Generaldirektör Ågren pressades av regeringskansliet

INRIKES. Regeringskansliet pressade Transportstyrelsen att genomföra outsourcingen av it-driften som ledde till skandalen på myndigheten. Det framgår av den sparkade generaldirektören Maria Ågrens anteckningar. 

Vid upprepade tillfällen ska både politiska och opolitiska tjänstemän ha understrukit att det var viktigt att outsourcingen genomfördes utan förseningar. Ågren hade bland annat fyra möten med Erik Bromander, som då var infrastrukturminister Anna Johanssons (S) statssekreterare.

”Det fanns hos många av departementets tjänstemän, en oro att projektet skulle bli försenat”, skriver Ågren i en anteckning.

Från DN som använder betalvägg så det blir ingen länk.

-Pettersson tycker det låter strålande. Socialdemokratiska politiker och tjänstemän har bråttom med att sälja ut Sverige och högste chefen, Stefan Löfven, vet inte ett dugg…

Kom ihåg att sex partier S, M, C, L, KD och MP röstade för att outsourca driften i riksdagen. Vänsterpartiet lade ner sin röst och ETT parti, Sverigedemokraterna,  röstade emot att utländska företag skulle ha hand om säkerhetsklassad information…

12 thoughts on “Generaldirektör Ågren pressades av regeringskansliet

  1. Outsourcning verkar vara det som gäller nu. Varför inte kränga stor-ljugar´n. Fås till vrakpris och Magdalena(medhjälps-ljugar´n) på köpet. Två för samma pris som en. Om nu någon är intresserad. Finns fler alternativ.

  2. Sanningen kryper allt närmar Svetsarn och hans ljugande regering. Får gärna ta en tid så det blir lagom till valrörelsen.

  3. Apropå DN och betalning……………….

    DN-prenumeranterna har informerats om att prenumerationskostnaderna kommer att höjas från den första oktober.

    I Stockholmsområdet ökar priset för prenumerationen av papperstidningen från 399 kronor till 499 kronor i månaden – en ökning med 25 procent.

    • Jaha, vad en DN kostar är ointressant…. Skulle aldrig betala för skiten. Man kan ju läsa deras låsta artiklar ändå..

  4. För sossarna är det bråttom att ge boer Sverige. De till och med flyger hit flyktingar för att dessa snabbt skall kunna ta över. Trafikverkets outsourcing är ett annat sätt.
    Och Löfven har väl fortfarande inte en susning om vad som skett

  5. Ågren har fått Ågren, men Stefan vet inget.
    Ågren ångrar sig och säger sig veta. Det vet Stefan men ångrar sig och mörklägger. Då det framkommer att alla vetat utom Stefan, vet han inte vad han skall göra. Att ångra sig går inte då får alla veta att han visste från början.

    • Vi får hoppas att nån kommer över dokumenten som hemligstämplats där det står exakt vilka som informerades och när ,så vi blir av med rikspuckot en gång för alla.

  6. De behövde frigöra pengar för att finansiera narrativet ”ensamkommande”. En pjäs som krävt stora belopp för att rollsätta av den feministiska regeringen.

    Vi har garanterat den ”demokratiska” regeringen i världen som skadar sin befolkning mest.

    Alla de som kommer hit har dessutom sina oförstörda länder att återvända till medan vi står här i äkta politikersmuts upp till knäna.

    Ultimata gutta – droppen som får bägaren att rinna över.

    Vad kommer att vara den katalysator som snabbar upp reaktionen?

    Allijönsson har ju knappast visat prov på initiativkraft.

  7. Den siste figurens svar gäller inte bara i denna historia, han visar gång på gång att han inget vet.

Kommentera