Minns ni?

Detta med opinionsundersökningar och reaktionerna kring dem.

Minns ni de braskande rubrikerna i media och sociala medier när Demoskop och Novus presenterade sina undersökningar i början av månaden?

”SD tappar stort” löd rubrikerna när Demoskop visade upp en tillbakagång för partiet. ”SD förlorar väljare” kunde man läsa efter att Novus presenterade sin prognos. I sociala medier jublade politiska motståndare och aktivister och förklarade att SD kommer att tappa än mer när andra partier tagit över frågan om invandring.

Det var då det.

Därefter har i ordning Yougov, Sentio, Sifo och Ipsos presenterat nya siffror. I samtliga dessa har SD ökat och i Ipsos senaste augustimätning tangerade man sitt rekord och i Sentio slog man rekordet.

Hur tror ni rubrikerna sett ut i etablerad media och hur tror ni reaktionerna varit i sociala medier? Tyst, tyst, tyst, tyst……

32 thoughts on “Minns ni?

  1. Måste vara en tillfällighet, Stefan K.

    För så här skriver ju våra tidningar efter artiklarna i sina tidningar.

    ”Så här jobbar svensk media med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. ”

    Denna tagen ur DN.

  2. Snart börjar cheferna inse att det finns människor på deras arbetsplats som vill se mer makt åt sd.
    1 av 4-5 personer.
    Det är en i varje genomsnittlig familj.
    Alla träffar flera varje dag. Och snart börjar dessa prata mer avslappnat med varandra om de problem som samhället behöver lösa.

  3. Rubriken idag?

    ”Trots it-skandalen – de rödgröna ökar försprånget”

    Självklart undviker man att belysa att SD ökat, vad kan man annars förvänta sig?

  4. Att inget skrivs är bara ytterligare ett exempel på journalisternas politiska agenda.
    Journalistiken och objektiviteten lämnade de på journalistskolan.

  5. Tror att bb krisen beror på invandringen. Det har föds 11000 muslimska barn det senaste året enligt uppgift……..

  6. Kära Sara. Jag skrev ÖVER 20%. I ditt Skåne är SD mycket starkare än i mitt röda Sörmland. Men spännande blir det. Kanske händer det något redan i höst. Men S verkar tro att dom skall växa med ny partisekreterare o allt. Dom kommer att bli grymt besvikna när dom förlorar ännu ett val. S skryter med att dom vann förra valet. Falskt då dom minskade till 31% Vann gjorde ju SD som fördubblade sig. Men M rasade ju o då fick S makten mycket tack vare DÖ. Men hur kommer folk att rösta i det röda Ådalen efter nedläggningen av Sollefteå lasarett o BB. S blir nog dom stora förlorarna i ännu ett val. Men självgoda är dom. Jag har bråkat med dom sen 90-talet. Hur fel dom än har vill dom förmedla motsatsen. Verkligheten brukar till sist överträffa dikten. Hej Sara!

    • Jag kan lugnt säga att människorna i Västernorrland i allmänhet och Ådalen i synnerhet kommer att till största delen rösta som man gjorde 2014. Hellre röd än ett landsting styrt av Alliansen. Ett praktexempel är väl Dalarnas län. Där har man lagt ner alla BB avdelningar uton en. Så vissa kvinnor får åka 35 mil för att föda (till skillnad mot Ådakens 15). Men lika förbaskat har innevånarna röstat fram en röd majoritet i landstingen. Hellre än att erkänna att man gjort fel så fårtsätter man i hopp om att en dag ska lyckas

      • Einstein menade att definitionen av dårskap är att ”göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annat resultat”.

      • För en avsevärd del av Dalarnas befolkning är det närmare till förlossningsvård i NORGE. Den är dessutom bättre och säkrare (även om svenska sidan förtvivlat försöker inbilla folket motsatsen).
        Gissa var allt fler dalkullor föder sina barn numera. I tysthet tror jag att liknande händer längs hela gränsen mot Norge. T o m landstingen själva skickar ju kvinnor som skall föda till grannländerna.

        SVENSKT FÖRFALL! Och vi vet alla varför!

    • Det gäller att göra jobbet själv! Jag går alltid till min vallokal och övervakar rösträkningen! Detta har alla rätt till i Sverige! Kom ihåg att 2018 får vi inget gratis!

      1 § Omedelbart efter att röstmottagningen i vallokalen avslutats och samtliga valkuvert som skall läggas i valurnan lagts ner i den skall röstmottagarna ta ur kuverten och räkna rösterna.

      Rösträkningen är offentlig och skall genomföras utan avbrott. Resultatet av rösträkningen är preliminärt.

      http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/vallag-2005837_sfs-2005-837

      • Sen kontrollerar du resultatet från din valkrets med det offentliga resultatet.

        Stämmer inte detta gör du en polisanmälan!

  7. Verkar som alla partier bara tror på mätningar som gynnar det egna partiet. Men jag är säker på att SD får över 20%. Det pga av alla samtal med folk. Fast givetvis har jag ingen vetenskap bakom mig. S får under 30%. L, Mp o Kd riskerar att åka ur. Mitt grundtips är att alla får precis över 4%. Sen vilka som skall samarbeta är ju 10.000 kronorsfrågan. Någon stark majoritetsregering så länge SD hålls utanför har jag svårt att se. Nästa år så här dags vet vi kanske lite bättre. Håll ut mina vänner!

    • 20%. Käre Roland, så här kommer det att se ut

      SD 34%
      Alliansen M 14, C 12, L 6. KD 4 = 36%
      Rödgrön S 24 V 7 = 31%

      Så VEM bildar regering?

    • Vi måste gå för SD 51%! Allt annat är meningslöst! SD ligger på 25% i seriösa undersökningar, så det räcker att vi väcker en var!

    • Om vi överlever fram till valet så kan vi ju alltid hoppas att vi får en regering i landet igen efter valet.
      Vi har ju inte haft någon sådan sedan 1969 då regeringen Erlander avgick.

    • Roland du skriver ”håll ut mina vänner”??? du står väl fortfarande på torget i Nyköping o skramlar med nycklarna för invandrarna ??

Kommentera