Radio och TV ska tvångsbeskattas

MEDIA. Den utredning som ska lösa framtidens public service-finansiering kommer i höst föreslå att riksdagen skrotar dagens radio- och tv-licens och ersätter systemet med en avgift via skattsedeln. Det uppger flera källor för radioprogrammet Medierna i P1.

– Jag uppfattar att det inte finns något stöd i kommittén eller i riksdagens partier för att behålla den traditionella tv-licensen. Den har överlevt sig själv och håller varken tekniskt eller politiskt, säger Olof Lavesson, moderat ledamot i public service-kommittén till Medierna.

1907 började Kungliga Majestät skriva ut licenser för radiolyssnare. I mitten av 50-talet tillkom liknande licenser för tv-innehav. Trots den tekniska utvecklingen, finansieras än idag, 110 år senare, Sveriges Radio, Sveriges Television och Utbildningsradion genom licenser för tv-innehav. Men systemet tar inom kort ett stort steg mot sin grav.

I framtiden kommer finansieringen att ska ske via skattsedeln.

 

Den nya avgiften ska vara progressiv baserad på inkomst, men med ett tak som innebär att höginkomsttagare inte betalar väsentligt mycket mer än idag.

 

 

Public service-kommittén ska presentera sitt förslag för regeringen senast den 17 november. Därefter ska förslaget ut på remiss innan beslut i riksdagens kan tas under våren eller hösten 2018.

Politikerna betonar att något förslag ännu inte är offentligt presenterat.

-Pettersson tycker att Public service har överlevt sig själv. Finansieringen är det lilla problemet,  det stora är att det var länge sedan SVT/SR rapporterade allsidigt och opartiskt, och det lär det inte bli någon förändring på med detta förslag.

På plussidan blir att även de i förorterna som arbetar för vara med att betala, fast där betalar kanske andra…

Radiotjänst – I utanförskapsområden går vi helt enkelt inte in för att kontrollera tv-avgiften

21 thoughts on “Radio och TV ska tvångsbeskattas

  1. Statstelevisonen/statsradio vill försäkra sig om att kunna föra ut sin socialist//kommunist/kulturmarxism/Lenin Marxistiska propaganda genom tvångsbeskattning,så gör man bara i diktaturer, hur många bevis behöver svenska folket på attvi lever i en skendemokrati?Vi är trälar åt diktaturens kreatur.ingen skall finna sig i detta som har valt att inte ha tv/radio med statspropagandan 7/24.Knapptryckarkompaniet i riksdagen skall företräda folket inte socialistregimens agenda.Skäms med dessa folksvikare!

  2. Naturligtvis skall endast de som erhåller bidrag och inte arbetar alls, betala högsta avgiften via källskatt.
    De är ju de som har mest tid att titta på TV.
    SVT ska bedömas om de klarar att vara objektiva och få utbetalningar i förhållandet till bedömningar gjorda av tittarna.

  3. SVT och SR kallar sig oberoende och opartiska. Tjena! Den ensidiga propagandan flödar/sipprar genom radioprogrammen och ibland står den som spön i backen. Få program undgår att drabbas av detta. Värst är alla inslag av mycket personliga reportage där snyftnivån kan nå oanade höjder. En god journalist, som Barbro Alving, Nils Horner t.ex. kunde beskriva mänskligt elände, lidande och utsatthet på grund av stora politiska händelser utan snyftnivå. Ger ett större och djupare intryck, åtminstone på mig.
    Bangs reportage från vinterkrigets Finland eller ett Europa efter andra världskriget i hennes knapphändiga och strama stil förmedlar mer än Katja Magnussons snyftreportage i Mellanöstern.

  4. Betal-tv funkar väl. Som ett Netflix-abonnemang, den som vill se eländet får betala. Det finns ingen samhällsservice med Svt, vi medborgare klarar oss ändå. Därför är det skamligt att tvinga alla att betala genim skatten, det är tvångsförvaltning från politikernas sida!

  5. Hur gör staten med de kriminella som inte betalar skatt men som har mest nytta och glädje av SVT’s lögner och desinformation? Jaså, ingenting, det var väl det jag trodde…

  6. Det finns privata alternativ till radio och TV idag vilket det kanske inte gjorde för 100 år sedan när man introducerade radio i Sverige. Därför bör SR och SVT skrotas då de inte fyller någon samhällsfunktion som inte kan erbjudas av andra alternativ.
    Det enda unika med SVT jämfört med andra alternativ är att man vill ta betalt av de som inte är kunder.

  7. Så där ja, där kom det: köper vi inte slaskmefia ska vi straffbeskattas eftersom deras undermåliga kvalitet inte är självbärande. Förutsägbart. Men de kan ändå inte tvinga oss att läsa skräpet. Bara ännu en skatt som försvinner i ett svart hål.

  8. Då får man gratulera Kiruna som blir av med många arbetstillfällen samt en hel del kontrollanter runt om i landet som mister sin födkrok . Nästa steg blir att lägga fackavgiften på skattsedeln så att alla ska känna sig delaktiga i LOs propagandamaskineri under devisen ALLA ska med .

  9. Detta var väl helt väntat. Fler och fler säger ju upp finansieringen av propagandan. Då måste man inför tvångsbeskattning.

  10. Mycket sjukt har man hört, men detta är nått speciellt. 🤒🤒🤒

    Tjänar du mer ska du betala mer…. för att titta på tv!!!
    Har den som tjänar mer fler ögon?
    Tror de att den som tjänar mer kollar mer på tv?

    Ska det inta vara så att de med fler barn ska betala mer då det är fler som tittar på tv och oftare, samt att de som inte har ”riktiga” jobb är hemma mer och kollar än mer på tv.

    DETTA ÄR YTTERLIGARE ETT SÄTT (och många fler sätt kommer) ATT TA PENGAR IFRÅN SVENSKAR, FÖR ATT FÖRSÖKA DÖLJA ATT KULTURBERIKNINGEN AV SVERIGE ÄR ETT EKONOMISKT FIASKO.
    (Då nämner jag inte det helvete med rån, misshandel, bedrägerier, våldtäkter, mord, bränder, no-go zoner och annat helvete som följer med.)

  11. Många har tröttnat på sen enfaldiga propagandan och sagt upp licensen och det börjar väl kännas i kassakistan, därav detta förslag.

    Men vet ni politiker mfl, Ni kanske kan tvinga skattebetalarna att betala, men Ni kommer INTE nå ut med propagandan så mycket bättre för det, för folk kan ändå välja att inte höra på den!!!!!

  12. Vem behöver SVT.?Propaganda maskin för för vilsegångna småbarn från 68 generationen.Med internets hjälp kan ja se vad jag vill,Nästan kostnadsfri eftersom det ingår i hyran.Nej skrota SVT,det behöver dom inte käbbla om i riksdag. Det finns viktigare saker avhandla.Men i sossarnas Sverige är käbbel som har tagit över inte landet och svenskarnas väl och överlevnad.Tack för mig ADOLF

  13. SVT kan ju då i sammanhanget sluta upp att kalla sig Public Service,
    dom är så ensidigt befolkat med vänsterfigurer att dom kan kalla sig Sveriges vänster Television(SVT).

  14. Å andra sidan har de flesta i utanförskapsområdena ingen inkomst, så de lär inte bidra med några pengar till Statliga Vänster Televisionen…

Kommentera