Om Löfven, Lindberg, Arnstad och många fler…

KOMPETENS. Dunning–Kruger-effekten är en kognitiv bias som innebär att den som är inkompetent också är oförmögen att förstå att denne är inkompetent. Detta får till följd att inkompetenta överskattar sin kompetens i högre grad än kompetenta.

Samtidigt tenderar personer med hög kompetens underskatta sin relativt höga kompetens gentemot andra, vilket leder till antagandet att det som är lätt för den kompetente också är lätt för andra.

David Dunning och Justin Kruger (Cornell University) sammanfattar: ”Den inkompetente har felaktig uppfattning om sig själv, den kompetente om andra.”

 

Det har länge spekulerats om effekten, men det var först när Justin Kruger och David Dunning, två forskare på Cornell University i New York, 1999 genomförde en serie experiment för att testa hypotesen som den blev vetenskapligt belagd.

Wikipedia

13 thoughts on “Om Löfven, Lindberg, Arnstad och många fler…

  1. Ahhh… nu börjar det klarna. ”Ganska” självklart att dom lider av någon sorts störning, och denna förklaring är en väldigt trolig sådan. En sån som Arnstad… han är ju så långt borta så man nästan vill tycka synd om honom, men även om han har en psykisk störning så är ju inte det en ursäkt för hans sjuka beteende. Det som är mer oroande är att någon kan ta en sån som han på allvar, DET är skumt.. men många sjuka människor har ju haft följare förr.

  2. Denne otroligt löjlige figur får stå i kommunist TV och mässa sina sjuka fantasier? Finns det bara denne fjant från Tjockhults församling som man kan tillfråga?? Alla vet ju att fjanten från Aftonlögnen är bortom all räddning, och hans flamsande gör ingen klokare

  3. De tre nämnda personerna är mycket svåra fall av mobbinglusta och barnsliga behov att retas. De är mentalt kvar på skolgården.

  4. Migrationsverket är kapat av asylaktivister, som gör allt för att dysfunktionella s k asylsökare skall få stanna. De av anställda inom Migrationsverket, vilka är ansvarskännande, körs hela tiden över. Till slut tillåts asylaktivisterna formulera praxis och regler som gynnar beslut om att asylsökare, som eg saknar skäl, ändå skall få stanna, vilket tvingar de ansvarskännande att också låta dysfunktionella stanna.

    Helt åt helvete. Här behövs snabba regeländringar och en hel del utrensningar av personal – inte minst chefer på diverse nivåer. Och en ny GD.

  5. Tänk att det var så lätt för muslimerna att ta kontroll över sveriges regering och Sverige!

    Alla muslimer är muslimer och vi behöver inte muslimer i vårt land!

    Termiter äter snabbt upp hela huset.
    Det räcker inte att spruta på de termiter du ser.
    Termiterna bygger gångar i huset så att de inte syns.
    Termiterna använder material från huset till att bygga sitt bo, sin stack.
    Termiterna har ett enda mål: Att ta över hela huset!
    Det är inte enstaka termiter som gör skadan – det ar alla termiter!
    Hela boet, stacken måste oskadliggöras.
    Hela termitstammen måste dödas.
    Det går inte att flytta stacken – de flyttar tillbaks!

    Först när termiterna är utrotade är det dags att reparera huset.

    Har du termiter i ditt hus?
    Är Sverige ditt hus?

    Vi i Sverige förstår inte det här hotet.
    Vi i Sverige har inte varit utsatta för termiter (tidigare).
    Vi i Sverige måste börja försvara oss mot termiterna!

    Vi kan, vi vill och vi måste!

    • Om du menar det hus du beskriver skall föreställa kungariket Sverige så är det bara målarfärgen som håller ihop eländet.

Kommentera