aktuellt. Alltså kommer Moderaterna eventuellt att få en partiledare som inte tycker som majoriteten av de egna väljara. 

– Det är inte aktuellt, vi samarbetar med alliansen, slog Kristersson fast på frågan om SD-samarbete. Men hos de tillfrågade M-väljarna vill hela 70 procent se att partiet fortsätter på den inslagna linjen med en öppning mot SD. Det visar en mätning som Inizio gjort för Aftonbladet.

I mätningen fick man även ranka vilka egenskaper man anser viktigast hos en ny M-ledare. Här kom “tydliga värderingar” och “förtroendeingivande” på en delad förstaplats.

– Man ska komma ihåg att de moderater som inte uppskattade öppningen till Sverigedemokraterna lämnade partiet. Det är en av förklaringarna, trots att det var just det draget som gjorde att Anna Kinberg Batra tappade så mycket stöd. De väljare som är kvar är de som slutit upp på den linjen, säger Karin Nelsson, analyschef på Inizio.

-Pettersson tycker det är bäst att ligga lågt med regeringsförhandlingar till efter valet. Då kan Sverigedemokraterna mycket väl vara landets näst största eller största parti i riksdagen medan moderaterna kanske har rasat till fjärde plats och då är den blivande moderatledarens ord så mycket värda…

8 thoughts on “Majoritet av Moderatväljarna vill ha samarbete med SD

  1. De hamnar på den plats de förtjänar. De hade många väljare och de missade totalt. Om inte SD gör bort sig får de 30%. De behöver egentligen bara sitta och titta på medan de andra gör bort sig. Blir det en valdebatt värt namnet kommer det bli pinsamt. De andra har inte ägnat sig åt politik utan åt att utesluta ett parti från det normala riksdagsarbetet. De har ingen regeringsduglighet inom den politiska ledningen men sitter kvar för att de andra inte ens orkar driva en opposition. Då de gör ett tappert försök attackeras de från AB med flera skandalblaskor då de är skadliga för Sverige!
    Jag lyssnade på Ulf K. då jag var förtroendevald för M på en intern grej och då var han lite på. Sedan har han tappat spänsten och är mest som överkokt potatis. Det kan gälla för flera andra. Jag blir så trött.

  2. Kan inte vara lätt för Ulf att välja sida. C lär hoppa av o inte i säng med S vilket jag tror L kommer att göra. Antingen sitter S kvar trots att dom liksom Mp kommer att minska. Kanske en regering med M o KD och hoppande stöd av SD o eller C o L kan vara en variant. Tror inte S ska ta ut någon seger i förskott i alla fall. Däremot tror jag inte SD kommer att sitta med i nästa eventuella regering. Men deras stöd måste M få. Rörigt eller hur?

  3. Eftersom SverigeDemokraterna kommer att bli det största partiet, med drygt 30%, så tappar (M) initiativet. Det blir en fråga för Jimmie att söka allianser. Förlorarna får vackert stå där med mössan i hand. Mmm…

    • Risken är att förlorarna är beredda att bilda vilken allians som helst för att upprätthålla DÖ

      • 7Klövern är beredda på att göra allt som står i deras makt för att utestänga SD för inflytande. Det är bara väljarna som kan sätta käppar i hjulet för dem. Frågan är om det finns tillräckligt med kloka väljare inom de 87 procenten. Jag tillåter mig att tvivla.

  4. Så kan vi konstatera att moderaternas ledara ännu inte begripit, vad det är som gjort dem till ett parti i marginalen.
    Häpnadsväckande

Kommentera