Ska M välja en sosse som partiledare?

INRIKES. Tidigare försvarsministern Mikael Odenberg är redo att ta över Moderaterna efter den avgående partiledaren Anna Kinberg Batra och hoppas på en öppen process i valet av hennes efterträdare. Själv meddelade han att han står till förfogande via ett inlägg på sin Facebooksida.


Odenberg tror att han som M-ledare skulle ha möjlighet att göra skillnad. – Jag kan ge Moderaterna det tydliga ledarskap som saknas. Jag har erfarenhet och kan det politiska hantverket bättre än många andra.

Odenberg har tidigare öppet kritiserat Moderaternas flört med Sverigedemokraterna och säger att han ser ett samarbete med partiet som omöjligt. – Däremot har jag inget behov av att hålla på och mobba SD, man måste ju respektera att väljarna valt in detta parti i riksdagen.

Den 8 oktober håller Moderaterna extrastämma då det ska beslutas vem som blir ny M-ledare. Ulf Kristersson, Elisabeth Svantesson och även Carl Bildt pekas ut som möjliga efterträdare.

-Pettersson ser och hör att Mikael Odenberg snackar skit. Han påstår att man ska respektera väljarna men säger samtidigt att ett samarbete med SD är omöjligt.

Odenberg är duktig politiker påstår han själv men är tydligen för lat för att kandidera till riksdagen.

Odenberg är en favorit hos Aftonbladets Anders Lindberg och det borde göra honom diskvalificerad för allt politiskt arbete i vilket parti som helst.

Vill moderaterna ha en socialdemokrat som ledare – välj Odenberg…

Om Mikael Odenberg på bloggen… 

Mikael Odenberg på Wikipedia… 

Avdelningen sossar älskar Odenberg…

14 thoughts on “Ska M välja en sosse som partiledare?

  1. Gammel-media försöker få di sin favorit,
    Men gammel-media är knappast representativ för opinionen

  2. Moderaterna har skjutit sig själva i foten för länge sedan.

    Under Reinfeldt tiden med ”era öppna hjärtans politik” importerade man uppemot 1 milj människor till Sverige, merparten muhammedaner. Detta har utgjort en stor belastning för samhället, som dessutom kommer att få förödande konsekvenser på långt sikt.

    Och numera som oppositions parti, är de totalt värdelösa. Därtill slänger den där Odenberg en kommentar om att ett samarbete med SD är omöjligt.

    Detta mina vänner kallas för smutsig pk-politik. Moderaterna har ingenting i Riksdagen att göra.

    SD är det enda partiet som sticker ut som opposition och vill landets bästa.

  3. Om moderaterna inte vill samarbeta med SD, är de nog på väg att bli det 10% parti jag tidigare förutsett.

  4. Förtjusande?

    Mitt förslag är att de väljer någon som har insikt i betydelsen av att hjärnan syresätts. Detta kräver god kardiovaskulär kondition. Att döma av det intryck nämnde herre ger har han inte högprioriterat en livsstil som underlättar syresättningen av hjärnan. Det är högst osäkert om han ens har någon kännedom om det. Vilket är tillräckligt för att avfärda honom som ledare. Skulle han veta om det men har valt att ignorera det är också det ett avgörande skäl att avfärda honom som ledare. Han ska nog lufsa nånstans i pereferin och upptäcka saker hos sig själv innan han ska sättas i en position där han förväntas ansvara för andras väl och ve.

    Nån måtta på förtjusningen får det vara. Så bländande intryck kan jag då inte se att han gör.

    Risken att han väljs är försvinnande liten. Vilket gör mig rätt förtjust.

  5. Odenberg representerar moderater som inte förstått varför halva partiet gått till SD och de moderater som skiter i politiken utan bara vill ha kvar sina uppdrag.

    • Sossarnas historia bekymrar honom inte det minsta inte dagens stolligheter där heller. Är SDs korta historia det som alltid bespottas kan man undra om inte de sk politikerna i 7-klövern kan hitta något fel på politiken som de ständigt plankar, tydligen inte.

  6. Narcissisten och det pluffiga gubbslemmet Odenberg…. VÄLJ honom. Desto fler röster på Åkesson.

Kommentera