12-åringar beväpnar sig i Uppsala

INVANDRARVÅLD. Efter minst tolv skjutningar i Uppsala under det senaste året slår socialtjänsten nu larm om att många ungdomar är rädda och beväpnar sig.

Dödligt våld med skjutvapen i den kriminella miljön har ökat under de senaste åren. Uppsala har haft minst 12 skjutningar bara under året som gått, rapporterar P4 Uppland. Två av dem har varit dödsskjutningar. Den senaste inträffade så sent som i fredags förra veckan när en 30-åring i Stenhagen sköts i huvudet på öppen gata.

Nu slår socialtjänsten i Uppsala larm om att det finns en rädsla bland ungdomar som gör att de beväpnar sig. Hilde Wiberg är verksamhetschef för samordningen mellan socialtjänst skola och polis på Uppsala kommun. Hon uppger att det är väldigt många ungdomar som börjat bära kniv och att det ofta handlar om små knivar som göms i kläderna.

Hon har bland annat själv träffat en 12-årig kille som hade kniv på sig. – Han sa: ”Jag är rädd så jag bär kniv”. Men han hade inte riktigt tänkt över vad som kunde hända om han tog fram kniven, säger Wiberg.

Även om skjutvapen är mindre vanligt än kniv så vet många unga även hur de ska få tag på även den typen av vapen, enligt Hilde Wiberg.

-Pettersson ser att skjutningarna beror på närheten till Stockholm, i Malmö skyller de på närheten till kontinenten men ingen verkar tro på att det beror på att Mellanöstern har flyttat till Sverige med ”de goda krafternas hjälp”…

11 thoughts on “12-åringar beväpnar sig i Uppsala

  1. Och vad säger den store statsmannen Löfven?
    Han och Brå påstår ju att vi blir bara tryggare pch tryggare

  2. Knivar är inte så svårt att fixa även för Svenska ungdomar men är man Svensk och vill fixa en pistol eller revolver utan att gå omvägen via en skytteklubb måste man röra sig i kriminella kretsar.

  3. Tja inte bara 12-åringar som beväpnar sig ,det gör även andra åldrar och uppåt för att Sverige har blivit så otryggt . Har inte polisen tid att komma så måste man ju försvara sig och det gäller inte bara blatte-överfall utan även ligor från hela värden som är här och stjäl och rånar folk i deras bostäder och på gator och torg.

  4. Det är en Svensk tradition att bära vapen när man är ca 10 år hälsar Feministregeringen och det har INGENTING MED INVANDRINGEN ATT GÖRA.

  5. Pratade idag men en trevlig äldre dam vid sjukhuset i Malmö. Bor i ett trygghetsboende mellan sjukhuset och Möllevången.
    En dam i 75 års åldern blev brutalt misshandlad och rånad av invandrare i hissen som finns i trygghetsboendet. Ligger fortfarande kvar på sjukhus, och enligt damen lär hon inte komma tillbaka, Är 75 år. Fy f-n vilka äckel DÖ-7:an släppt och släpper in.

    Damen jag pratade med kommer rösta på SD.

Kommentera