Gränspolisen: Det finns inga fredade zoner

INVANDRING. I går skrev vi om att illegala barnfamiljer arresterats och blivit bortförda av polis från ett kristet läger i skånska Kågeröd, arrangerat av Svenska Kyrkan, och att de fick en hel del kritik för det. 

Idag slår gränspolisen i region Syd slår ifrån sig kritiken om att de grep de fem barnfamiljerna som media av någon anledning kallar papperslösa.

Tänk så rätt Dan Park har…

– Det finns inga fredade zoner, säger Leif Fransson, operativt ansvarig för gränspolisen i region Syd. Fransson menar att det är absurt av kyrkan att hänvisa till kyrkofriden som slogs fast på 1200-talet.

Polisen hade fått tips om att flera efterlysta familjer var samlade på kyrkans läger och Fransson beslutade därför att göra en husrannsakan med 25 uniformerade poliser.

-Pettersson undrar om gränspolisen i region har andra lagar att förhålla sig till? I Stockholm verkar det som det finns minst en rejält fredad zon på icke Medborgarplatsen som är ockuperat av främmande makts desertörer och deras svenska medlöpande quislingar. Kanske gränspolis Leif Fransson kan ringa sina kollegor i Stockholm och läsa lagen för Stockholmspolisen för de påstår i varje fall att lagen gäller…

16 thoughts on “Gränspolisen: Det finns inga fredade zoner

  1. Av svenska kyrkan förväntar man sig inte mer än komma dragandes med ”kyrkofrid” när man bryter mot lagen. Hade hämtning av polisen skett i moskén däremot då hade hela regeringen och EU fördömt kraftigt! Islamister rör man inte ostraffat!

  2. Kyrkan kan i stället skicka dem till påven och Vatikanstaten.
    Där finns det pengar och förhoppningsvis öppna hjärtan

  3. Var och en av ungarna på Medis är dock enskilda fall och därför ska migrationsverket betrakta dem som undantag från regeln. De påstår sig ha en utomordentlig studievana och vill inget annat än gå i en svensk skola – därför att alla skolor i Sverige befinner sig under själva utbildningsministerns skyddsvingar. Ingen och inget i världen kan få dem på andra tankar. De sitter och sitter och sitter på trapporna tills deras arsel blir tillplattade, bredare och bredare.
    They want Gustav Fridolin to have and to hold them for ever and ever, in sickness and in health, for better for worse …. and all that stuff in the boogie-woogie ….
    Ingen makt kan göra nånting åt det. Polisen – minst av alla.

  4. Papperslösa, enligt Merit Wager som är auktoritet inom området, är de från det att de spolat ner sina pass på flygplatsen till dess att Migrationsverket skrivit in dem som asylsökande.

  5. Gud och bibeln är inte politik. Därmed ska YB_Södermalm i sin tjänst inte göra dräpande kommentarer utan freda sin nästa såsom sig själv.
    – Gör jobben f..f..
    Att Svenska kyrkans högsta ledning knäböjer för den politiska ideologin Uslam är att hon tror att den siste profeten var god och en snäll person.

    Om det är en skröna att profeten mördade ca 600 av Jesus lärjungar är hela bibeln också en skröna. Tänk efter före och svara sen ärkebiskopen.

    Har lite svårt att med vördnad titulera SKs högsta. Något värdigt ”hen” ord finns inte, men i sak saknar det betydelse då jag lämnat SK.
    Med förhoppning att det blir massflykt efter den 17 september.

    OM Svenska Kyrkan byter ärkebiskop och den nye gör kristendomen till sin sak för en framtid i Sverige för goda människor oavsett hudfärg, då kommer jag tillbaka.
    Obs ordet etnicitet utelämnat då kulturell mångfald blir enfald för de som inte förstår att Mose och Jesus har ännu inte fått någon efterföljare .

  6. Ja vad ska man säga. De mest ateistiska grupperna och partierna använder bibeln som argument för sin egen agenda. Jag är uppriktigt sagt orolig för hur framtiden för Sverige kommer att te sig! Import av människor som inte har skyddsbehov men som samtidigt är de grupper av människor som Sverige praktiskt inte behöver.

    Vår pensionsålder höjs, välfärden urholkas, brottsligheten ökar p.g.a. detta och alla av dessa ska leva på bidrag. De nya lägenheter som byggs går till migranter som inte behöver bekymra sig om höga hyror eftersom vi andra betalar.

    Var är den boom av intäkter och välfärd som vi blivit lovade. Dessa människor skulle se till att vi kunde gå i trygg pension. Nu känns det som att jag måste jobba flera år extra för att betala migranters och politikers tryggare liv. Samtidigt är de grupper som mest ivrar för ökad migrant-invasion de som lever på skattefinansierade jobb eller på socialbidrag, eller kanske på studielån. Ingen av dem verkar förstå var pengarna kommer ifrån. Eftersom de betalar mindre i skatt än de tjänar och samtidigt inte genererar pengar till samhället så är de som migranterna, en kostnad!

    Jag är samtidigt otroligt förbannad på denna indolens när det gäller terrorbrott. Att demonstrera och säga vi är inte rädda är bara nonsens, se bara på Schyffert, vart så j…la rädd när attacken i Stockholm skedde. Alla av dem är rädda men inte tillräckligt kloka för att kräva åtgärder mot terrorn! Att släppa in migranter från mena som inte ens har id kan inte räknas som ett smart drag. Det bäddar för fler terrorbrott!

    Samtidigt förstår jag inte hatet mot svenskarna och Sverige som ger dessa otacksamma människor en lyxtillvaro utan liknelse. Om skydd var syftet med resan, stanna i Italien eller Grekland!

  7. Visst finns det fredade zoner för dem, nämnligen hela världen utanför Sveriges gränser bara att välja.

  8. tja feta böter för skyddande av brottslingar borde delas ut till prästfan och hans anhang så blir det inte lika kul att leka god med andras pengar (kyrkans)

    • Svenska kyrkan skämmer ut sig totalt.dölja
      Brottslingar.vad är detta…om inte brott som ska straffas.

  9. Som polisen påpekade så har de papper på att de inte har rätt att vistas i Sverige.

    Det är föräldrarna som ansvarar för det eventuella obehag det kan medföra för barnen att välja att inte följa lagstiftning.

    Kyrkan borde snarare oroa sig över föräldrar som utsätter sina barn för detta. De kunde ha idkat reproduktionspreventiva åtgärder för att inte hamna i denna situation.

    Att polisen ytterligare ska bidra till att förlänga olagligheter strider mot grundläggande principer i ett demokratiskt samhälle.

    Vad ska de i en demokrati att göra om de inte klarar att respektera andra människor? Det är själva grunden för en demokrati. Respekt. De kanske mår bättre i ett annat styrelseskick där någon strukturerar upp deras tillvaro på ett annat sätt?

    Som att spela i ett korpar och tro att man ska spela i Premier League – utan att behöva bry sig om regler eller det arbete som ligger bakom att sköta alla faciliteter (som det så vackert heter).

    Hårt men rättvist.

  10. Alla som vistas i Sverige ansvarar själv för att känna till lagstiftningen.

    Alla inblandade förutsätts känna till vilka lagar som gäller i vårt land.

    Och det är glädjande att polisen kan inskärpa att lagarna följs.

    Ser fram emot att arbetet fortsätter.

Kommentera