Löfvens närmaste avgår efter it-skandalen

INRIKES. Stefan Löfvens närmaste medarbetare, statssekreteraren Emma Lennartsson, avgår med omedelbar verkan på grund av nya uppgifter om hur hon har hanterat it-skandalen vid Transportstyrelsen.

Emma Lennartsson har tidigare sagt att hon fick kännedom om säkerhetsriskerna först i december 2016. Nu berättar hon att hon deltagit på möten, i februari och augusti 2016, där deltagarna fick information om händelsen. Då uppfattade hon inte allvaret i situationen, säger hon.

–  Det här innebär att jag vid minst två tillfällen har haft tillfälle att ställa följdfrågor. Det har jag inte gjort. Det misstaget gör att jag känner att jag inte kan ha kvar det här jobbet, säger hon till Dagens Nyheter.

Emma Lennartsson vill inte gå in på detaljer om vilka som varit med under mötena eftersom de omfattas av sekretess.

-Pettersson noterar att Lennartsson inte vill nämna några detaljer. Undrar vad priset är för damens tystnad? Nytt toppjobb för att rädda statsministern Löfven eller försvarsminister Hultqvist? Det bränns för Stefan Löfven och tyder på ett fullständigt haveri hos regeringsmakten. Statens företrädare bryter mot lagar utan att inse allvaret och informerar inte varandra trots att regeringens beslut fattas kollektiv med Löfven som högste ansvarige.

 

12 thoughts on “Löfvens närmaste avgår efter it-skandalen

  1. IT skandalen är bluff.Det finns viktigare saker att avhandla.Allra viktigaste är att byfånen svetsarn försvinner med sina sossar och vi kan hålla nyval.Framför allt måste få vårt land på fötter.Slödder och lycksökare åker tillbaka till sina dissfunktionella länder eller prövar lyckan någon annanstans .Vi har blivit översvämmade av massa idioter tack vare en obefintlig invandrar politik.Överhuvudtaget byfånen har inte gjort någonting bara käbblat.Tack för mig ADOLF

  2. Vad mer ” oviktigt” har hon missat
    innan?? Offras för x antal peng🤔😂😂
    Grattis oss skattebetalare😳

  3. Juholt flyttar t Island. Undrar om de tänker skapa en fristad för sossar där? Sossekoloni fri från massutmaningar?

  4. En enkel fundering kring Löven och hans kännedom om IT-skandalen.
    1. Om han fått information och försökt mörka allt och nu offrar den ena medarbetaren efter den andra för att skydda sin röv, vad säger det?
    Att han är en korrupt maktgalning som borde sparkas ut.
    2. Om han inget visste, vad säger det?
    Att han är en inkompetent idiot som borde sparkas ut.

    Alternativ 3: Att inget av ovanstående sker, vad beror det på?
    Att de övriga partierna i konsensus genomför sossarnas politik med några marginella skillnader i skatteprocent.

  5. Förra gången det var dags sades det att om tre ministrar blev tvungna att avgå så betydde det att sosse-regimen inte kunde sitta kvar, men om man sparkar en eller två ministrar i taget istället så går det bra?

Kommentera