De flesta ”ensamkommande” möts i Kabul av familjen

INVANDRING. I snart fyra veckor har ett antal unga ljugande män protesterat på Medborgarplatsen i Stockholm. Kravet de har är att slippa bli utvisade trots att de fått sin sak prövat i flera instanser och att de saknar asylskäl enligt lagen. Många av dem har också ljugit om sin ålder och sin bakgrund. 

I dagens Sveriges Radio Studio Ett tyckte Anders Lindberg på Aftonbladet att de så kallade ensamkommande från Afghanistan ska få stanna i Sverige av humanitära skäl eftersom dom varit här så länge och rotat sig i landet och lärt sig språket.

Kanonförslag. Det är bara för en asylsökande eller papperslösa illegala som fått avslag på sina ansökningar att hålla sig undan till dess man bedöms få stanna av ”humanitära” skäl. Det vill säga man har hållit sig undan tillräckligt länge.

I Studio Ett framträda också en representant från Migrationsverket, Terge Torvik, som vistats nio månader i Kabul. Han berättade intressanta saker som inte hörts tidigare i svensk media.

Det finns ett mottagningscentrum i Kabul dit återkommande och avvisade ensamkommande kan få mat och uppehälle den första tiden. Centret har 100 platser, uppgav Migrationskillen, och tillade: Centret står för det mesta tomt då de flesta ensamkommande som skickas tillbaka till Afghanistan möts på flygplatsen i Kabul av familjen eller nära anhörig.

Där ser man. Jag som alltid trott att varenda tillbakaskickad ensamkommande sköts ihjäl så fort dom satte foten på Kabuls flygplats. Det är åtminstone den historien som berättas i media och av ensamkommande själva.

-Pettersson säger hej då till afghanerna, de har fått avslag, de har fått tillstånd att demonstrera mellan klockan 08 och 22 på Medborgarplatsen. De har inte fått tillstånd att övernatta, laga mat och sätt upp tält. De bryter hela tiden mot lagen…stackars barn…

 

 

17 thoughts on “De flesta ”ensamkommande” möts i Kabul av familjen

  1. Skicka hem, vadå skicka hem med flyg som vi får betala. Dom får ta sig hem på samma sätt som dom tog sig hit. Ställ dom på gränsen och fota dom i röva med ett försvinn.

  2. Har familjen åkt tillbaka från Iran för att möta de små liven? Det kan man kalla föräldrakärlek. 😉

    OnT: Tydligen går det bra att resa till och från Afghanistan efter eget bevåg. Visserligen är Iran ett nästan lika stort rövhål som Afghanistan men ”dödspatruller” förutom regimens egna tillåts inte.

  3. någon mer än jag som har reagerat på att SR på sin hemsida mer eller mindre varnar för att reportaget är objektivt är det för att de är rädda för att få afa efter sig för att de berättar att det inte är alla delar i afganistan som är farliga att vistas i

  4. Jag har noterat en attitydförändring till ickesvenskar i min lilla stad, galna svenska kvinnor som tidigare log hult mot ickesvenska barn i affärer och på torg, tittar allt oftare bort och skyndar förbi.
    Kanske bara en tillfällighet men jag tror och hoppas inte det !

  5. Ok då kan vi väl lägga den här diskussionen till handlingarna, skicka hem dom som har fått avslag samt att vi borde ta och backa bandet genom att gå igenom dom dom har fått uppehållstillstånd genom att Ålderstest och är det fel så river vi tillstånd och skickar tillbaka dom med
    De som uppfyller kraven, dvs minderårig kan inte ta hit några anhöriga för då faller förutsättningarna. Vi kan inte älta detta längre

  6. Och i morgon vill vi se att TT har skickat ut följande mening:
    ”De flesta ensamkommande som skickas tillbaka till Afghanistan möts på flygplatsen i Kabul av familjen eller nära anhörig.”

    De flesta svenska tidningar publicerar det, och svenska politiker instämmer i faktan.

    Det kommer att hända samma dag som solen går upp i väster. Dvs: aldrig…

  7. Nu är valrörelsen redan i full gång. Häromdan var det östersjö-valfläsk och idag kommunisten Sjöstedt som raggar förstagångsväljare med att lova fria bussresor till ungdomar. Men inte till pensionärer. Nä, de har så pass mycket större förstånd än att rösta vänster, så det vore ju bortkastat. Muhammed har ju förresten redan fria resor och all inclusive. Och en sak till: Hur länge får det heta val-FLÄSK ?

  8. Jag har läst rätt mycket på engelska. Kommer jag nu att bli erbjuden medborgarskap i England och USA samt Australien?

  9. Egentligen kan vi inte klanka på ”barnen”, utan vår ilska måste rikta sig åt rätt håll, dvs våra politiker och myndighetspersoner, i det här fallet först och främst polismyndigheten. De är tillsatta för att upprätthålla lagarna, men bryter själva mot dem utan represalier!

    Vi befinner oss nu i ett totalt moraliskt sönderfall som kommer att eskalera från denna punkt!!

    • Det finns ingen anledning att inte rikta kritik även mot arga unga ljugande män från kvinnoförtryckande kulturer.

    • Det är inte bara politiker man skall rikta
      sin ilska emot , värst är nog trots allt
      journalistkåren som får 20 åringar till baarn….

      • Ja där har du helt rätt…Om nu inte dessa vore fullständigt obildbara,ett bra förslag !

Kommentera