Tysk vänsterextrem hemsida stängs ner

VÄNSTEREXTREMISM. På måndag börjar de första rättegångarna efter kravallerna under G20-mötet i Hamburg i början av juli. Samtidigt har tyska myndigheter nu beslutat att stänga en vänsterextrem ”linksunten.indymedia.org” hemsida på internet som man bland annat menar var med och spred uppmaningar om våldsamma aktioner under G20-mötet.

Den tyske inrikesministern, kristdemokraten Tomas de Maiziere, motiverade beslutet att stänga ner den vänsterextrema internetplattformen linksunten.indymedia.org med att det inte får finnas några reträttutrymmen, varken för höger- eller vänsterextremism, vare sig på eller utanför nätet.

– Vänsterextremisterna på sidan uppmanade till riktade angrepp mot människor och infrastruktur och där kunde man också få information om hur till exempel brandbomber tillverkas, säger Tomas de Maiziere.

Den nu stängda plattformen har myndigheterna länge haft ögonen på, enligt det tyska författningsskyddet var den det viktigaste tillhållet för våldsam vänsterextremism i Tyskland och den anses ha spelat en stor roll inför de kravaller och det våld som bland andra vänsterextrema grupper stod för under G20-mötet i Hamburg.

I samband med stängningen genomfördes också en husrannsakan i de lokaler som organisationen bakom sidan har i tyska Freiburg och där hittades flera vapen av olika slag, som knivar och påkar.

På måndag börjar också de första rättegångarna efter G20-kravallerna i Hamburg. En nederländsk och en polsk medborgare står åtalade och anklagas för att på olika sätt ha begått olagligheter i samband med mötet.

Läs mer…

Om G20 och Hamburg på bloggen…

-Pettersson gratulerar tyskarna. I Sverige råder andra regler. Här kallas våldsbejakande vänsterextremister för motdemonstranter och de skyddas av etablissemanget…

6 thoughts on “Tysk vänsterextrem hemsida stängs ner

  1. Tyvärr har Tyskland samma problem som Sverige.
    Vänstern har infiltrerat makteliten och sitter redan i domarbåset.
    Av detta blir det möjligtvis i slutändan plus minus noll som bäst.

  2. Kommer ni ihåg när Lars Ohly valnatten 2010 sa att vi har utomparlamentariska metoder att ta till

Kommentera