Bärplockare kontrolleras men inte illegala afghaner i centrala Stockholm

INVANDRING. Minst ett femtontal utländska bärplockare i Norrbotten har den senaste veckan fått avvisningsbeslut och tvingats lämna Sverige. Orsaken är att de inte haft arbetstillstånd, och det krävs för den som plockar bär professionellt, säger Jonas Hallbom vid gränspolisen i Norrbotten.

Gränspolisen har gjort ett 70-tal kontroller av bärplockare runt om i Norrbotten de senaste två veckorna, varav alltså ett drygt 15-tal lett till att plockarna avvisats från Sverige.

Det handlar både om bärplockare som vistas i Finland och som tillfälligt tagit sig över till Sverige för att plocka bär här, men även om personer som rest direkt till Norrbotten.

Plockarna kommer till övervägande del från Östeuropa och Asien.

Jonas Hallbom säger att kontrollen av bärplockare fortsätter och att det kan bli aktuellt med fler avvisningar längre fram.

Som ett resultat av bärplockarkontrollerna har även annan information kommit fram, säger han. På frågan om informationen lett till brottsmisstankar säger han att han inte vill ge några kommentarer om det.

-Pettersson noterar att det finns resurser att kontrollera bärplockare i skogarna men inte afghaner i centrala Stockholm, det är ynkligt…

Sveriges Radio 

23 thoughts on “Bärplockare kontrolleras men inte illegala afghaner i centrala Stockholm

  1. Det skulle var mycket mera aktivt om Polisen gjorde en kontroll av alla som sitter utanför ICA, Systembolaget och andra offentliga /kommunala myndigheter – OM DESSA PERSONER HAR TILLSTÅND – att samla pengar i ”papperskoppar mm.”
    Vill ge ett tips till polisen, det ger nog mera poäng hos de som betalar era löner !!!!!!!!!!!!!

  2. Ett fruktansvärt brott, plocka lingon. Man förstår ju att polisan prioriterar brott av denna magnitud. Fruktansvärd skada mot samhällskroppen, ujujuj.

    Hota barnmorskor och personal på akuten, däremot..klart att Ahmed och Ahmedina med onaturligt stor släkt ska få leva apa.

    Jävla land det här har blivit. Fy fan.

  3. Har inte polisen tröttnat på att dansa efter dessa avskräden till politikers pipa? En mc klubb hade styrt detta länd bättre. Säger en del.

    • Nä nä nu Hans Nilsson har du fel i detta landet gäller ”ALLAS LIKA VÄRDE ” när och var det gäller väntar jag fortfarande på att få en förklaring från vår ”rättsmakt” så jag kan förstå ???
      Kanske till och med vår statsminister Lövén kan ge mej en förklaring eller är han inte verbal nog att svara ???????

  4. Brandkåren, skolor, sjukvården har konsekvent försökt stänga ute SD från verksamhetsnära besök.

    Nu har trycket inifrån gjort att den glättiga fasaden brustit och vittnesmål sipprar ut om den extra och farliga arbetsbelastning som asylinvandringen från ffa MENA är för brandkår, skola och sjukhus.

    Det är dessa människor som låtit våldet fortgå utan att uppmärksamma ansvariga tidigare. Samma som lagt energi på att hindra sd från insyn.

    Mygg o kanoner

  5. När får vi se dessa afghanska och marockanska ”ensamkommande barn” ockupera riksdagshuset och ta över ledningen där?

  6. Skillnaden är att bärplockarna försörjer sig själv, afghanerna rånar och stjäl. Och sådant folk som de sistnämnda vill polisen inte ha med att göra.

  7. Sverige i ett nötskal. Polisens resurser räcker ut i urskogen men inte
    bland folk i storstaden. Alla politiska beslut om att afganer ska få demonstrera utan att ha ens uppehållstillstånd visar ju galentunnan. Allt
    framställande av våld som den framtida gruppen hinner göra, visar på förakt för Sverige och alla dom som lyder lag och ordning. PK eliten som
    styr i Stockholm borde ifrågasätta sig själva.

  8. Man skickar alltså ut folk som jobbar och försörjer sig…och behåller bidragsktagande kravmaskiner…även de som begår brott…och ger medborgarskap till våldtäktsmän i häktet…

    • Kling och klang gör det jobb som politiker tillåta dem att göra.
      Jag skulle tro att det kokar inombords av polisen som vill göra sitt jobb. Men de ha också familj att tänka på, inte lätt att förlora sitt arbete

  9. Bärplockare blir väl inte supportade av pkmaffian och hysteriska batiktanter.
    Dessutom får man väl anta att de åker hem när bären är slut. Polisen får skynda sig så att bären inte tar slut.

  10. Ja,, sånt här gör en vettig människa RASANDE !! Fy fan vilken polis vi har !! Dom är ju lika jävliga som asylmissbrukarna. Polisen har förbrukat mitt förtroende till 100 %.

Kommentera