DN visar hur mångfalden som de värnar om ser ut på redaktionen

MEDIA. Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski pratar mycket om mångfald när det gäller etnicitet men när det rör sig om åsikter råder enfald.

I mars 2013, kort efter att Wolodarski tillträtt, sade DN:s chefredaktör följande ”Vi kommer att satsa mer på agendasättande journalistik”.

Agendasättande journalistik innebär i korthet att om en nyhet upprepas kommer läsekretsen att anse att nyheten är viktigare än andra. Med andra ord ville Wolodarski förändra Dagens Nyheter i en mer opinionsbildande riktning. DN ska alltså bedriva politik, inte förmedla opartiska och korrekta Nyheter.

Att DN och Wolodarski slutat granska makten och i stället lierat sig med den gör inte saken bättre.

Igår publicerade DN en artikel som visar på deras framgång, och antalet nyanställda journalister sedan i maj i år. Hur många som slutat får vi inte veta och jag tror knappast det totala antalet blivit fler.

DN visar ett exempel på mångfald. Nyanställda journalister på DN sedan maj i år. Från vänster: Jenny Alvén, digital grafik, Lisa Röstlund, reporter, Emma Martinez Arpstrand, sociala medier, Anna Gustafsson, reporter, Karin Östman, nyhetschef, Anna-Lena Wejderman, sociala medier, Katarina Lagerwall, reporter, Greta Thurfjell, reporter, Måns Mosesson, reporter, Evelyn Jones, reporter. Tove Nordenhäll, webbredaktör, saknas på bilden. Foto: Anette Nantell. 

11 thoughts on “DN visar hur mångfalden som de värnar om ser ut på redaktionen

  1. Det var inte mycket till mångfald. Bilden visar ett 90-procentigt vitt matriarkat och om den frånvarande inräknas ett 91-procentigt. Detta med mångfald är alltså endast en munnens och läpparnas bekännelse.

  2. Lite som det svenska damlandslaget i fotboll, som inte speglar inte hur samhället ser ut idag.

  3. Det verkar vara viktigt att främja mångfalden, men inte där man bor och jobbar själv. Fotot skulle kunnat tas i Sydafrika under apartheid.
    Wolodarskis meddelande till det Svenska folket: Gör inte som jag gör utan gör som jag säger!

  4. Hade kommentatorerna i denna fråga blivit lyckligare om det hade varit 10 invandrare? DN skulle i vilket fall varit mycket nöjda eftersom den arbetskraften subventionerats till 80%. Märkligt nog så finns det inga muslimer som platsar och därför väljs de svenska hjärntvättade istället.
    Tusenkronorsfrågan är; varför läser någon en svensk tidning numera?

  5. Tittar på bilden och undrar tycker DN,s redaktion inte om män ?
    Kanske att män inte tycker om dementa nyheter ?

  6. På bilden kan jag räkna till 9 kvinnor (synliga) + en (1) icke närvarande Tove Nordenhäll, webbredaktör, som saknas på bilden, d v s totalt 10 nyanställda kvinnor … och endast en (1) man … alla helvita.

    DN har således lyckats åstadkomma kraftig snedfördelning både vad gäller könsfördelning och mångfald.

    Ett steg i rätt riktning enligt DN:s ideal hade ju varit om tidningens chefredaktör Peter Wolodarski anställt några av de mångkulturella personerna i videon nedan. De kunde med stor trovärdighet och sanningsenlighet ha rapporterat om sina egenupplevda äventyr ute i det svenska paradis-samhället, som i detta exemplet utspelade sig i Göteborg år 2012.

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=8voFzNnjckY&w=560&h=315%5D

    Bland senare tillskott av mångkulturella personer i Göteborg + många andra städer i Sverige borde det finnas ett stort urval av kandidater, som Peter Wolodarski kunnat värva till sin redaktion för att rätta till de kraftiga obalanserna.

  7. Unga kvinnor, låg lön. Enda chansen för DN att göra nödvändiga besparingar eftersom upplagorna går ner. DN kan gärna gå under helt. Är ingen tidning för nyheter har övergått till att vara 7 klöverns husorgan

  8. Ha ha ha, men upplagan sjunker,och då är det förvånande att man behöver att anställa fler ljugande helvita journalister? Det går visst inte så bra med mångfalden på DN, enfalden är den som fortsätter att dominera.
    Redovisa gärna hur många som slutat också, eller är det kanske så att dom är satta i frysboxen , som för några år sen??

Kommentera