Ingen vågar vakta Husby

INVANDRARVÅLD. Vi har tidigare läst om att den nya polisstationen i Rinkeby är försenad för att det är svårt att hitta företag som vill arbeta i området. Nu visar det sig att grannförorten Husby som skulle få så kallade trygghetsvakter i april i år inte har fått det eftersom inget vaktbolag vågar vakta den invandrartäta förorten, enligt tidningen Mitti.

Bilden från SVT visar anlagda bränder under en enda natt i maj 2013.

Stadsdelsnämnden i Rinkeby-Kista beslutade i februari i år att Husby skulle få trygghetsvärdar med samma befogenheter som ordningsvakter. Detta efter att företagen i centrum stängt i protest mot invandrarbrottsligheten och otryggheten.

Tanken var att trygghetsvärdarna skulle arbeta nära polisen och vara utplacerade redan i april. Men så har det inte blivit. Det är nämligen inget vaktbolag som vill ta på sig jobbet.

– Ingen vågar vakta Husby centrum. Företagarna är åter lämnade i diket, säger Salam Kurda, ordförande i företagarföreningen i Husby, till Mitti.

Husby centrum har visserligen fått övervakningskameror, men det räcker inte för att stoppa kriminaliteten och ”kaoset”, som Salam Kurda kallar det. Han menar att löftet om vakter bara var ”propaganda” och att Husby är ett ”övergivet området”.

Salam Kurda tänker snart flytta från Husby och stänger då ner den butik han drivit där i 30 år. Området är helt enkelt för osäkert för att fortsätta vara i.

-Pettersson menar att vakter och poliser är fel väg att gå. Bättre att flytta brottslingarna, långt, långt bort…

Filmen av Chang Frick från maj 2013

7 thoughts on “Ingen vågar vakta Husby

  1. Det är dags att pröva om vattenkanoner, gummikulor och batonger stora som basebollträn kan ha någon framgång.

    • Ja, röja där på soptippen ordentligt. Blattarna skrattar ju åt snuten och kastar sten på dem Och inget händer, nånsin….

  2. De områdena är en spegling i miniatyr av de många konfliktområden i mena-länderna där kriminella styr. Det kommer om det fortsätter lämnas i fred för fri tillväxt, snabbare än någon önskar leda fram till större konflikter, som påverkar hela landet. Här de kriminella zonerna finns ett utpräglat förakt för det Svenska samhället. Ett förakt som tycks delas med de extrema PK-falangerna i riksdag och myndigheter eftersom de gör allt för att fylla på med kriminella bidragsturister och underdånigt ger dem all service och resurser som vanliga svenskar bara kan drömma om. Ensamkommande barn beräknas kosta i år 34 miljarder, polisen kostar ca: 21 miljarder Fy skäms!
    https://nyheteridag.se/ensamkommande-kostar-snart-lika-mycket-som-hela-rattsvasendet/

  3. Vad fan gör dom här på ren Svenska? Kommer hit som flycktingar, söker hjälp sen fortsätter samma skit liv som i sina hemländer.Är det Tacken? Tack för att ni valde Sverige som landsföredaren Reinfeldt sa.Nej vi svenskar måste vakna städa upp vårt land från slödder.Naturligtvis alla är välkomna,men då skall dom anpassa sig och göra rätt för sig.Lycksökare och annat slödder skall ut .Det börjar bli för mycket skjutningar, våldtäckter,och bränder ni vet.Svetsarn gör ingenting jag vet inte om han ligger i dvala eller har sin skönhetssömn. Angående skönhets sömn får han sova länge om han vill ha en vanligt utseende.Upp till kamp för vårt fosterland Adolf

  4. Tycker PK och då speciellt på ”Eliten” som här o nu kan göra en insats för sina muslimer och ta vakten i Husby, så får dom ju njuta fullt ut av mångkulturen dom älskar.

    • Jag föreslår att Sarnecki, Betnér, Skyffert och Malena Erman går vakten i dessa no-go zoner som de påstår att inte finns i Sverige.

  5. Den Svenska modellen säger Stefan det nya nu måste vara vakter på akutmotagningarna. Man har slutat bli förvånad vad som händer i nya muslimlandet Sverige……..

Kommentera