Sveriges försvarsminister bär en palestinsk order offentligt

DÅLIGT OMDÖME. Sverige har inte något ordensväsende för egna medborgare med undantag för kungahuset och de utsedda får nöja sig med utländska dekorationer.

Socialdemokrater har en oskriven regel om att inte bära ordnar offentligt, men den regel bryts då och då och det kanske är trevligt. Men valet av vilka ordnar man bär säger också en del. I samband med att ledaren för den palestinska administrationen Mahmoud Abbas besökte Sverige i februari 2015 så förlänades bland andra försvarsminister Peter Hultqvist (S) den palestinska förtjänstorden för sina exceptionella insatser och hängivenhet för den palestinska saken. Han har sedan setts bära den offentligt, bland annat på en kungamiddag i mars i år.

Att man av diplomatiska skäl tar emot en utmärkelse är en sak, även om det är från en hittepå-stat som Palestina. Men vilka man sedan väljer att visa upp är en annan. Och det är ingen tillfällighet att Hultqvist visade upp förtjänstorden.

I samband med att han erhöll den sade han till Dalarnas Tidningar att han varit djupt engagerad i Palestinafrågan ända sedan han var ung SSU:are. Han drev också på bildande av och blev ordförande för den svensk-palestinska parlamentarikerföreningen. Han har inga problem att uppfattas som en vän av Abbas, vars mandatperiod som palestinsk president tog slut för åtta och ett halvt år sedan och nu i princip leder en diktatur på Västbanken.

Att Hultqvist öppet visar sina sympatier så här är månne inte underligt, givet att Sverige ju erkänt en palestinsk stat.

NWT.se

-Pettersson vet inte om Israel delar ut några medaljer, och om de gör det har knappast någon svensk i den nuvarande regeringen fått någon, men man kan alltid fundera på vilket liv det blivit om Sveriges försvarsminister gått på kungamiddag med en israelisk medalj på bröstet…

Peter Hultqvist med palestinsk förtjänstorden. Foto Claudio Bressciani/TT

12 thoughts on “Sveriges försvarsminister bär en palestinsk order offentligt

  1. De enda ordnar dom socialdemokratiska sk politikerna får är tack för biståndet.
    Sen går puckona glatt och visar upp ordern som är tilldelad för försnillning av skattemedel.

  2. Ack, hur tvingas icke folket skämmas ända in i själen över sina propalestinska praktfnask till portalgestalter!
    Mig synes det förefinns ett akut behov av lagstiftning mot prostitution i detta infernaliskt invaderade land, styrt av dess borna fiender och där varje ansats att kasta det i gapet på själve satan belönas med ståtliga kraschaner och offentliga erkännanden från den proglobalistiska panegyrikens prestigefyllda parnass.
    Andreas.

  3. Abbans Hutqvist, du är en tomhylsa i alla fall, samvetsöm och allt men helt utan smak och finess. Sosseriet har framfött många lustigheter, va.

  4. Angående IP-skandalen.
    Vad gör Sverige i FN:s säkerhetsråd?????
    Dom kan ju inte ens sköta skärheten i Sverige, hur skall dom då kunna vara med och bestämma om säkerheten i världen??????

  5. Det måste väl betraktas som förräderi att drapera sig i terroristers hederstecken!

    Nu går det inte att skylla på att han va naiv, karln måste ju va efterbliven eller utsatt för ett ”practical joke” (isf av Ian Wachtmeister 😜 )

  6. Och han är en av de populäraste ministrarna.
    Löfven har antingen otur eller extremt dåligt omdöme när han utser ministrar eller så är han inte bättre själv.
    Nya ministern Helén Fritzon klampade i klaveret direkt med att avlysa ett planerat möte med sin norska kollega med hänvisning till att hon ville inte delta i den norska valrörelsen och sedan påstå att av polisen områden bedöma som utsatta var rent nonsens.
    Sådant snack har ju gått i Kristianstads kommuhus men om det håller på riksplanet är verkligen tveksamt.

    • Vem vet kanske har Stefan L blivit lovad att få låna den vid speciella tillfällen, vilka vågar jag inte tänka på.

  7. Han är lika smart som byfånen svetsarn.Försvars minister som gjorde vapen fri tjänst.Det säger allt om socialdemokratiska regeringen.Då kann man snacka om fel man på rätt plats Eller? MVH Adolf

Kommentera