Föräldrar häktade – misstänks ha gift bort dotter i Irak

INVANDRARBROTT. Under sommarlovet blev en flicka bortgift i Irak. Föräldrarna häktades av Västmanlands tingsrätt igår, misstänkta för äktenskapstvång, berättar kammaråklagare Jessica Wenna.

Risken för att unga tvingas utomlands för att gifta sig ökar under sommarlovet. För mindre en månad sedan, den 28 juli, giftes en flicka bort i Irak.

Ärendet hamnade nyligen på kammaråklagare Jessica Wennas bord. – Det är en tjej som har blivit bortgift och det är hennes föräldrar som är misstänkta, säger kammaråklagaren.

Föräldrarna häktades igår, misstänkta för äktenskapstvång. – Nu har jag fram till den 6 september på mig att väcka åtal i ärendet eller begära förlängning av häktningstiden, säger Jessica Wenna på åklagarkammaren i Västerås.

-Pettersson tycker åklagaren uppträder lite rasistiskt. Prata om Irak, när det i själva verket är en gammal västmanländsk tradition att gifta bort sina döttrar mot deras vilja…

En person i flickans kände sig orolig och slog larm. Tack vare det har man också lyckats få hem henne till Sverige igen där hon blivit omhändertagen och nu befinner sig i ett skyddat boende.

SVT.se

6 thoughts on “Föräldrar häktade – misstänks ha gift bort dotter i Irak

  1. Alla som har något jobb inom rättsväsendet kommer att ha sina jobb tryggade inom överskådlig framtid.

  2. F! … Hallå , varför kritiserar ni inte pappan till denna Tragedi ??? Han är trots allt en man som har gjort detta fruktansvärda illdåd . Det kanske hade varit lättare om det var en svensk vit pappa ….

  3. De är inte kloka, muselmännen. De flyr för sina liv, i tusentals, undan krig och förföljelse, till bland annat Sverige. Sedan åker de tillbaka för att fira bröllop?

  4. Om föräldrarna fälls, ta ifrån dem det svenska medborgarskapet (om de har något) och utvisa dem för gott.
    Vi behöver inte folk med medeltida vanor.
    Och varför åker de till Irak, som var så farligt, att de måste fly till alla bidragen i Sverige?

  5. Gott att se att de koranförslavade knogstödjarnas medeltida sedvänjor alltjämt riskerar att stöta på patrull inom den humanistiska stormaktens nedmonterade rättssystem.
    Andreas.

Kommentera