Åkesson – ett utmärkt tillfälle för polisen att identifiera samtliga och skicka ut dem med avvisningsbeslut


INVANDRARBROTT. SD-ledaren Jimmie Åkesson uttalar sig nu för första gången om sittdemonstrationen på Medborgarplatsen i Stockholm. Han vill att polisen identifierar samtliga som deltar i manifestationen – och skickar ut de som fått avvisningsbeslut. – Det borde vara ett utmärkt tillfälle för polisen, säger Åkesson. 

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson följer via medierna det som händer på Medborgarplatsen i Stockholm. Sedan två veckor deltar ett stort antal afghanska män i en sittdemonstration. De kräver att avvisningarna till Afghanistan ska stoppas.

Så sent som i lördags tvingades polisen ingripa när en motdemonstration under parollen ”Stå upp för Sverige” genomfördes. Två personer avlägsnades då för att ha stört ordningen.

I SVT:s Aktuellt på måndagskvällen framträdde flera av de afghanska demonstranterna. – Jag satt med familjen och tittade på tv-inslaget där personer som fått avvisningsbeslut sitter helt öppet på Medborgarplatsen och demonstrerar, utan att någon myndighet agerar. Jag tycker det är väldigt, väldigt märkligt, säger Jimmie Åkesson.

Vad menar du att myndigheterna borde göra? – Det är polisen som har ansvar för att utvisa människor som inte frivilligt lämnat landet. Och nu sitter de där, flera stycken, och har fått avvisningsbeslut och ska lämna landet. Det borde vara ett utmärkt tillfälle för polisen att verkställa det.

Polisen har valt att inte agera mot de ungdomar som demonstrerar – trots att de bara har tillstånd att vara där mellan klockan 08 och 22.

– Jag vet inte vad polisen gör egentligen. Det måste vara väldigt frustrerande för den enskilde polismannen som är där och ser att det finns anledning att agera. Men man får inte gör det av något skäl, som sannolikt är politiska, hävdar Jimmie Åkesson som även säger att han inte har några planer på att besöka Medborgarplatsen, Åkesson har sin uppfattning klar ändå…

-Pettersson tycker Åkessons förslag låter bra, men även de svenskar som är på plats och uppmanar till lagbrott borde arresteras och straffas…

Läs mer på Expressen…

 


18 responses to “Åkesson – ett utmärkt tillfälle för polisen att identifiera samtliga och skicka ut dem med avvisningsbeslut

 • Tony

  Det är ju för fan halvgubbar där sitter och jönsar sig, dom har ju papper på att dom inte har här att göra, och borde vara den enklaste sak för polisen att slänga ut dem, men dom har order från den sanslösa regeringen via Rikspolisfjanten att inte göra det, det kommer snart ett beslut på att dom kommer att få stanna?

  Sen är det inte åtalbart att uppmana till lagbrott som en del av dom
  mähän gör sig skyldiga till ??

  Gilla

 • Mohammed

  Det första som slog mig när jag gick förbi medborgarplatsen var att hur i helvete har dom burit sig åt för att lura någon överhuvudtaget att dom är barn ,ingen vid sina sunda vätskor kan väl tycka att dom ser ut som barn .
  Sveriges snabbaste 14 åring stod det i Aftonskitablån och en bild på tre barn typ 14år och en som var 30 cm längre och hade skägg ”lärare tänkte jag”men det visade sig att det var denne man som ansågs vara den snabbe

  Gilla

 • Mohammed

  Ja dom stackars små barnen blir tvungna att strejka ,va då strejka jag har för mig att strejk är en sista utväg när löneförhandlingarna går dåligt ,maskinerna stannar ,produktionen upphör försäljningen avstannar och det innebär då en ekonomisk förlust för arbetsgivaren till överenskommelse uppnås ,vem förlorar på deras ”strejk” ,,,ingen ,så kalla det gärna för en olaglig protest utfört av illegala fullvuxna muslimska män som lyckats att lura patrasket att dom i entligen är barn .Polisen bör göra en raid och kolla ID på alla som sitter där även batikhäxorna/afa och dom som inte skall vara i Sverige sätts på nästa plan till Afghanistan

  Gilla

 • jockfall

  …så länge kräket eliasson inte lyder lagen så…

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Men då måste ju polisen jobba! Finns det en pizzeria i närheten, det brukar dra.

  Gilla

 • Lena

  Är det fler än jag som oroar mig, när vi pensioneras alltså tar ut vår lilla pension då är vi inte intressanta som skattebetalare längre, våra bostäder är intressanta för pöbeln och vi kanske tar för stora resurser från sjuk och tandvård…………vad rör sig i skallen på politikerna ?
  Vilket är vårt öde måtte det inte vara att vi skall försvinna kvickt som tusan…kanske med hjälp…………
  Vågar inte att utveckla det längre men………………………………..

  Gilla

 • svensson

  Bra att Åkesson äntligen reagerar, om detta skrev jag här på Pettersson redan en av de första dagarna när apskocken samlades. Vad väntar polisen på?

  Gilla

 • Lena

  Så patetiskt svenskarna är ju helt galna, hela världens ungdomar som är fattiga skall alltså få fri lejd till våra skolor ?

  Vår sjukvård, tandvård och de få bostäder som finns, det här är sjukt !

  Gilla

  • NisseBerra

   Bilden jag sett på denna individ…. Ska visst vara 19 år, tycker personen ser något äldre ut faktiskt.

   Gilla

 • Mimi N.

  ”Vi vill leva” – så teatraliskt ! Men lev då för faaaaan, vem hindrar er att åka hem och leva med era familjer – det är det enda logiska och klokaste grej i världen. Sitt inte på andras territorier. Ni befinner er illegalt på svenskt territorium med fritt hav under fred och neutralitet. Stick !!!!

  Gilla

 • Argus

  Ring the Donald och be att få hyra en Lockheed C-5 Galaxy. Fyll upp den till MTOW och flyg sedan till Afghanistan och be amerikansk militär på plats om hjälp att få de små liven på andra sidan stängslet.

  Hur svårt kan det vara?

  Gilla

 • Fredde

  Det ska bli intressant att se och höra PK-maffian anfalla Åkesson.
  De tål ju inte att sanningen dras fram i ljuset…

  Jag funderar också på hur ”barnen” får tag på cigaretter? Det är nämligen förbjudet enligt svensk lag att sälja cigaretter till dem under 18.
  Och alla där sägs vara under 18…

  ”Tobaksvaror, inklusive tobak till vattenpipa, får inte säljas eller på
  annat sätt lämnas ut till någon som inte fyllt 18 år.”

  Gilla

 • Jhonsson

  Det Åkesson säger är ju självklarheter för vem som helst. Men nu är det ju Löfven, som regerar och politruken Dan Eliasson är hans rikspolischef.
  Resultatet av detta kan inte bli något annat än en stor nolla (0). Liksom så mycket annat, där dessa båda personer är inblandade.
  Dessa clowner roar hela världen utom just det svenska folket!

  Gilla

 • Ufl

  Äntligen lite stake i Åkesson.
  Kanske kan man överväga att rösta på SD trots att de jobbat på att bli
  folkpartiet 2.0 i några år nu.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: