Polis knivskuren i centrala Stockholm – stor insats pågår

INVANDRING. En polis har blivit knivskuren på Medborgarplatsen i Stockholm, säger polisen. En stor polisinsats pågår nu i området.

Två sjukvårdsresurser är på plats, en ambulans och en akutläkarbil. Varav en av dem har tagit med en person till sjukhus därifrån, säger Mattias Malmebrand på SOS Alarm. Det var klockan 10.58 som ambulansen lämnade Medborgarplatsen för färd mot sjukhus.

Enligt uppgifter till Aftonbladet patrullerade polisen på Medborgarplatsen. En person smög sig upp bakom polismannen och högg honom oprovocerat i nacken. Kollegan sprang ikapp den misstänkte gärningsmannen och grep honom.

UPPDATERAT: Enligt uppgifter är gärningsmannen ett illegalt marockanskt ”gatubarn”. En som vi sluppit om myndigheterna gjort sitt jobb. Polisen som knivskars har fått lämna sjukhuset.

-Pettersson undrar vad det är för folk på Medborgarplatsen. Ett rykte gör gällande att det är Sveriges nya elit, illegala afghaner, illegala marockaner och kriminella vänstermuppar, de lär också ha döpt om platsen till Icke-Medborgarplatsen.

Sedan är det säkrast att någon informerar de ljugande afghanhannarna på platsen att det är säkrast de åker hem. Sveriges huvudstad är inte säker, inte ens för poliser…

Polisen

Misstänkt möjlig gripen gärningsman verkar inte vara blond direkt, men ljus i hyn.

70 thoughts on “Polis knivskuren i centrala Stockholm – stor insats pågår

  1. Läser om nån kriminalkrönikör i Expressen, (nån brud på max 30 år, vad kan hon veta egentligen..??), nåväl, hon anför varför snutar blir attackerade. Jo, det finns inte samma respekt för polisen längre samt att det finns folk som inte har några problem att ge sig på dem.

    Och vad konstigt egentligen, skulle du som turist fundera att ge dig på en snut i New York..?? Skulle inte tro det va..?? Men här har svartskallebuset noll respekt för snuten. Men som staten har urvattnat det juridiska systemet, snuten tar aldrig strid. Börjar blattarna kasta sten, numera även från balkonger, ska det svida ordentligt nånstans. Men vad händer, snutarna springer därifrån. Om de skulle göra nåt, kan ju buset bli provocerade, man tar sig för pannan. Det kanske börjar bli dags att markera ordentligt. Annars kan man lägga ned snuten, buset gör ju som dom vill ändå. En annan observation, ibland på vissa idrottsarrangemang dräller det av snutar. Klart det är populärt, övertid med minimal insats. Se sitt favoritlag och få fett betalt….

    • i Europa, Spanien och i Bryssel har polis skjutit ihjal etniska individer som hotat polisen…

  2. Hur i helvete kan en nyhet som det inte komma med i riksnyheterna när en polisman blir utsatt för ett oprovocerat mordförsök.
    SVT har med det långt ner i lokalnyheterna.
    Skrämmande!

  3. Låtom oss således bespetsa oss på att detta attentat blir den peripeti som erfordras för att sätta stopp för det internationellt beryktade spektakel vilket under en längre tid utspelats i Stockholms innerstad.
    Icke helt osannolikt snurrar nog det gnisslande maskineriet i huvudkontoret på någon infiltratör inom Migrationsverket, vilken grunnar på hur man snabbast förlänar vederbörande terrorist svenskt medborgarskap.
    Andreas.

  4. Det fria ordet på internet är snart ett minne blott. Enligt Bahnhof planerar regeringen att som Kina utöka registreringen och censurera trafiken. Tendenser till nedstrypning av vissa siter är redan igång. Se Nordfront.
    Den svenska regeringen skiter i EU;s varningar att åtgärden är olaglig.

  5. Attacken skedde på en plats med människor med missbruksproblem och absolut inte där det pågår en sittstrejk till stöd för ENSAMKOMMANDE AFGHANSKA UNGDOMAR skriver text TV man vill poängtera att det inte finns några som helst kopplingar till ”barnen”

  6. Inte ens ett enda ord i Rapport om den senaste terror attacken ,får väl kolla på lokala nyheter

    • Finns med långt ner på listan över lokala nyheter i Stockholm.

      Skjutningar i Malmö är nu för tiden med under i tidningen under ”övriga notiser”.

  7. Betrakta detta som en terrorist attack mot vårat fosterland Sverige istället för att försöka släta över det med en massa lögner

  8. Åter igen så ljuger våran skattefinansierade skit media för att dölja att det var en svartskalle som attackerade polisen det får liksom inte komma fram i ljuset att svartskallarna står för nästan 100% av allt grovt våld

    under löfte om anonymitet avslöjar en person som jobbar som polis i Stockholm detaljer om vem förövaren är.

    – Det är en sådan där marockansk yngling, säger källan till Nyheter Idag.
    Källan säger att det är ”inofficiellt bekräftat” att den misstänkte är marockan. Medieuppgifter om att det rörde sig om en man i 30-årsåldern tillbakavisas.

    – Nej, det avfärdar jag inofficiellt, säger källan och bedömer att förövaren är i högst 20-årsåldern.

    Allmänheten skall hållas utanför till varje pris

  9. Och nej jag vill inte att våra härliga storstäder heller ska vara vålds utsatta såklart!!!! Inte kul det heller.Inte roligt någonstans faktiskt! Stackars polisman.Stockholm har blivit utsatt och kallt och och behöver en värmande kofta.

  10. Svenska brottsoffer tvingas promenera och stå utan hjälp många gånger,de tvingas sedan sitta inlåsta och gömda med sina barn på skyddade boenden etc. etc. eller tvingas flytta långt från vänner och bekant miljö och sluta jobb,studier etc. etc. karriär planer etc. asylsökande som begår grova brott mot svenska medborgare samt mot polismän flygs ut med specialchartrade lyxflygplan för 650.000 sek enkel resa.Inte ens svenska miljonärer betalar den summan då de flyger första klass.Även ett nyvaket låg stadie barn kan räkna ut vad problemet är.Varenda påläst svensk som läser detta vet att det inte är fördomar mot andra raser utan fakta.Jag har nämligen varit brottsoffer och många av mina svenska vänner också,bara som ett fakta baserat tillägg.Det finns nämligen bevis för det jag skriver.Åstorp är inget roligt anser jag och jag ångrar att vi flyttade hit ofta hade hellre bott i en utsatt storstad där öppettider och stort utbud på det mesta banker,fk,skattemyndighet,arbetsförmedling,jobb,finns i någorlunda antal kvar även för drabbade svenskar.

  11. Jag vill här och nu be om ursäkt för min kommentar i ett inlägg om demonstrationen som Pettersson skrev. Jag hade FEL dom ska inte få stanna o bära sig mer illa åt mot vårat folk o vår polis.

  12. Folkutbytesprojektet kommer att ta nya och ännu vidrigare uttryck. När en knivattack på polis i tjänst benämnes ”händelse” ingår detta givetvis i medias dolda agenda att förvanska språket så Svensson inte
    skall vakna. MUSLIMER, NEGRER=flyktingar=asylsökande, AFGHANER=ensamkommande barn, KNIVATTACKER, MORD, SKJUTNINGAR =händelser, VÅLDTÄKTER=ofredande, etc.etc.etc. Det är bara svälja och ta emot mer. MSM med SVT i täten samt den politiska rödgröna, islamistiska, kommunistiska och feministiska 68-vänstern ger sig inte, de måste ELIMINERAS utan pardon. Det svenska folket tycks inte förstå eller bry sig hur illa verkligheten faktiskt är.

    • Om jag kunde göra som flyktingarna, skaffa tio identiter, skulle jag göra det. Och alla tio skulle rösta på Sverigedemokraterna.

  13. Det är allmänt känt bland babbarna att om man har ihjäl en svensk så får man stanna i sverige ,det började med NEGERN/niggern som slaktade en kvinnlig läkare och hennes son på IKEA ,där insåg babbarna att det var en väg in i sverige för att mördaren skyddades och helgon förklarades av media/politiker/vänsterpacket och man anordnade fackeltåg och demonstrationer mot alla som tycket illa om dådet och äcklet till statsminister gömde sig och hölt käften ,,,endast det man sår får man skörda ,,det skall mycket mera till för att Dan Eliason tar fram ett armband till poliserna där det står ,,,snälla slå mig inte ,,, som alla poliser blir tvungna att ha på sig ,och efter den åtgärden händer det ingenting annat än att polisen förbjuds ingripa vid polismord för att inte verka provocerande mot dom stackars små barnen (med skägg)

    • Jag menar polismord som utförts av neger/babbe/skäggigabarnen
      men är det en vit gärningsman så får dom göra sitt jobb och ingripa

  14. Då vi dag för dag närmar oss ett inbördeskrig är det önskvärt att svenska vita män tar jägareexamen och böjar hamstra vapen och ammunition. Dels för att skydda våra nära och kära, dels för att försvara vårt fosterland. Våra fega politiker och journalister behöver vi inte bekymra oss om, dom har packat och smitit iväg till någon lugn plats utomlands långt innan första skottet.

  15. Läser om ”stor insats”, snutarna förmår att jobba ibland, tycks det. Men det är bara för att det är en av deras egna kompisar som drabbats. Annars saknas alltför ofta resurser. Eller som nån sa nån gång, du kan ringa om nåt i Tensta eller nåt. ”Dom kommer inte!”

  16. Ni känner till Fatemeh Khavari, muslimskan med asiatansikte. Här är hennes ’kommentar’ till mordförsöket på polisen:

    – Vi vet ingenting om vad som har hänt. Själv satt jag på ett möte med SSU i Söderhallarna. Jag beklagar det inträffade och hoppas att polismannen klarar sig, säger Fatemeh Khavari, talesperson för Ung i Sverige som anordnar sittstrejken på Medborgarplatsen.

    Nu måste de försvinna, dock varken till Norra Bantorget eller Raoul Wallenbergs torg. Puts och väck till Afghanistan !

  17. Fullständigt vansinnigt.vi måste få bort idioterna som sitter där.det här håller inte.dags sätta in insatstyrkan och militär.vårat samhälle styrs av kriminella gäng och galningar.och polisen kan städa rent.vad säger idioten Dan Eliasson?

    • Det är ett aktivt val att inte ingripa enligt utlänningslagen, eller vilken lag som helst.

      • De borde kunna ta hjälp av försvaret.

        Om det faller på formalia är det återigen politikernas inkompetens som är den svaga länken i vårt samhälle.

    • De har fel. Det skjuts dagligen i Sverige. Folk kan inte förneka längre. Många är rädda och vågar inte se. Snart har vi nått nivån där rädslan för att blunda tar över i stället för rädslan att se. Folk kommer att leva i skräck. Inte kunna sova, jobba, äta, skita, sova. Samma mekanismer som tar över i en misshandelsrelation.
      Då har SLC inget att erbjuda. Deras politik har orsakat det vi ser idag.

      Nu ”går det an” för de som i det längsta inte vågar se. Men gränsen kommer närmare.

      Tröttsamt att måla upp SD, som ju är de enda med huvet på skaft, som om de vore pestsmittade. För ointelligenta kanske det är skrämmande med människor som fattar bättre? S vill fördröja förlusten av väljare i det längsta. Målar upp SD som korkade och beter sig själva som klassens absoluta dumskalle.

  18. En krullig NEGER, det är mycket hög kvalitet på importerna, eller hur Sju klöverns intelligensbefriade dårar?
    Vi kommer att ha inbördeskrig inom ett år!

    • Han dom grep hade en gul väst på sig.Det betyder att han måste ha någon funktion med sittstrejken på Medborgarplatsen att göra,även om han var marockan.Han kanske var deras droglangare?

  19. I stort sett överallt på jorden vore nåt liknande att likställa med självmord, rent praktiskt. Här däremot får du nåt års fängelse, med mat tre gånger per dag bl a. Sedan kan du inte utvisas utan släpps ut på gator och torg och kan göra om samma sak igen….

  20. Jo jo oj oj Det är väl något som vi får vänja oss med ,Dan Eliason vill ha fler
    dialogpoliser efter det här

    • Korvfabrikerna har bråda tider nu, kaffeodlarna också. Det går åt mycket av dessa varor i dessa tider.

    • Det här löser Fridolin med en massa handhjärtan.Glöm bara att inte stretcha efteråt så inte fingrarna blir stela.Gör man handhjärtan i två timmar tar det på lederna.

  21. Och alla bilder i press från incidenten är ordentligt pixlade. Men då har vi fått svar på den frågan….

  22. Karin tycker det bara är en liten liten händelse, påverkar inte tryggheten alls, Dan håller med, ”vilket trauma har inte denna man haft, vi måste tänka på förövaren också, så vi kommer ta våran bästa dialogpolis för att be han inte göra så igen”

  23. Stora mosken ligger bara ett stenkast >:D från Björns trädgård där ”händelsen” (nysvenska för mordförsök) inträffade

  24. Nu börjar det verkligen kännas som om vi får skylla oss själva, att man låtit detta gå så långt. Hade man tagit tag i vissa saker för 5-10 år sedan hade det nog varit enklare, men nu….

  25. Byfånen måste börja få arslet ur vagnen och göra någonting.Stenkastande mordförsök på poliser,knivhuggen polis på medborgarplatsen.Tack för att ni valde Sverige det passar er eftersom ni kan fortsätta med våldet som hemma i mellanöstern. VAKNA Tack för mig ADOLF

  26. Men nu vet vi ju inte vem det här var som gjorde det. Men gärningsplatsen ligger ju misstänkt nära ockupationsplatsen. Men snuten skulle väl inte våga göra nåt där, marockanerna skulle kanske bli provocerade…..

  27. http://www.bz-berlin.de/data/uploads/2017/08/86222154_1504168279-1024×576.jpg
    Bild från BZ;
    Detta att på olika sätt angripa polis (och därmed indirekt gästande landet) tycks ingå i islamska kulturen.I Berlin måste hela fem poliser till,för att gripa en av de muslimska dårarna,i en Moskèe.Denne bet och slog vilt kring sig, iklädd sin vita nattskjorta.Först med pepparspray kunde han övermannas och placeras i ett dårhus. Nu har ju denna berättelse inte direkt med oss i Norden att göra med ett undantag.
    Tysklands polisstyrka ser i stort ut som Absurdistans.Små klena tjejer,och yngre inte direkt muskulösa män ! 🙁

  28. Vi får innerligt hoppas på att GM inte är någon från tokvänstern som media brukar kalla ”högerextrema”.

  29. Helt fantastiskt, nu ser man det svenska samhällsbygget falla samman fullständigt. Som gjort av balsaträ med taskigt, gammalt klister. Som faller samman så fort man petar på det…..

  30. Vår nye PK-stjärna, Calle Bildt, kanske kan övertyga oss att Sverige är ”ett väl fungerande samhälle”.
    Han kan ju göra ett uttalande på ”icke”medborgarplatsen om hur kärleksfull men kan vara.

  31. Det kan väl inte vara någon av de dansande, applåderande och entusiastiska batiktanterna som har låtit sig inspireras av vad ”arbogakvinnan” gjorde ?

    • Tänk att dessa pensionräddande ”baaaaarn”är så aggresiva.Har inte Anders Lindberg och dom andra idioterna uppfostrat dom.Var är Rosanna Dinamarca, Fridolin, ministerhäxan Fritzon m.m. Hur kan dessa fina och duktiga ”baaaarn” göra nåt sånt här. Fy fan för Sverige.

    • Ja, för invandrarpacket av alla sorter som röjer runt. Du kan i stort sett göra vad du vill och inget händer….

  32. Fan vad underbart att det slår tillbaka på våra odugliga poliser. Hade de gjort sitt jobb, så hade det aldrig hänt. Undrar hur det satans vänsterdrägget ska förklara det här?

    • Ja, muppar i polisuniform. Uppifrån Eliasson och nedåt, när buset hugger snutar på ljusan dag, då har man nog misslyckats kapitalt. Men så här har det alltid varit, det är bara anmälningsbenägenheten som ökat…. 😉

    • Jag tror att polisen vill göra sitt jobb. Deras inkompetenta ledning och våra hjärndöda politiker vill dock inte låta dem göra sitt jobb.

    • The proud Swede! Håller med dig till 100%.Hade polisen gjort sitt jobb tidigare hade säkert inte detta hänt.Kan inte tycka synd om dom.Dom tillhör detta jävla pk-pack. Såg igår på UG hur jävla ynkliga dom är. Importera 2000 poliser från USA och få ordning på detta jävla hönshus till land.

    • Ja, ibland undrar man hur mycket till ska till innan rätt person vaknar ur sin Törnrosasömn…?? Svensk statsapparat framstår som handlingsförlamade, dövstumma och efterblivna.

Kommentera