Nu är det dags för Mecka

Hajj är vallfärden till Mecka som varje frisk muhammedan som har råd till det är ålagd att göra minst en gång i sitt liv. u är det inte så enkelt att man bara reser till Mecka går ett par varv runt en gammal byggnad, det ska vara stil på det hela, Och vid rätta dagar på året.

Skall det göras riktigt så skall det göras mellan den 8:e och 12:e dagen i  den tolfte månaden i den muhammedanska kalendern.  Under dessa dagar reser massor av muhammedaner från hela världen till Mecka.

Eftersom den muhammedanska kalendern är en månkalender  och inte följer  den västerländska tideräkningen, inträffar hajj på olika datum enligt vår tideräkning.

För kvinnor som vill göra hajj är förbjudna kvinnor att resa ensamma. Kvinnan måste följas av en manlig följeslagare, tex hennes man eller en manlig släkting.

Sen när spektaklet skall utföras så skall muhammedanen vara ikläda en vita vallfärdsdräkten. Under vallfärden är det förbjudet att duscha eller tvätta sig, parfymera sig, ha sexuellt umgänge, klippa naglar eller hår, med mera.

Läs om hur ”hokuspokuset” skall utföras på  Wikipedia , det är inta bara å åka dit och be o kasta sten, en bekant här i Malaysia berättade att han gick på en tvådagars kurs innan resan till Mecka, för att allt skulle bli rätt utfört.

Det är en femdagars happening, där man skall vandra runt på olika sätt, stenkastning,  djuroffer mm.

På länkarna nedan kan det hela följas i realtid!

 

 

 

 

9 thoughts on “Nu är det dags för Mecka

  1. Samla ihop alla svenska muslimer, sätt de på flyg till Saudi och stäng gränserna i Sverige. Då är de kommit på rätt plats, hos sina muslimska bröder och systrar. Tälten står klara och väntar på dem. Adjö adjö

  2. Självklart ska dom få åka till Mecka.
    Men det gäller också att passa på det gyllene tillfället.
    Släpp för f-n inte in dom igen.
    Kom med ett svepskäl. Hur svårt kan det vara.

  3. Betänk då att dessa fullvuxna islamister saknar all form av skolutbildning.
    Dessa underutvecklade,delvis förståndshandikappade individer,får under veckor lära sig hur de skall promenera runt en liten sten, (Kaaban) som påstås komma från Mohammeds grotta !!!
    Inte bara detta man skall som under Karnevalstider bära en fotsida nattskjorta,och mumla obekanta läten,för att en gång få uppleva livet i Paradiset.
    Skulle nu någon av Petterssons läsare vilja uppleva detta kan jag upplysa om,att vi ”otroende hundar” inte tillåts närma oss,den stadsdel där spektaklet försiggår ! F.ö. avråder jag alla att sätta sin fot i S-Arabien.

  4. Försökte verkligen läsa om hajj på Wikipedia, men efter cirka 15 rader kände jag mig spyfärdig och gav upp. Det är ren rappakalja och rakt inte värt att slösa tid på.
    Jag minns att jag läst på nätet om en olycka som hände där i Mecka i september 2015 då över 700 personer av allahuakbarfolket trampats ihjäl och över 800 har skadats. Good, kan det upprepas i år med ?

Kommentera